Restaurants Lunch Garden laten klanten watertanden met digitale menuborden

Door Samsung België 13.03.2017

restaurants draaien meer omzet dankzij digital signage

Een gerecht kiezen van een menu. We doen er soms een eeuwigheid over. Maar de schotels kunnen zien voor je bestelt, dat helpt. In het echt, op de kaart of op een professionele display. Dan is de knoop plots snel doorgehakt. Lunch Garden pakt het zo aan en dat legt de quick service restaurant-keten geen windeieren.

Als restauranthouder communiceer je dynamischer  dankzij digitale displays. Vroeger moest je point of sale  -materiaal en affiches laten drukken. Je ontbijtaanbod stond dan de hele dag in de kijker. Ook wanneer je avondklanten ‘ s avonds binnenstroomden voor mosselen of vol-au-vent.

Met digital signage  mik je je communicatie op het moment van de dag  en op de specifieke klanttypes die je dan over de vloer krijgt: een licht lunchmenu ’ s middags, een speciale promotie voor steak-friet ’ s avonds en pannenkoeken voor gezinnen die ’ s zondags op uitstap gaan.

"Dankzij digital signage heb jij je handen vrij om je gasten de beste service te bieden. "

De oplossing is efficiënt qua tijd en kosten  : je dringt je investeringen qua drukwerk terug en laat de schermen hun werk doen. Ze wisselen automatisch van content. En ondertussen heb jij je handen vrij om je klanten de beste service te bieden. 

Lunch Garden schotelt digitale klantervaring voor

Stap binnen bij Lunch Garden en je merkt meteen wat we bedoelen. De keten stemt zijn bestelomgeving met Professional Displays volledig af op de klant. Wanneer je bijvoorbeeld binnenkomt in de vestiging in het Wijnegem Shopping Center  zie je twee displays, boven elkaar en verticaal geïnstalleerd. De gerechten en promoties op die schermen maken het de klant meteen gemakkelijker om te kiezen. 

Ook achter de besteleilanden ‘ Wok en Pasta ’ , ‘ Grill ’ en ‘ Brasserie ’ hangen verticale displays  . Uiteraard opnieuw met een specifiek doel: de klant verleiden om bijvoorbeeld extra groenten te bestellen of om te gaan voor een volledig menu, met soep en dessert.

foto lfd lunch garden

Digital signage voor centrale prijsstrategie

Vanuit klantenperspectief kunnen we de digital signage  -strategie van Lunch Garden alleen maar toejuichen. We krijgen het gevoel dat we goed kunnen eten voor een eerlijke prijs. En we stellen de suggesties voor bijgerechten  op prijs – zelfs wanneer we niet toehappen. Hoge scores voor customer experience  .

De positieve effecten áchter de schermen zijn zo mogelijk nog groter. Want displays kunnen upsellen (een extra grote portie lasagne) en crosssellen (een salade on the side  ) als de beste. En dat is goed nieuws: want niet iedere medewerker heeft die verkoopreflex in zich. Digital signage  grijpt de kans voor extra omzet  zonder tegenstribbelen.

Digitale displays en menu boards helpen een keten als Lunch Garden bovendien om prijswijzigingen centraal door te voeren  in al zijn restaurants. Daarmee herleidt de technologie de grootste uitdaging van gisteren tot kinderspel. Eén klik en elk scherm – van Antwerpen tot Aarlen – verandert van boodschap.

Jouw digital signage-recept?

Wil je het voorbeeld van Lunch Garden volgen? Neem dan contact op met je Samsung-reseller. Die tekent voor jou een Smart Signage-totaaloplossing uit, die je klanten inspireert en die jouw kassa extra doet rinkelen.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Torfs bloeit met omnichannel-strategie

Omnichannel-strategie kroont Torfs-klant tot koning 2.0

Breng meer klanttevredenheid in je wachtrij

Gezucht in de wachtrij? Zó ruilt u het in voor klanttevredenheid!

De jungle van digital signage

Vind moeiteloos uw weg door de digital signage-jungle

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  55" PH55F

PH55F