Meest gestelde vragen bij Samsung Service

Samsung België 25.05.2018

De nieuwste technologieën maken het dagelijks leven leuker en gemakkelijker. Gemak is dan ook een belangrijk motto van Samsung Electronics en zo ook van Samsung Service. Welke vragen krijgen zij het meest en hoe kun je ze oplossen?

Heb je een prangende vraag over je smartphone, hulp nodig of is er een Samsung product dat onverhoopt niet meer naar behoren werkt? Dan kom je terecht bij Samsung Service. Deze afdeling heeft een snelle en vriendelijke service hoog in het vaandel staan. Hier krijg je de aandacht die je mag verwachten. Ook als je je Samsung product elders in een winkel of via een provider hebt aangeschaft. Is er bijvoorbeeld iets met je Samsung smartphone? Dan kun je langs bij een Samsung Service Center of gebruik maken van de Ophaalservice.

Ophaalservice of Service Center


Wil je het liefst persoonlijk contact? Dan ben je meer dan welkom bij een Samsung Service Center, daar zorgen technici binnen 1 uur dat je toestel weer als nieuw werkt. Je kunt er natuurlijk ook terecht voor al je vragen: van het maken van back-ups tot gepersonaliseerde instellingen. En je vind er de nieuwste accessoires.

Wil je zelf niet die rit maken en ga je voor gemak? Dan kun je gebruik maken van de Samsung Ophaalservice .Je defecte toestel wordt opgehaald en afgeleverd wanneer jou het uitkomt. Kies voor de Ophaalservice (binnen 3 werkdagen) of zelfs voor de Ophaalservice Express (binnen 24 uur).

Bij beide services wordt je toestel volgens hoge kwaliteitsnormen en met originele Samsung onderdelen gerepareerd en zorgen we ervoor dat deze ook na reparatie waterdicht is. Je behoudt de fabrieksgarantie en krijgt 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie. Jouw Samsung blijft 100% Samsung.

De 3 meest gestelde vragen en hoe los je ze op


Het kan onverhoopt gebeuren dat je telefoon even niet naar behoren werkt. Samsung gebruikers weten Samsung Service dan ook te vinden voor allerlei soorten vragen. Als het toestel bijvoorbeeld geen netwerk vindt, één of meerdere pixels defect zijn. Als de batterij snel leeg is of er een zwarte lijn te zien is op het scherm. Als je scherm een wit of een ander kleur beeld vertoont. Als het touchscreen niet werkt of het toestel vastloopt. Terwijl het toestel nog wel binnen de garantie termijn valt. Samsung heeft onderzocht wat de drie meest gestelde vragen zijn bij Samsung Service en Discover geeft je hiervoor de oplossing.

1. Toestel schakelt niet in


Oplossing : Controleer de USB aansluiting en maak deze schoon als dat nodig is. Sluit het toestel vervolgens aan met de originele laadaccessoire en laat het toestel minimaal vijf minuten opladen. Doe dan een soft reset door de onderste volumeknop (volume zachter) en power minimaal zeven seconden tegelijk ingedrukt te houden. Optimaliseer onder ‘apparaat onderhoud’.
Mocht het hiermee niet zijn opgelost, neem dan contact op met Samsung Service.

2. Toestel laadt niet op


Oplossing : Controleer de USB aansluiting en maak deze schoon als dat nodig is. Sluit het toestel vervolgens aan met de originele laadaccessoire en laat het toestel minimaal vijf minuten opladen. Doe dan een soft reset door de onderste volumeknop (zachter) en power minimaal zeven seconden tegelijk ingedrukt te houden. Ga naar Apparaat Onderhoud → Optimaliseer.
Mocht het hiermee niet zijn opgelost, neem dan contact op met Samsung Service.

3. Batterij is snel leeg


Oplossing: Ga naar Members → Diagnostics → Test hardware → Batterij. Ga naar Apparaat Onderhoud → Batterij. Stel de performance mode in. Controleer ook of je niet onnodig batterij verbruikt door Wi-Fi, BT of GPS.
Mocht het hiermee niet zijn opgelost, neem dan contact op met Samsung Service

Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw Samsung product altijd goed werkt. Maar mocht het eens voorkomen dat dit niet zo is, dan ben je van harte welkom bij Samsung Service en gaan wij het zo snel mogelijk voor je oplossen.

Samsung Service. Gaat verder.

Meer lifestyle inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.