Hoe A.S.Adventure de fysieke winkel omarmt en de klantbeleving aanwakkert

Door Samsung België 05.04.2017

omnichannel redt winkel en klantbeleving

“A.S.Adventure is in België altijd een pionier geweest op het vlak van customer experience”, zegt Didier Neyt, Marketing Manager van de speciaalzaak. Geen wonder dus dat de keten nu zijn pijlen richt op omnichannel en Professional Display. De vestigingen in het Wijnegem Shopping Center en Gent tonen hoe A.S.Adventure zijn retail uitdagingen innovatief overwint. En de concurrentie achter zich laat.

Een snowboarder klieft de helblauwe lucht in twee. Hikers banen zich een weg door een dichtbebost regenwoud. Kampvuurvlammen reiken naar de hemel. A.S.Adventure bezoeken is een avontuur op zich. En in de winkel in het Wijnegem Shopping Center komt de actie je al tegemoet aan de ingang. Strategisch geplaatste displays lokken er nieuwsgierige klanten naar binnen. Binnen in de winkel én binnen in een meeslepende klantbeleving.

Professional Displays promoten avontuurlijke way of life

Dé blikvanger van de Wijnegem-vestiging is een videowall met 14 Professional Displays van Samsung. Integrator ThisPlays2 koos niet voor een klassieke vierhoekige schikking, maar installeerde de schermen in de vorm van het ovale logo van A.S.Adventure. Je kijkt er recht op wanneer je de winkel binnenwandelt.

Wat zie je dan precies? Niet zomaar een parade van producten. Je wordt meegezogen in de way of life van A.S.Adventure. Je koopt niet zomaar een paar skischoenen, je valt voor het idee van een perfecte reis naar het hooggebergte. Elke aankoop brengt je een stap dichter bij je avontuur.

Didier Neyt: “ De schermen triggeren een persoonlijke beleving waarin onze producten een vanzelfsprekende, bijna natuurlijke hoofdrol spelen. En dus makkelijker worden gekocht. ”

Visual merchandising in art-deco-interieur

Met zijn digitaliserende aanpak laat A.S.Adventure de grenzen tussen de kanalen vervagen. Zo kun je je als klant online oriënteren, maar advies én bestelling ophalen in de winkel: click and collect . Omgekeerd kan ook: op expeditie gaan in de fysieke winkel en daar – via een van de touchscreens – online kopen. Die omnichannel -aanpak leverde de outdoor- en vrijetijdsketen in 2014 de allereerste RetailDetail Omni-Channel Award op.

Ondertussen blijft de keten vernieuwen, overal te lande. “ We willen niet één flagship store met hoogtechnologische snufjes, en onze andere winkels laten verouderen ” , getuigt E-Commerce Manager Thomas Vaarten, “ We proberen overal 6 tot 8 schermen te plaatsen. ” Zo renoveerde A.S.Adventure recent een monumentaal art-decopand in Gent tot een stijlvolle omnichannel -zaak – opnieuw met ThisPlays2 als partner.

Professional Displays van Samsung gaan er harmonieus op in een tijdloos interieur. Ze werden geïnstalleerd aan de schuine achterzijde van de statige trappen, zonder afbreuk te doen aan de originele stijl of aan de boodschap van A.S.Adventure. Thomas: “ Wij doen graag aan visual merchandising . De klanten inspireren, dus, met schermen die niet afleiden, maar goesting geven. Zo komen we tot hogere conversies. ”

Ontdek de volledige inspiration case over A.S.Adventure Gent op Samsung Insights.

Jouw ontdekkingstocht naar digital signage

Webwinkels die veel marktaandeel wegkapen, gebrekkige mobiliteit, stijgende vastgoedkosten, … ? A.S.Adventure weet duidelijk hoe te overleven te midden van die retail-uitdagingen. Dankzij omnichannel blijft de keten qua customer experience vooroplopen. Op kilometers afstand van de concurrentie.

Inspirerend voor jouw winkel(keten)? Bouw je digital signage -oplossing dan met een erkende reseller. Want investeren in schermen is niet genoeg. Je moet ook stilstaan bij de strategische plaatsing en bij de creatie, programmatie en distributie van sterke content. Een avontuur, maar wel een dat de moeite loont.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

In-store tablets verbeteren customer experience

7 inventieve functies voor in-store tablets

Breng meer klanttevredenheid in je wachtrij

Gezucht in de wachtrij? Zó ruilt u het in voor klanttevredenheid!

GERELATEERDE PRODUCTEN

UHD Large Format Display  105" QM105D  QM105D

UHD Large Format Display