Beter dan thuis: creëer een warme guest experience met hospitality tv

Door Samsung België 11.05.2017

Creëer een vloeiende guest experience met hospitality tv

Voor hotels die zich willen onderscheiden, is guest experience prioriteit nummer één – ook al lijkt de weg naar een waardevolle beleving soms lang. Met slimme hospitality tv begeleid je je zorgen snel richting check-out. De displays maken je diensten en content vlot toegankelijk, versterken de ervaring van je gasten en voeden jouw hotelmerk.

Sinds enkele jaren zijn je gasten merkelijk veeleisender. Ze willen niet zozeer een zachtere matras of chiquer diner . Wel een uitgebalanceerde mix van convenience en beleving. Een totaalpakket dat hen relevante diensten en content aanbiedt, en dat ze geconnecteerd houdt met de buitenwereld.

Slaag je erin die mix voor te schotelen met net dat tikkeltje meer? Dan creëer je een guest experience die je niet vindt in de doorsnee woon- en slaapkamer.

Lage adoptiegraad, ondanks voordelen en intenties

In realiteit staan we zover nog niet. Ja, 43% van de hotelhouders zegt dat ze in de eerste plaats willen voldoen aan de verwachtingen van de klant . En ja, 56% belooft om het komende jaar de technologie in hun kamers te upgraden. Maar ondertussen heeft nog maar 1 op 5 hotels smart tv’ s in zijn kamers hangen.

Misschien deins je terug voor de investering, of voor het breekwerk dat hoort bij nieuwe ethernet-bedrading. Maar geen nood, de voordelen van hospitality tv voor je gasten en jouw business zijn niet te overschatten.

Comfort
Je gasten halen werkelijk alles uit hun hotel-tv

Ook al spreken we over hospitality ‘ tv ’ , slimme hoteldisplays zijn niet zomaar flitsende televisieschermen met keuzemenu ’ s. Ze zijn eindeloos veelzijdig, en bieden je gasten een hoge mate van convenience: relevante content en hoteldiensten waren nooit zo gemakkelijk bereikbaar.

Laat je creativiteit gerust de vrije loop. Of digitaliseer je hospitality services met een van deze ideeën:

• Bied de mogelijkheid aan om extra verblijfskosten na te kijken en goed te keuren op de display en om de volledige check-out af te ronden in de kamer zelf.
• Integreer een functie waarmee gasten hun digitale “ niet storen ” -bordje uithangen of vragen om een extra poetsbeurt van de kamer. Zo plan jij je huishoudmedewerkers efficiënter in, en verlies je geen speciale verzoeken van gasten meer uit het oog.
• Laat gasten zelf hun plaats reserveren in het restaurant, voor een wellness-behandeling of een muziek- of theatervoorstelling.
• Maak al je hotelinformatie digitaal beschikbaar – liefst in meerdere talen: openingsuren van restaurant en zwembad, gebruikshandleiding van de minisafe, tarieflijst van de minibar, activiteitenkalender, … Dat is handig voor je gasten, maar bespaart ook je personeel aan de receptie heel wat telefoontjes.

Andere mogelijkheden voor je hospitality tv draaien eerder rond entertainment en algemene info:

• Geef je gasten directe toegang tot onlinestreamingdienste n voor films, tv-series en muziek.
• Leg shortcuts naar betrouwbare weerapplicaties en naar vluchtgegevens, treindienstregelingen en actuele verkeersinfo.
• Laat je gasten hun verblijf plannen via een gebruiksvriendelijke browser of laat ze vanop hun bed bladeren door digitale toeristische brochures.
• Zorg ervoor dat gasten hun foto ’ s, video ’ s en documenten draadloos kunnen bekijken op de kamerdisplay, via bluetooth of het wifi-netwerk. Zo herbeleven ze hun dag ’ s avonds in bed of bereiden ze zich comfortabel voor op een belangrijke meeting. Bied je zelf geen streamingdiensten aan? Dan kunnen gasten op die manier alsnog kijken of luisteren via hun eigen abonnement.

Beleving
Deze guest experience vind je alleen op hotel

Het eerste bezoek aan je hotel is voor gasten een ontdekkingstocht: wat zie ik als ik mijn hotelkamerdeur openzwaai? Wat brengt het ontbijt? Hoe behulpzaam is het personeel? Aan jou om het verblijf vanaf seconde één om te vormen tot een unieke ervaring. Met hospitality tv slaag je erin om alle verwachtingen in te lossen en te overtreffen.

Hotel-tv ’ s vormen het ideale opstapje naar automatisatie en gepersonaliseerde, proactieve communicatie. Enkele suggesties:

• Verwelkom je gasten met een gepersonaliseerde boodschap. Noem hen bij de naam, spreek professionals zakelijk aan en inspireer toeristen en gezinnen met kinderen, …
• Verbleef een gast al eerder bij jou? Stem dan je content zelfs af op de voorkeuren die je destijds bijhield in je systeem.
• Stem ook je dienstenaanbod af op je de mensen die bij je verblijven en las daarbij zoveel mogelijk automatisatie in: toon bijvoorbeeld je speciale spa-voorstel aan een moeder en dochter die er een weekend tussenuit zijn. Stuur je uitgebreide avondmenu naar een groep die al wandelend de streek verkent. Of leg extra nadruk op roomservice bij drukbezette zakenmensen.
• Stel je hospitality tv in als centrale console waarmee gasten het licht, de airco, de verwarming en de gordijnen besturen – zonder dat ze ook maar één been uit bed moeten zetten.
• Integreer consistentie in alles wat je aanbiedt – ook in gepersonaliseerde boodschappen. Zorg ervoor dat gasten je hotelmerk overal in herkennen. Dat doe je met je logo, je huiskleuren, je slogan en / of manier van communiceren, of tone of voice. Trek je die door in de eetzaal, de kamer met display, de lobby, … ? Dan blijft je merk bij.
• Heb je naast je merk nog een ander stokpaardje – zoals een prachtige spa of gratis fietsverhuur? Grijp dan de mogelijkheid om die met je hospitality display nog eens extra te belichten. Zo groeit de kans dat je gasten er ook daadwerkelijk mee kennismaken.

Met de tevredenheid die je zo creëert, oogst je hoge cijfers op social media en ratingsites. En met de gewonnen loyaliteit verkoop je op termijn extra overnachtingen.

Klaar om je verbeterde guest experience uit te rollen?

Geïnspireerd? Alles wat je hierboven las, realiseer je vlot met de UHD Hospitality Displays van Samsung en de bijbehorende LYNK REACH- en LINK SINC-oplossingen voor gecentraliseerd content beheer. Je sluit je smart tv ’ s gewoon aan op je bestaande coax-infrastructuur. Je hoeft dus geen muren en vloeren open te breken om ethernetkabels te leggen.

Bespreek je hospitality tv -oplossing nu met een erkende verkooppartner. En vorm een goede guest experience om tot een onvergetelijke.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Welkom in Hotel Innovatie

Welkom in Hotel Innovatie: waar de digital native thuis is

GERELATEERDE PRODUCTEN

4K UHD Hospitality Display 65 inch HF690

4K UHD Hospitality Display 65 inch HF690