Van sporadische gast naar vaste klant: zet in op guest experience met deze technologieën

Door Samsung België 16.11.2017

Guest experience verbeteren

Hoe maak je van een toevallige bezoeker een terugkerende klant? Die vraag houdt heel wat hotelmanagers dagelijks bezig. Want vaste klanten gaan sneller over tot een rechtstreekse boeking – voordeliger voor hen en winstgevender voor het hotel. Getrouwheidskortingen kunnen daarbij helpen. Maar de guest experience verbeteren is op termijn nog veel beter.

Een optimale gastervaring creëer je met investeringen die niet alleen het materiële comfort verhogen, maar er ook voor zorgen dat de klant zich persoonlijk welkom voelt.

Zorg dat je weet wat de klant wil, wanneer hij dat wil, hoe hij dat wil en waar hij dat wil. Deze technologieën helpen je om dat te weten te komen en je gast van begin tot eind op zijn wenken te bedienen.

Welkom terug!

“ Goeiemiddag! Sorry voor het wachten. Wat is uw naam? Is dit uw eerste bezoek aan Brussel? Wilt u hier ontbijten? Kent u onze restaurantformules al? ”

Nuttige vragen. Tenzij je ze stelt aan iemand die al voor de derde of vierde keer in je hotel verblijft. Die wil zo snel mogelijk zijn koffers uitpakken en de stad in trekken. Zo ’ n vriend aan huis overhandig je gewoon de sleutel – hij kent de weg.

Geef je gasten daarom de kans om zelf in te checken op een tablet in de inkomhal. Nieuwe klant? Dan beantwoordt hij eerst een paar vragen, die je meteen bewaart voor de toekomst. Zodat vaste klanten na twee kliks kunnen doorlopen.

En krijg je vaak conferentiegangers over de vloer? Verspeel dan niet hun en jouw tijd door met twintig handgebaren uit te leggen waar vergaderzaal B.433 is. Kies voor digital wayfinding : plaats displays die iedereen persoonlijk welkom heten en de weg wijzen.

hospitality tv

Altijd een beetje thuiskomen

In de hotels van morgen opent de vaste gast zijn deur met zijn smartphone en stapt hij in een kamer die opvallend vertrouwd aanvoelt. De temperatuur, de verlichting, … alles is zoals hij het wil.

De hospitality tv heet hem persoonlijk welkom en plaatst zijn favoriete tv-zenders alvast bovenaan. Zelfs het dagmenu van zijn favoriete restaurant of andere suggesties prijken op zijn persoonlijke nieuwspagina.

De hospitality tv staat centraal in de moderne hotelkamer en in je guest experience -strategie. Gasten gebruiken hem om een aangepast contentaanbod te bekijken, toegang te krijgen tot een waaier van hoteldiensten en om de lampen, airco en zelfs gordijnen te bedienen.

Al die voorkeuren hou je bij om bij een volgend bezoek vooraf het bedje van je gast te spreiden. En om een gerichter aanbod van extra diensten voor te stellen en zo je verkoop te verhogen.

Rimpelloos verblijf

Je gast heeft er een deugddoende eerste nacht op zitten en kijkt uit naar een heerlijk ontbijt. Eerst nog even douchen een scheerbeurt … Ai, geen scheerapparaat of scheermesje in zijn bagage. Hij belt naar de receptie of stuurt een berichtje via je hospitality-app. Nog geen twee minuten later hoort hij een klop op de deur. Daar staat een van je medewerkers met een scheerset. Hoe is die reddende engel zo snel op de achtste verdieping geraakt?

Het antwoord is eenvoudig: je personeel is de hele dag op pad met een mobiel toestel dat gekoppeld is aan je overkoepelende beheersysteem: de Hotel Management Solution (HMS) .

Op die manier kan jij hen meteen verwittigen als een klant bijvoorbeeld vroeger arriveert of een speciaal verzoek heeft. Extra bonus: zo ’ n oplossing laat je ook toe om de planning van je personeel flexibeler en dus efficiënter in te zetten.

En wil je nog een stap verder gaan? Stap helemaal op de trein van het Internet of Things en communiceer niet alleen met je werknemers maar ook met alle apparaten en zelfs voorwerpen in je hotel. Laat bijvoorbeeld de airco in de kamer van je gast een seintje geven als hij stuk is, nog voordat je klant het opmerkt.

beheersysteem en internet of things op hotel

Tot de volgende keer!

Tijd voor de check-out. Nu ja, walk-out . Want je gast keurde zijn rekening al goed op zijn hospitality tv en wandelt gewoon de deur uit.

Nog eens vriendelijk zwaaien mag, maar hij krijgt sowieso nog een bedankingsmailtje met vraag om feedback. En dankzij het spoor van informatie dat hij achterliet, kun je hem op gezette tijden een gericht aanbod doen dat met zekerheid in de smaak valt. Want waarom zou hij ook op zoek gaan naar een beter aanbod? Hij heeft nu zijn ‘ vast adresje ’ op vakantie of zakenreis. En dat is onbetaalbaar.

Het mooiste van dit verhaal? Het is geen sciencefiction. Al deze technologieën worden vandaag al toegepast in hotels overal ter wereld – van pensionnetjes tot ketens. Zo slagen ze erin om een persoonlijke relatie op te bouwen met hun klanten en meer winst te boeken.

Wil je zelf de eerste stap zetten naar een betere guest experience ? Neem dan contact op met Samsung of een Samsung-partner via de knoppen onderaan.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Welkom in Hotel Innovatie

Welkom in Hotel Innovatie: waar de digital native thuis is

Creëer een vloeiende guest experience met hospitality tv

Beter dan thuis: creëer een warme guest experience met hospitality tv

Maak het de digital native naar zijn zin in je hotel

Rol de rode loper uit voor de digital native en het nieuwe gastengedrag

GERELATEERDE PRODUCTEN

Luxury Hospitality Display 40 inch HE890U HG40EE890UB

Luxury Hospitality Display