Zó transformeert u uw smartphone tot mobile point of sale

Door Samsung België 22.09.2016

smartphone als mobile point of sale

Neem uw smartphone er even bij – als dat nog niet het geval is. Hoe voelt het om zo’n omnifunctionele mobile sales tool in handen te hebben? Ja, uw ‘telefoon’ kan u en uw winkel heel wat tijd en efficiëntie, klantenvertrouwen en bruikbare data opleveren. Hij vormt uw controlepaneel voor mobiele en contactloze betalingen, verkoopgesprekken, voorraadchecks. Noem maar op.

Misschien ziet u het nog niet meteen. Dat komt omdat u eerst de juiste oplossingen aan uw smartphone moet koppelen. Verken ze hieronder en sta versteld van de mogelijkheden.

1. Mobiel betalen met kaartlezer en bluetooth

Een betaalterminal hangt lang niet meer via een kabel vast aan het betaalnetwerk. Hij wordt hoe langer hoe mobieler . Onder meer dankzij toepassingen die een bluetooth-verbinding leggen tussen uw smartphone en een kaartlezer:

Xengo – complete betaaloplossing van Worldline e-payment services
SumUp – kaartlezer, app en dashboard van toonaangevend mPos-bedrijf in Europa

Beide systemen bieden gelijkaardige basisfunctionaliteiten: veilige, draadloze betalingen met kaart en pincode – door u gestuurd vanuit de Xengo- of SumUp-app op uw smartphone.

2. Kaartlezer aangesloten op smartphone

Vindt u het handiger of meer betrouwbaar om uw kaartlezer rechtstreeks in te pluggen in uw smartphone? Dan bent u geholpen met deze oplossingen:

CCV Mini – kaartlezer met nummerbord, voor transacties met debet- en kredietkaarten
Square – compacte lezer om credit cards doorheen te swipen, zonder nummerbord maar met e-signature -functie
PayPal Mobile Card Reader – de kaartlezer die met zijn driehoekige design het meest tot de verbeelding spreekt, met swipe -functie voor krediet- en debetkaarten

U sluit deze kaartlezers aan op de audio-uitgang van uw smartphone . En leidt de betaling in de goede banen met de bijbehorende apps. Wil uw klant trouwens een bonnetje? Dan typt hij gewoon zijn e-mailadres in – dat kan ook bij de bluetooth-oplossingen. Zo gebeurd.

3. Contactloos betalen met smartphone

Voor kleine bedragen (tot 25 euro) is een bevestiging met pincode zelfs niet meer nodig. Tenminste als het gaat om contactloze betalingen. Klanten houden hun smartphone dan gewoon voor de NFC-terminal .

Uw uitrusting voor contactloos betalen bestaat uit een:

• vaste of mobiele betaalterminal die Near Field Communication (NFC) ondersteunt: Yomani , Yoximo , CCV , …

• POS-toestel (smartphone of tablet) om het transactiebedrag in te geven

Klanten beschikken dan weer over een smartphone met ingebouwde NFC-chip en een mobile wallet : een betaalapp aangeboden door de bank of door een mobiele betaalservice: Android Pay en Samsung Pay ; (nvdr: nog niet in alle landen beschikbaar). ;De nieuwste versie van de PayPal-app zal – via samenwerking met MasterCard – ook over NFC-functionaliteit beschikken.

Back to the Future: handenvrij be…talen

In de iets verdere toekomst moeten klanten wellicht niet eens meer hun smartphone tevoorschijn halen om te betalen. Google Hands Free gebruikt bluetooth en wifi, locatiegegevens en ingebouwde sensoren, zodat u uw klanten als verkoper vlot kunt identificeren via de telefoon in hun broekzak of handtas. “ Ik betaal met Google ” , is alles wat u moet weten. U bevestigt. En done . Experimenten met gezichtsherkenning zien er veelbelovend uit.

Smartphone als mobile point of sale

4. CRM-software voor waardevolle klantengegevens en meer

Ook om uw klanten doelgericht te informeren en te adviseren is uw smartphone een geschenk uit de hemel. Op voorwaarde dat u gebruik maakt van krachtige CRM-software, die vlot communiceert met de mobiele app op uw toestel.

U staat bijvoorbeeld extra sterk in uw schoenen als u de koopgeschiedenis van uw klanten even raadpleegt. U stroomlijnt uw verkoopgesprek en biedt uw klanten een betere customer experience met mobiele systemen als:

Avento Mobile CRM
Microsoft Dynamics for Retail

5. Retail management : efficiëntie voor en achter de schermen

Het geweldige van programma ’ s als Avento en Microsoft Dynamics? Ze helpen u als verkoper niet alleen bij clienteling (of het verbeteren van koopervaringen door klantendata zoals voorkeuren en koopgeschiedenis te benutten). Het zijn eigenlijk volbloed retail management systems , die u – afhankelijk van de specifieke software – bijstaan op talloze fronten:

• beheer van voorraad, prijslijsten en bestellingen
• opslag van fysiek marketingmateriaal: catalogi, brochures, …
• financiële organisatie
• marketingcampagnes en omnichannelstrategie
• opmaak van offertes, bestelbonnen, facturen, …
• …

Met uw smartphone verliest u de greep op uw zaak geen moment. Uiteraard vindt u ook heel wat apps die zich specialiseren op één aspect. Zoals Scandit Inventory Management .

6. Word een wandelend retail media -center

Wilt u uw klanten over de streep trekken met presentaties en montages? En beschikt u over een Samsung SMART Signage-display met System-On-Chip? Dan kunt u via het Samsung SMART Signage-platform rechtstreeks content van uw telefoon naar uw display streamen. Zo maakt u toch een grote indruk vanop uw kleine toestel.

Op zoek naar een betrouwbaar en krachtig device om in te zetten als mobile sales tool ? Ontdek de Galaxy S8 en de Galaxy Note8.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Anatomie van de perfecte vergaderruimte

Anatomie van de perfect ingerichte vergaderruimte

Consumer behaviour lijkt op stokstaartjesgedrag

Stokstaartjes gespot! Hoe inspelen op rusteloos consumer behaviour?

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy S8 SM-G950FZKAPHN

Galaxy S8