Levensgrote digital signage? The real thing in retail

Door Samsung België 27.03.2017

3 topideeën voor je levensgrote retail-signage

Waarom spreekt Times Square al een eeuw tot de verbeelding? En waarom kun je in bioscopen poseren naast bordkartonnen filmsterren op schaal 1:1? Omdat levensgrote advertising een blijvende indruk nalaat. Ook shoppers willen the real thing ervaren voor ze hun bankkaart bovenhalen. Als retailer heb jij de gedroomde munitie binnen handbereik: levensgrote digital signage. En deze drie inspirerende ideeën van Evolve.

Het komt niet als een verrassing dat de allergrootste Professional Displays een diepgaande impact hebben op shoppers. Sommige torenen in portretmodus uit boven de gemiddelde NBA-basketballer. Bovendien gaan ze naadloos op in het decor door hun minieme schermdiepte en verwaarloosbare rand of bezel .

Of je daarmee de aandacht van je klant trekt? Ongetwijfeld. Maar er zit meer in. Blijf niet steken bij nieuwe technologie, ga voor een nieuwe shopping en customer experience .

Raak je klanten met touch-displays

Een topmodel op ware grootte dat je nieuwe collectie showt? Een wielrenner die een zonovergoten col temt op een van je fietsen? Een realistische 360 ° -weergave van een klassewagen? Schitterend, maar het blijft eenrichtingsverkeer: jij zendt uit, de klant absorbeert.

Met een touch overlay op je display laat je je klant in interactie treden met wat hij of zij ziet:

• Zij kleedt het model op het scherm anders aan en ziet plots de ideale outfit voor zich.
• Hij sleutelt aan de kleur en de opties van de auto, en staat oog in oog met zijn droomwagen.

Je biedt daarmee een ervaring die thuis op een tablet of pc onmogelijk is en waarin je klant helemaal opgaat. Op die manier verkoop je niet alleen meer, je maakt je fysieke winkel ook onvervangbaar als verkoopkanaal .

De browse-opties via digital signage zijn niet nieuw – kijk naar de case van schoenenketen Torfs . Maar met levensgrote beeldschermen speel je toch weer op een hoger niveau.

Bespaar op retailruimte met levensechte virtuele producten

Dit idee is wellicht nóg baanbrekender: je producten virtueel uitstallen op je life-size digitale displays in plaats van fysiek in je winkel. Waarom is dat baanbrekend? Omdat het de traditionele inrichting en het vertrouwde inventarisbeheer van een winkel ondersteboven draait.

Met dynamische, gepersonaliseerde en levensechte afbeeldingen van producten, spaar je peperdure retailruimte uit – jij kent de prijzen van panden in winkelstraten wellicht beter dan wie ook.

Combineer je digitale showcase met touch-technologie en individuele promoties en laat je klanten hun favoriete items on the spot online bestellen. Je kunt de artikelen dan versturen naar de klant thuis of naar de winkel zelf ( click-and-collect ) vanuit een centrale opslag. Zo behoud je een overzicht op je volledige stock en schrap je overbodige inventariskosten. Ook als je verschillende filialen hebt.

Techorating: digital signage als decoratie

Als technologie en decoratie samenkomen, spreken we van ‘ techorating ’ . En dat is exact het geval bij digital signage . De hoofdfunctie van displays is dan wel om klanten te informeren, te overtuigen en te engageren, je kunt er niet omheen dat ze je winkel ook aankleden. En zo bijdragen aan een volmaakte store image en customer experience .

Je hoeft je daarbij niet te beperken tot muurdisplays. Je kunt de levensgrote schermen ook gebruiken als structurele elementen om je winkel in te richten .

Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel met een volwassenen-, tiener- en kindergedeelte? Dan kun je met je dynamische signage -muur van het ene op het andere moment een frisse nieuwe sfeer oproepen. Een ervaring die je klanten graag meer dan een keer beleven.

Real Size Digital Signage in volle actie

Op zoek naar meer inspiratie voor levensgrote digital signage in jouw zaak? Zie hieronder de Real Size Digital Signage van Samsung in volle actie.

En ben je vastbesloten om je winkelervaring te optimaliseren met 4K UHD-displays? Laat je dan zeker adviseren door je Samsung-reseller. Voor je het weet, loop jij over de koppen in je eigen Times Square.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

De vraag 'wat is omnichannel' beantwoord

Eindelijk helder: wat is omnichannel?

Breng meer klanttevredenheid in je wachtrij

Gezucht in de wachtrij? Zó ruilt u het in voor klanttevredenheid!

GERELATEERDE PRODUCTEN

UHD Large Format Display  105" QM105D  QM105D

UHD Large Format Display