Gezucht in de wachtrij? Zó ruilt u het in voor klanttevredenheid!

Door Samsung België 18.11.2016

Breng meer klanttevredenheid in je wachtrij

Kruip even in de huid van uw klant: een typische wachtrij aan de kassa. Het duurt en duurt en duurt. U zoekt wanhopig naar afleiding. Maar het enige wat uw brein ziet, is getalm en genadeloos wegtikkende minuten. Toch hoeft frustratie uw klanttevredenheid niet te dwarsbomen. Dankzij digital signage ruilt u gezucht in voor genoegen.

Digital signage – zeker als die uit uw winkeldecor springt – zorgt ervoor dat uw klant zich minder bewust wordt van zijn wachttijd. U zuigt zijn ogen naar uw scherm. En dat kunt – nee, moet – u gebruiken in uw voordeel. Toon filmpjes en social media-updates. Informeer over uw producten en diensten. En creëer zo een tevreden klant, die nog méér koopt.

Wachtrij en digital signage = tevreden klant!

Time flies when you ’ re having fun. Of zoals Harvard-academicus David Maister zegt: als je iets omhanden hebt, gaat de tijd een pak sneller vooruit. Zo kunt u met doelgerichte content klantenaandacht weglokken uit de wachtrij. Resultaat? De gepercipieerde wachttijd van uw klant zakt met 35 procent. Of concreet: een half uur wachten voelt eerder aan als 20 minuten.

Maar het draait niet alleen om de tijd die je wacht. Ook om de ‘ onzekerheid ’ : klanten die aanschuiven weten niet hoelang het nog gaat duren. Informeer hen daarom over de wachtrij zélf – via uw digitale signage: wat is de geschatte wachttijd? Hoeveel wachtenden zijn er nog voor mij? Een wachttijd zonder enige uitleg wordt zo een wachttijd mét. Klanten weten wanneer ze aan de beurt zijn. Frustratie maakt plaats voor begrip. En de klantentevredenheid neemt toe.

Meer business met digital signage aan de kassa

Digital signage in retail bevordert niet alleen het geduld van de klant. Ze komt ook uw business ten goede. Enkele feiten en cijfers:

Digital signage verscherpt het klantenbewustzijn. Content op digitale displays blijft dan ook beter hangen (52%) dan inhoud op televisie (reclame) (32%), billboards (30%) en onlinebanners (3%).
Digital signage genereert hogere verkoopcijfers. 4 op 5 merken zien hun verkoop stijgen wanneer ze displays inzetten in hun winkel – soms tot 33%.

Nog meer customer satisfaction in de wachtrij

Installeert u digitale displays naast aanschuivende klanten? Dan wilt u daar natuurlijk maximaal effect mee oogsten. Hou dus zeker hiermee rekening:

• Sta uitgebreid stil bij de ideale locatie en hoogte van uw schermen.
• Zorg dat uw displays elkaar niet vertrappelen om de aandacht van uw klant. Plaats ze ver genoeg uit elkaar.
• Trakteer de klant op frisse, gevarieerde content. U wilt er net voor zorgen dat hij ontspannen aanschuift, toch?
• Vermijd dat klanten uit verveling naar hun smartphone grijpen. Dat doet u zó.
• Laat uw digital signage communiceren met uw queue management -systeem, als u er een hebt.

En bereik een nieuw niveau van klanttevredenheid!

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

De jungle van digital signage

Vind moeiteloos uw weg door de digital signage-jungle

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  55" DC55E-M

DC55E-M