Wat is NFC en waarom zit het op mijn mobiel?

Door Samsung België 09.11.2015

NFC

Smartphones en tablets zijn tegenwoordig voorzien van een superhandige functie waarvan het gebruik steeds meer toeneemt. Discover legt je haarfijn uit hoe je NFC kunt toepassen en hoe het je leven gemakkelijker maakt, ook als je op reis bent!

NFC: Hoe werkt het?

NFC (Near Field Communication) is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. De chip in je mobiel communiceert met een ander NFC-apparaat, zoals betaalsystemen, of smartphones, zoals de Samsung Galaxy S8 . Het enige wat je hoeft te doen is met je smartphone een ander NFC-apparaat aan te raken. Je kunt dan meteen informatie uitwisselen, zoals het uitvoeren van een betaling of het delen van foto's en video's. Doordat de NFC-lezer is ingebouwd in je telefoon hoef je geen app meer te downloaden om een NFC-tag te lezen, zoals bij een QR-code. Je hoeft ook geen wachtwoord in te voeren, zoals bij Wi-Fi.

Met NFC veilig betalingen doen

Omdat de data alleen binnen een straal van 10 centimeter kan worden verzonden of ontvangen, is het een veilige manier van gegevens uitwisselen. Bluetooth heeft bijvoorbeeld een veel groter bereik, waardoor data gemakkelijker is te onderscheppen. Er wordt daarnaast ook gekeken naar de mogelijkheden om een wachtwoord in te stellen. Door het veilige karakter van NFC is het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van betalingen. Een bekend voorbeeld van het gebruik van NFC is de OV-chipkaart waarmee je in- en uitcheckt in het openbaar vervoer en vervolgens saldo wordt afgeschreven. Of denk aan contactloos betalen met je pinpas.

Hoe kan NFC mijn leven makkelijker maken? 8 travel tips!

nfc samsung

NFC-codes worden dus al gebruikt ter vervanging van ID-passen, vervoersbewijzen en hotelkamersleutels. Maar je kunt er op veel meer manieren tijd mee besparen. Met de Samsung TecTile app programmeer je bijvoorbeeld thuis of op kantoor je eigen NFC- tags. Zodra je een TecTile hebt gemaakt plaats je de TecTile op een handige plaats, vervolgens raak je de TecTile aan met je smartphone om de acties uit te voeren die in de TecTile staan. Je kunt bijvoorbeeld een TecTile maken om smartphones te verbinden met jouw Wi-Fi netwerk zonder dat er een wachtwoord nodig is. Heel handig voor gasten om te scannen, zodra ze bij jou thuis binnenkomen. Maar ook op reis word je leven een stuk gemakkelijker met NFC. Acht handige tips!

1. GPS automatisch inschakelen
Laat je reis maar beginnen: NFC maakt het mogelijk om door middel van een tag automatisch je GPS in te schakelen en / of Google Maps aan te zetten in de auto.

2. Bluetooth aan
Ook kun je automatisch Bluetooth inschakelen. Handig voor een headset of radio die met Bluetooth werkt. Zo kun je meteen je favoriete playlist laten afspelen onder het rijden.

3. Je visitekaartje
Zeker wanneer je op reis bent voor zaken kun je heel gemakkelijk een tag maken van je visitekaartje, bijvoorbeeld in je portemonnee of op je naamkaartje of badge. De ander kan deze scannen heeft zo jouw informatie binnen handbereik.

4. Wekker en airplane modus
Een tag naast je (hotel)bed die automatisch een alarm instelt en de flight modus van de telefoon inschakelt zodat je rustig kunt slapen.

5. Bespaar batterij in de metro
Het bereik in de metro is niet optimaal waardoor je telefoon steeds naar een signaal zoekt. Iets wat veel batterij kost. Om dit te voorkomen kun je met een tag, bijvoorbeeld op je tas of iets anders wat je altijd bij je draagt, zorgen dat flight modus wordt ingeschakeld.

6. Sneller inchecken en boarden
Samsung werkt al samen met luchtvaartmaatschappij Iberia bij het inchecken en boarden op het vliegveld. Als de reisgegevens op een Samsung Smartphone geladen zijn kun je daarmee de security en instapgates door, zelfs als het toestel uitstaat. Wel alleen op luchthavens die zijn uitgerust met NFC-scanners. Op vliegvelden zal er snel meer met NFC gewerkt gaan worden.

7. In het vliegtuig
Plaats een tag op je reistas waarmee de flight modus aangaat en je favoriete playlist gaat afspelen. Voor een rustige vlucht …

8. Thuisfront
Stuur bij aankomst automatisch een bericht en laat het thuisfront met TecTiles weten dat je veilig bent aangekomen of dat het goed met je gaat op reis.

Hoe programmeer ik een TecTile?

Een TecTile programmeren doe je eenvoudig met je smartphone en de Samsung TecTile app . De herschrijfbare TecTile tags zijn te koop in de telefoonwinkel of via Samsung Direct.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy Note8

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8

INTERESSANT VOOR JOU

travel, samsung, galaxy s6 edge,s6 edge, galaxy

6 Hotelkamer innovaties die je reis nóg makkelijker maken