Hoe sla ik mijn foto’s in de cloud op?

Door Samsung België 28.09.2015

cloud, samsung, smartphone, galaxy, apps

Of het nu zoonliefs eerste duik in het zwembad is, of die heerlijke barbecue op dat Franse strand: elke vakantie levert prachtige foto’s op. Deze herinneringen verliezen is ieders grootste nachtmerrie. Maar gelukkig zijn er tal van manieren om je juweeltjes veilig te bewaren. Vooral je foto’s in de cloud opslaan is een hele goeie en vooral eenvoudige optie. Hieronder een overzicht van de belangrijkste aanbieders.

Hoe sla ik mijn foto's bij Google op?

Heb je een account bij Google? Dan krijg je gratis 15GB data om heel eenvoudig je foto's maar ook andere gegevens op de servers van Google te bewaren. Hier zijn twee manieren voor: via je Google account of via Google Foto's, voor op bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S8 .


Google Account:

1. Ga op je smartphone of tablet naar 'Apps' → 'Instelllingen' → 'Accounts' → 'Google Account' (indien Google Account er niet staat, tik dan op ' + Account toevoegen' en maak een Google Account aan, of log in met je Google account).

2. Tik nu op je e-mailadres en vink de onderdelen aan die je wilt synchroniseren.

3. Zodra je verbonden bent met internet zal je smartphone of tablet online een back-up maken van de aangevinkte gegevens.


Google Foto's:

1. Tik op je smartphone of tablet op 'Apps' en open 'Foto's'. (indien 'Foto's' niet aanwezig is op je smartphone of tablet kun je Google + hier downloaden (of via de Google Play Store en zoek op 'Google + '. Na het installeren van deze app staat Foto's ook tussen je apps.).

2. Tik rechtsbovenin op de menuknop (rechtsbovenin of links onderin op je toestel) en tik op instellingen.

3. Hier kun je de instellingen wijzigen voor de online en draadloze back-up van je foto's en video's. Deze foto's en video's kun je online (op je computer of laptop) hier terugvinden :

Let op: Foto's maakt gebruik van je Google (ofwel, Gmail) account. Log daarom op het juiste account in.

Hoe sla ik mijn foto's in Dropbox op?

Dropbox is een andere aanbieder van gratis opslagruimte in de cloud. Hier kun je aanzienlijk minder data gratis opslaan: 2GB. Wil je meer opslag dan betaal je iets minder dan 10 euro per maand voor 1 TB aan opslagruimte.


Dropbox:

1. Open de Google Play Store op je smartphone of tablet en zoek op ' Dropbox '. Download deze app.

2. Open Drobox en maak een account aan, of log in met je account.

3. Je kunt er nu voor kiezen om foto's en video's van je Samsung toestel online te back-upen. Deze kun je dan online terugvinden op www.dropbox.com .

Hoe sla ik mijn foto's in OneDrive op?

OneDrive is de opslagservice van Microsoft. Net zoals Google biedt ook OneDrive 15GB gratis opslagruimte aan. Microsoft programma's als Word, Excel en Powerpoint krijgen hier een speciaal plekje: je kunt hier met anderen samen online aan werken.

Wanneer je voor het eerst op OneDrive inlogt wordt je gevraagd of je automatisch je foto's en video's die je met smartphone maakt naar OneDrive wilt uploaden. Tik op 'zet aan' om automatisch uploaden aan te zetten. Je kunt dit ook via Settings aanzetten:

1. Open de OneDrive app

2. Open Settings en tik op 'Camera backup'

3. Zet Camera backup aan

4. Als je wilt dat de camera back up alleen actief is als het toestel aan het opladen is, selecteer je de optie 'uploaden tijdens opladen'.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 edge