Geen succesvol digital signage-project zonder droomteam. Zó stel je dat samen

Door Samsung België 16.05.2017

Het droomteam voor je digital signage-project?

In het diepe springen? Dat is een manier om te starten met je digital signage-project, maar niet de juiste. Wil je je investering laten renderen, dan is een deskundige projectleiding essentieel. Welke expertises moet je betrekken? En hoe haal je het maximum uit je droomteam? Evolve gidst je van scherm naar succes.

Dit artikel wil niet de doe-het-zelver in jou wakker maken. Integendeel, we focussen hieronder op hoe je in team toewerkt naar duurzaam succes. En dat vanaf het moment dat je digital signage -systeem is geïnstalleerd. Want in die fase moeten je displays zichzelf bewijzen, met jouw goede IT-zorgen en activerende boodschappen.

Onze raad bij de installatie zelf? Laat je zeker bijstaan door een professionele integrator van digital signage . Waarom?

• Een specialist koppelt je noden en wensen in een relatief korte periode aan de beste oplossing. Zo win je kostbare tijd en ben je zeker van de return van je digital signage -systeem.
• Een professionele partner zorgt ervoor dat je niet hoeft wakker te liggen van de technische implementatie van de digital signage -hardware en -software. Je focust je volledig op datgene waar het echt om draait: de boodschap die je wilt overbrengen.
• Via die partner heb je op elk moment de kennis binnen handbereik om je digital signage -project op de rails te houden.

Zoals gezegd, uiteindelijk moet je digital signage -droomteam zorgen voor leven in brouwerij. Met de tips hieronder krijg je de juiste mensen bij elkaar.

Breng taken en vaardigheden in kaart

Voor je je digital signage -taskforce samenstelt, moet je weten welke taken je wilt verdelen en welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Je maakt die oefening het best al vóór de installatie: wanneer je je plan en ontwerp uittekent in nauwe samenwerking met je integrator.

Denk er ook aan om de nodige teamleden of afdelingen zo vroeg mogelijk te betrekken bij je digital signage- project. Zo bouw je meteen aan de nodige synergie tussen de verschillende expertisedomeinen. Je vermijdt bovendien dat bepaalde medewerkers hun extra verantwoordelijkheden maar lauw onthalen – wat al eens voorvalt wanneer nieuwigheden zonder inspraak worden opgelegd.

Kies één digital signage -supervisor

Je digital signage -project valt uiteen in twee hoofdbrokken: IT / hardware en content – telkens met specifieke vaardigheden. Het is belangrijk dat je een supervisor / projectleider aanstelt die het overzicht over beide domeinen bewaart, die voldoende inzicht heeft in de vereiste skills, en die uitgebreid overlegt met de integrator van het systeem.

Hoe veelzijdiger je projectleider, hoe beter. In het beste geval wijs je de verantwoordelijkheid toe aan iemand die strategisch en praktisch denkt, iemand met technische aanleg en een neus voor marketing, iemand die een brug kan zijn tussen twee heel verschillende teams.

Vertrouw je digital signage -systeem toe aan IT ’ ers

Laat de IT-kant van je digital signage over aan een collega (of freelancer) die ervaring heeft met hardware- en content management (cms)-systemen. Zorg ervoor dat die persoon de mogelijkheden en beperkingen van je digital signage -opstelling door en door kent. Want alleen zo weet je content-team binnen welke krijtlijnen het boodschappen kan gaan creëren.

Je zoekt deze expertise het best binnen de bedrijfsmuren, zodat je niet telkens je integrator moet inschakelen voor kleine IT-kwesties. De juiste man of vrouw garandeert bovendien het toekomstige succes van je digital signage -project. Want via je IT-verantwoordelijke heb je later toegang tot updates van je cms-systeem of tot nieuwe functionaliteiten en technologieën. De kans bestaat bijvoorbeeld dat je vandaag kiest voor basic digital signage , maar over een jaar wilt upgraden naar touchscreens en / of gezichtsherkenning.

team signage

Laat je content over aan strategen en creatieven

Het contentgedeelte van je digital signage -project kun je splitsen in contentstrategie en design: tekst en beeld. Je parkeert elk van die verantwoordelijkheden doorgaans het best bij twee personen.

De contentstrategen – personen die vertrouwd zijn met de marketing- en communicatiemissie van je bedrijf – waken erover dat de inhoud op je digital signage de juiste doelen dient. Want alleen met een heldere visie op wat je wilt bereiken, worden je boodschappen een schot in de roos. Mik niet op een wauw-reactie, maar op meetbare impact: meer verkopen, snellere service leveren, wachttijden beter benutten , …

De contentmakers zetten je strategische boodschappen om in tekst en beeld. Voor maximale impact versterk je je team met een geoefende tekstschrijver en grafisch ontwerper. De neiging kan misschien groot zijn om te toveren met intense beelden, maar vergeet niet dat vooral de juiste woorden aanzetten tot actie. Het visuele element komt pas op de tweede plaats, en moet aansluiten bij je vertrouwde merkidentiteit.

Digital signage -project uitbesteden of niet?

Heb ik wel het vereiste talent in huis om mijn digital signage -project te dragen? Moet je concluderen van niet, of ben je onderbemand? Dan doe je er goed aan om de expertise van externe partijen in te roepen – denk aan freelance IT ’ ers, marketingstrategen, tekstschrijvers of designers. De boodschap is dan wel: vaak en uitgebreid met elkaar communiceren.

Nog meer inspiratie opdoen voor je digital signage -project? Kies jouw business:

healthcare
hospitality: hotel of restaurant
retail (omnichannel)
interne communicatie in een bedrijf

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

De jungle van digital signage

Vind moeiteloos uw weg door de digital signage-jungle

displays verbeteren interne communicatie

Betere interne communicatie? Professional Displays spreken duidelijke taal

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  55" PH55F

PH55F