ICT in de zorg: Altrecht-patiënt krijgt betere hulp dankzij Samsung Knox

Door Samsung België 01.03.2017

Altrecht bewijst waarde van ICT in de zorg

Patiënten worden almaar vaker thuis behandeld. Zorgverleners moeten dus on-the-go toegang hebben tot patiëntendossiers, en op een nieuwe manier kunnen communiceren met hun patiënten. Altrecht introduceerde daarom een digitaliserend mobiele-telefoon-beleid, met een sleutelrol voor Samsung Knox. De instelling bewijst zo de waarde van ICT in de zorg.

Altrecht is een referentie in de geestelijke gezondheidszorg, en vervult nu ook een pioniersrol in de mobiele, digitale zorg  . “ Dat doen we op vraag van de patiënt en om onze efficiëntie te vergroten ” , vertelt Hans van Klaveren, Manager Informatisering.

Altrecht zocht en vond een oplossing die alle vaste en mobiele telefoons integreert in één totaalcommunicatieplatform bij de Nederlandse telecomleverancier KPN. De instelling koos ook voor compacte Samsung-smartphones  en managet al die devices met Samsung Knox

Digitale zorg bij de patiënt thuis

“ Ons beleid is een belangrijke stap naar zelfsturende teams  ” , zegt Hans. “ Medewerkers moeten patiëntgegevens bij de patiënt thuis kunnen bekijken en aanvullen. Dat vraagt nieuwe digitale diensten en apps. Bovendien is ook de patiënt zelf steeds meer online actief. We moeten dus niet alleen patiënteninfo digitaal benaderen, maar onze hele dienstverlening. Dat lukt prima met de Samsung-smartphone. ”

Privacy patiëntengegevens verzekerd

Medewerkers van Altrecht gebruiken hun nieuwe smartphone voor werk en privé. De uitdaging van IT? Security en efficiency  garanderen voor alle betrokkenen. Hans en zijn team kwamen al gauw terecht bij Samsung Knox: “ Want die oplossing ondersteunt zowel de gebruiker als de IT-beheerder  . ”  

Dieter van Grinsven, Manager Systeembeheer: “ Samsung Knox biedt een unieke gebruikerservaring  . Naast een persoonlijke smartphone-omgeving is er een zakelijke: de Knox Workspace-container  . Die beschermt vertrouwelijke informatie optimaal tegen misbruik van buitenaf. ”

“ De container houdt privéapplicaties volledig gescheiden van zakelijke bedrijfsgegevens. Het is dus uitgesloten dat malware toegang krijgt  tot privacygevoelige informatie. En dat is essentieel in onze sector. ”  

Schaalbaarheid: onmisbaar voor ICT in de zorg

Dieter: “ Knox biedt ook grote voordelen voor administrators  , zoalsmultiplatformbeheer  . Daarmee beheren we zo nodig in de toekomst ook andere merken. Bovendien is het mobiele-telefoon-beheer met Knox schaalbaar: we kunnen  eenvoudig nieuwe gebruikers toevoegen of verwijderen. Dat maakt Samsung Knox voordeliger dan andere mobile device management -oplossingen . ”

Meer flexibiliteit dankzij digitale zorg

Knox omvat daarnaast de vertrouwde beheerfunctionaliteiten  van andere MDM ’ s: “ We beheren de toestellen op afstand, en pushen applicaties en policy ’ s. En in geval van verlies of diefstal kunnen we ze op afstand wipen  . ”

En de installatie van Knox  ? Dieter: “ Die verliep erg soepel. Gebruikers hoefden de Knox-applicatie alleen maar te activeren. Zo bleven we gespaard van tijdrovende praktische vragen  . De hardware- en beheeroplossing van Samsung maakt onze organisatie echt flexibeler. In ons beleid staan nu de mogelijkheden centraal, niet de beperkingen. ”

Samsung Knox stroomlijnt en stelt gerust

Hoe onthalen de zorgmedewerkers de digitale zorg zelf? Magda Herkink is vol lof: “ We communiceren nu op een wijze die past bij de belevingswereld van de patiënt  : we hebben minder telefonisch contact en meer via e-mail of chat. De patiënt antwoordt dan op het moment dat het hem uitkomt. ”

"Bij verlies of diefstal kan gevoelige informatie op afstand verwijderd worden."

Ook het feit dat ze maar één toestel nodig heeft en papierloos werkt  , bevalt Magda: “ Ik gebruik verschillende zakelijke applicaties, zoals e-mail, agenda en het farmaceutisch kompas, waardoor ik de patiënt ook thuis volledig kan ondersteunen . Ik maak eenvoudig notities. En hoef niet bang te zijn voor het gebruik van foute applicaties. Ook kan bij verlies of diefstal alle gevoelige informatie op afstand verwijderd worden. En dat is wel heel geruststellend. ”  

Slotsom? “ We doen ons werk veel efficiënter, waardoor we meer tijd hebben voor de patiënt  . En dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen. ”

Welk mobiel beleid is geschikt voor jóúw organisatie?
Ontdek jouw opties rond Bring Your Own Device en Choose Your Own Device.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Digitale media, een zegen voor revalidatie en therapietrouw

Digitale media en e-health? Zegen voor revalidatie en therapietrouw

Gezonde communicatie in het ziekenhuis

Zó houdt u de communicatie in uw ziekenhuis gezond

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy S8 SM-G950FZKAPHN

Galaxy S8