Smart mirrors: jouw extra wowfactor tijdens de solden

Door Samsung België 28.06.2017

Smart mirrors verbeteren customer experience

Stel: je passeert een reflecterend kantoorraam. Automatisch draai je je hoofd opzij. Het lijkt wel instinct. Datzelfde fenomeen verklaart ook de kracht van de smart mirror: een spiegel en een digitale display rolled into one. De spiegel reflecteert. De display informeert en personaliseert, entertaint en inspireert. En jouw customer experience? Die schittert feller dan ooit – mooi meegenomen in de soldenperiode.

Slimme spiegels maken onmiddellijk indruk op de klant. Denkt die ‘ wow ’ ? Dan heb je een voet tussen de deur. En dat komt goed van pas. Want je hebt je klant heel wat te vertellen. Dingen waarvan hij beter wordt, en jij ook.

Run je bijvoorbeeld een modezaak? En zijn het solden? Dan heb je je handen meer dan vol. Met een smart mirror win je tijd en creëer je voor je shoppers een verbeterde winkelervaring. Laat je klanten twee verschillende outfits vergelijken op een splitscherm. Toon meteen promoties bij gekozen stukken en accessoires. En maak het mogelijk om kleuren van jurken of kostuums virtueel aan te passen. Zo bied je een gepersonaliseerde service met … een spiegel. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij.

"Content op je smart mirror? Alles wat je klant interesseert:
tekst en afbeeldingen, video's en live feeds, ... "

Smart mirror = display + spiegel

De vraag die ongetwijfeld op je lippen brandt: hoe zit zo ’ n smart mirror in elkaar? Het principe is eenvoudig. Hij bestaat uit een digitale display en een flinterdunne, hoog transparante glasplaat. Die laatste weerspiegelt de klant en zijn directe omgeving en laat ondertussen de content door die verschijnt op de achterliggende display.
Die content kan alles zijn wat je klant interesseert: tekst en afbeeldingen, video ’ s en live feeds, … Je schotelt het allemaal voor terwijl je klant zichzelf bewondert.

Er komt trouwens geen einde aan de mogelijkheden van een smart mirror .
Overweeg bijvoorbeeld de special effects van face recognition en bewegingssensoren.

De smart mirror in actie

Hoe zouden je klanten omgaan met de spiegel van de toekomst? Het volgende filmpje licht alvast een tipje van de sluier. In september 2016 gaf eventproducer FTL Moda de smart mirror een glansrol tijdens de New York Fashion Week – zelfs op de catwalk. Bekijk hoe dat in zijn werk ging:

Video

Glimlachende klanten? Hang een smart mirror

Met een smart mirror tover je gegarandeerd een glimlach op de gezichten van je gejaagde klanten:

• Je zorgt ervoor dat ze hun tijd optimaal benutten.
• Je trekt meer bezoekers dankzij je verbeterde customer experience.
• Je stopt je klanten on the go nuttige informatie toe.

Maak dus meteen de oefening: hoe verbeter jíj je klantenbeleving met een smart mirror?

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

De vraag 'wat is omnichannel' beantwoord

Eindelijk helder: wat is omnichannel?

In-store tablets verbeteren customer experience

7 inventieve functies voor in-store tablets

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Mirror/Signage Display  55" ML55E

Mirror/Signage Display