Customer experience op zak? Je smartphone als mobile sales tool!

Door Samsung België 09.03.2017

voordelen van een smartphone als mobile sales tool

“De volgende graag.” Het is de catchphrase van een met uitsterven bedreigd ras: de sedentaire winkelbediende aan de toonbank. Smartphones laten de shop assistant stilaan afscheid nemen van logge kassa’s en catalogi. En ontpoppen zich tot de gedroomde mobile sales tools.

Waarom gedroomd? Omdat je meer omzet genereert als je de verkoopprocessen in je winkel verscherpt en versnelt. Dat is precies wat winkelbedienden klaarspelen als ze mobiel worden. En jouw aanbod, content én betaalterminal in hun broekzak dragen.

mPOS, jouw smartphonekassa

Laat ons beginnen bij de meest in het oog springende functie van de smartphone in de retail: het toestel als mPOS of mobile point of sale . Met de juiste app bloeit elke smartphone open tot mobiele kassa . En de klant moet geen wachtrijen meer trotseren om te mogen betalen. Dat doet hij ter plekke – via een ingeplugde kaartlezer of contactloos met zijn mobile wallet .

Extra voordeel van een mPOS-smartphone? Je geeft de klant niet langer de kans om van gedachten te veranderen op weg naar de kassa. Je zaait en oogst meteen.

Smartphone kleurt customer experience

Natuurlijk, er is heel wat werk aan de winkel vóór de klant zijn (digitale) portefeuille tevoorschijn haalt. Met je smartphone als mobile sales tool buig je elke vraag of twijfel om in je voordeel. En bouw je een dijk van een customer experience :

• Wat wil de klant eigenlijk? Als het gaat om een terugkerende klant, dan vertelt je smartphone het jou. Zoek voorkeuren en koopgeschiedenis op in je CRM-app. En begin je verkoopgesprek met voorsprong.
• Scroll vlot door je digitale productcatalogus . En laat je suggesties voor zichzelf spreken.
• Help de klant om efficiënt informatie in te winnen. Bijvoorbeeld met een flitsende presentatie of productmontage die je via je smartphone uit de cloud plukt en projecteert op je digital signage -scherm.
• De klant wil vast alternatieven vergelijken . Of beter: hij vraagt jóú om dat voor hem te doen. Zet je merken, modellen, prijsklassen, … tegenover elkaar. En ken de zwaktes van je concurrenten. Zo overklas jij hen gemakkelijker met je mobiele retailtool.
• Een klantenvraag die je doet twijfelen? De zin: “ Laat me dat even googelen voor je ” wordt een vaste waarde in je repertoire.
• Vergeet ook niet dat je met je smartphone kunt … bellen . Naar het magazijn bijvoorbeeld. Zo hoef je je klant niet achter te laten terwijl je zelf de rekken checkt.

Kilometers uitsparen met mobile sales tool

Je hoeft het niet alleen voor je klant te doen. Een smartphone als mobile sales tool helpt je om efficiënter te werken :

• Je loopt niet meer heen en weer tussen de klant en je bureau of toonbank, op zoek naar een plaknotitie of pen, prijzen of beschikbaarheid van producten.
• Je verlaagt je printkosten en knipt in je papieren administratie – met digitale invulformulieren en bestelbonnen.
• Je bewaart feedback, suggesties en voorkeuren van klanten meteen in je centrale CRM-systeem.

Met al die essentiële info in de cloud verbeter je je klantenervaring én je mobile sales tools constant. En maak je je winkel future proof .

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

smartphone als mobile point of sale

Zó transformeert u uw smartphone tot mobile point of sale

In-store tablets verbeteren customer experience

7 inventieve functies voor in-store tablets

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy S8 SM-G950FZKAPHN

Galaxy S8