Wedstrijddata vastleggen via Gear S3; revolutie voor scheidsrechters

Door Samsung België 15.03.2017

Gear S3

De Gear S3 biedt de gebruiker vele mogelijkheden. Maar in Portugal hebben voetbalscheidsrechters hier wel een hele bijzondere draai aan gegeven. In de beslissende fase van de Portugese League Cup eind januari konden arbiters alle details van de wedstrijd invoeren op hun Gear S3, waarna het direct op een tablet werd opgeslagen.

Het wedstrijdformulier. Voor Nederlandse amateurvoetballers is het een vanzelfsprekendheid. Vroeger werd het door de scheidsrechter met pen ingevuld, inmiddels gebeurt het digitaal, maar het formulier met alle doelpunten, kaarten en andere feitelijke informatie bestaat nog steeds. In het Portugese topvoetbal zijn in dat opzicht in samenwerking met Samsung de eerste stappen op weg naar een ware revolutie gezet.

Wedstrijden digitaal vastleggen

Liga Portugal, overkoepelend orgaan van het Portugese profvoetbal, begon het revolutionaire traject met partner Samsung al vorig seizoen, toen de volledige dataregistratie van wedstrijden werd gedigitaliseerd en vanaf dat moment via de Galaxy Tab S of de Tab S2 kon worden uitgevoerd. Sinds lancering van de hiervoor bestemde e-liga-app hebben al zeker 2.500 scheidsrechters meer dan 400 wedstrijden digitaal vastgelegd.

Gear S3 gebruikt in finale

Een gele kaart vastleggen werd slechts een druk op de knop, wat de administratieve taak van de scheidsrechter een stuk makkelijker maakte. Na die geslaagde ontwikkeling was de vraag alleen nog; hoe kunnen scheidsrechters die digitale registratie al tijdens de wedstrijd op het veld doorvoeren? Het antwoord is dus de Gear S3 smartwatch, gekoppeld met de app. Die noviteit werd vlak voor de halve finales van de League Cup aan de Portugese arbiters gepresenteerd en kon dus ook tijdens de finale tussen Sporting Braga en Moreirense op 29 januari worden gebruikt.

Revolutie

Wie bovenstaand filmpje bekijkt, realiseert zich dat het woord ‘ revolutie ’ voor deze innovatie van Samsung niet overdreven is. Waar de scheidsrechter tot voor kort zijn horloge alleen raadpleegde voor de tijd, is het nu klok, opschrijfboekje, wedstrijdformulier en dataverzamelaar ineen. Voorheen begon het grote administratieve werk van de scheidsrechter pas na de wedstrijd, als het volledige wedstrijdrapport moest worden opgemaakt. Met de introductie van e-liga en koppeling met de Gear S3 is dat verleden tijd. Nu is het na het laatste fluitsignaal een kwestie van de Gear S3 koppelen met Galaxy Tab S of de Tab S2, gegevens controleren en draadloos doorsturen.

Unieke ervaringen

De ontwikkeling voor de scheidsrechter is baanbrekend, maar voor Samsung is het tevens een logische stap in een traject van steeds meer innovaties op het grensvlak van sport en technologie. Daar zet Samsung bewust steeds nadrukkelijker op in, zo bevestigt Frederico Paiva, directeur Sales en Marketing van Samsung Electronics in Portugal: “ Deze recente mobiele innovatie moet ook worden gezien als onderdeel van Samsungs voortdurende inspanningen om onze technologie te koppelen aan unieke ervaringen, waarmee we voetbal nóg dichter naar alle fans toe kunnen brengen. ”

Meer sport & tech nieuws

Discover is de plek waar we je met op tech geïnspireerde fashion, travel, food, muziek, interieur en film gerelateerde verhalen meer uit jezelf laten halen. Check bijvoorbeeld:
Alle levensstijl verrijkende voordelen van de nieuwe Gear S3 in beeld
Extreme sports: via deze app leren skaten, surfen, snowboarden en kiten
Gear S3 verbindt ambacht met technologie
Wil je niks missen? Abonneer je dan op de Discover nieuwsbrief en ontvang al het inspirerende tech nieuws uit de wereld van fashion, travel, food, muziek, interieur en film direct in je inbox.

INTERESSANT VOOR JOU

gear s3 samsung

Alle levensstijl verrijkende voordelen van de nieuwe Gear S3 in beeld

extreme sports

Extreme sports: via deze app leren skaten, surfen, snowboarden en kiten

samsung gear s3

Gear S3 verbindt ambacht met technologie

GERELATEERDE PRODUCTEN

gear s3

Gear S3