Betere interne communicatie? Professional Displays spreken duidelijke taal

Door Samsung België 10.03.2017

displays verbeteren interne communicatie

Klik en flits. E-mail sent to all. En nu maar hopen dat je medewerkers hem lezen en onthouden. Helaas snelt die vorm van interne communicatie zijn doel meestal voorbij. Kies in de plaats voor boodschappen met een meer prominente en langdurige aanwezigheid. Met Professional Displays win je je efficiëntie en impact terug.

Wat is er mis met e-mails? We springen er massaal verkeerd mee om. We laten onze mailbox verzanden in chaos, hebben moeite om de mails te beoordelen op prioriteit, verwachten snel antwoord via een ‘ traag ’ medium ’ (vergeleken met instant messaging ) en zwoegen op epistels terwijl een telefoontje zou volstaan.

En dan behoren mails niet eens tot de oudste interne communicatiemiddelen. Health & safety -richtlijnen op prikborden, HR-communicatie in enveloppen, motivatie voor medewerkers op affiches, … Ze missen de urgentie, dynamiek en brede aanwezigheid die broodnodig zijn in de digitale realiteit. Tijd, dus, voor ander en beter.

Interne bedrijfscommunicatie met blijvende impact

Professional Displays rekenen af met de sluimerende e-mailmoeheid op kantoor. Terwijl je interne mails zonder verpinken wegklikt, kun je niet anders dan stilstaan bij een puntige kleurrijke boodschap op een kristalhelder scherm. Resultaat: je boodschap blijft bij en de medewerker verliest geen tijd en concentratie om je mailtraktaat te doorploegen.

" Dankzij Professional Displays 
voelen je medewerkers zich betrokken.
"

De tijdefficiëntie manifesteert zich ook op een andere manier: je benut ‘ dode ’ momenten . Bijvoorbeeld de wachttijd van medewerkers aan de lift. Bekijk hoe lang het gemiddeld duurt om de lift op te roepen. Kneed je boodschappen naar die tijdsspanne. En spits ze inhoudelijk toe op je doelpubliek.

Ondertussen voelen medewerkers zich betrokken. Wat zich al gauw vertaalt in verhoogde productiviteit .

Communicatiestrategie 3.0: plaats bepaalt boodschap

Je kunt professionele signage overal inzetten. Maar ze brengen meer op als je er een strategische locatie voor kiest. Niet alleen the medium is message . De plaats bepaalt ook mee de boodschap:

• Geef trein- en verkeersinfo weer aan de uitgang van je gebouw.
• Gebruik displays als dashboard voor bedrijfsdoelstellingen en -resultaten op de werkvloer.
• Toon de beschikbaarheid van vergaderzalen en conference rooms naast de ruimtes zelf.
• Maak veiligheidsinstructies kenbaar bij de machines in de productiehal.
• Presenteer ontbijt- en lunchmenu ’ s in of bij de cafetaria. En benut de tijd die je medewerkers er spenderen om een bredere waaier aan boodschappen te brengen.

Zo breng je je boodschap precies naar de plekken waar ze relevant is . Medewerkers zien ze telkens wanneer ze die bepaalde plek voorbijlopen. Zo kunnen ze er na een tijdje gewoon niet meer omheen. En is de boodschap niet maar van toepassing? Dan vervang je ze door een nieuwe.

Displays voor corporate communication

Ook voor ruimere corporate communication

Je krijgt geregeld bezoek van klanten en leveranciers, businesspartners en sollicitanten. Met een Professional Display of videowall grijp je de kans op een geslaagde eerste indruk . Daardoor reikt je return meteen verder dan de verbetering van je interne communicatie. Enkele ideeën voor (employer) branding op groot scherm:

• je bezoekers laten kennismaken met je medewerkers
• hen laten meekijken naar verslagen van trainingsdagen of meenemen op virtuele rondleiding met je bedrijfsfilm
• uitpakken met recente realisaties en digitale persknipsels, prijzen en kwaliteitslabels
• inzoomen op initiatieven die je maatschappelijke verantwoordelijkheid onderstrepen

Spreek je medewerkers aan met digital signage

De boodschap is duidelijk: Professional Displays doen je oude, achterhaalde interne communicatiemiddelen vergeten en maken je berichten gerichter en pakkender dan ooit . Individuele en bedrijfsprestaties – en zelfs je imago naar de buitenwereld – varen daar wel bij. Een meer gunstige ROI kun je je niet wensen.

Maar hoe zet je die nieuwe communicatie-aanpak om in daden? Er komt wel meer bij kijken dan de aankoop van een beeldscherm – denk maar aan contentsoftware. Vertrouw je Smart Signage-totaaloplossing daarom toe aan een erkende reseller .

Vanaf nu is je interne communicatie nooit meer een schot in het donker. Of een kwestie van fingers crossed . Met Professional Displays op kantoor is het altijd prijs.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Digitaal samenwerken

Goed digitaal samenwerken: waar loopt het mis?

Vervang je beamer door een Professional Display

De beste beamer is … een Professional Display

De Professional Display is het ideale presentatiescherm

6 redenen waarom de Professional Display de consumenten-tv op kantoor overtroeft

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  55" PH55F

PH55F