Welkom in Hotel Innovatie: waar de digital native thuis is

Door Samsung België 31.01.2017

Welkom in Hotel Innovatie

De Europese hotelindustrie blijft goed draaien. En groeit zelfs licht. Europa heeft als toeristische bestemming een globaal marktaandeel van ongeveer 50%, goed voor 1,7 miljard overnachtingen per jaar. Tegelijk staat de hospitality sector voor fikse uitdagingen. Denk maar aan de opkomende deeleconomie en de vraag naar betere guest experiences. Wij gingen op bezoek bij Joseph Carminati, hospitality-expert bij Samsung Electronics. En kwamen te weten dat de grootte van kamerdisplays er wel degelijk toe doet. En dat gasten meer belang hechten aan wifi dan aan hun bed.

Joseph Carminati staat op en gaat slapen met zijn job. Hij deed ruime ervaring op als Sales Engineer en is nu Key Account Manager voor Hospitality. Zo verzamelde hij aanzienlijke kennis van de hotelindustrie, van hotel experiences en van hotel-technologie. Kennis die hij maar al te graag met ons deelt.

Je zit al een hele tijd in het vak. Hoe heb je de hotelindustrie de voorbije jaren zien veranderen?

Joseph Carminati: “ De sector staat voor enkele pittige uitdagingen. En dan spreek ik niet alleen over disruptieve diensten als AirBnB of CouchSurfing. Hotels worstelen om relevant te blijven voor hun klanten. Want die koesteren almaar hogere verwachtingen . Vroeger boden hotels hun klanten een guest experience die ze thuis niet kenden. Vandaag is het precies andersom. ”

“ Er ligt ook een grotere nadruk op netwerk en connectiviteit . Gasten worden digital natives : ze hebben geavanceerde technologie op zak. Hechten veel belang aan mobility en flexibiliteit. En willen snelle toegang tot allerhande media – altijd en overal. En juist omdat connectiviteit zelfs in dit digitale tijdperk een uitdaging kan zijn, hebben gasten liever goede wifi dan een goed bed. ”

Hoe moeten hotels reageren op die uitdagingen? Welke hotel-innovatie zie je aankomen?

“ Volgens mij komen de hotels al in actie. Zo is de gemiddelde schermgrootte van een hotel-tv er de laatste jaren fel op vooruit gegaan. Eerst van 28 ” naar 32 ” , en nu van 32 ” naar 40 ” . Het bewijs dat hoteleigenaars op zoek zijn naar goede langetermijninvesteringen . Want een set displays gaat gemakkelijk 5 tot 6 jaar mee.

"Tablets met diensten die toegevoegde waarde bieden zullen de hotelsector sneller veroveren dan je verwacht. "

“ Ik vind ook dat het daar niet bij hoeft te blijven. Hotels moeten oplossingen beginnen bieden die de gasten thuis niet kennen. Dat krijgen ze voor mekaar door digitale technologieën te integreren. ”

“ Vandaag duiken al diensten op zoals mobiele check-in en mobiele deursloten. Maar je kunt dat concept ook doortrekken naar de kamers zelf. Bijvoorbeeld door klanten hun volledige kamer te laten ‘ besturen ’ via een dedicated tablet , via hun smartphone of via de hotel-tv. Diezelfde toestellen kunnen worden ingezet voor een waaier aan connected services . Tablets met diensten die toegevoegde waarde bieden zullen de hotelsector sneller veroveren dan je verwacht. Daar ben ik van overtuigd. ”

Je bent een fervent ambassadeur van Samsung Hospitality TV. Hoe zit het met de adoptiegraad in België en Nederland?

“ Zo ’ n 70% van de hotels is momenteel uitgerust met professionele kamerdisplays. We hebben een behoorlijk stuk van de markt in handen. En onze partners zijn vol lof over de USP ’ s van Samsung Hospitality TV – soms zelfs ten nadele van ons consumentengamma. ”

“ Kleinere hotels en verblijven hinken wat achterop. Ze kopen gewoonlijk consumententelevisies in lokale winkels – meestal omdat ze niet op de hoogte zijn van het professionele aanbod. ”

photo hospitality tv

Wat hebben hotels die Hospitality TV kiezen gemeen?

“ De meeste van hen zijn doorgewinterde klanten. Ze werken al lang samen met deskundige partners. Ze nemen de tijd om naar die experts te luisteren, en om de voordelen van maatoplossingen tegen het licht te houden. ”

Over die voordelen: waarom moeten hotels volgens jou Hospitality TV installeren?

“ Hotels willen drie dingen, het liefst tegelijk: een optimale gastenervaring creëren, kosten beperken en inkomsten maximaliseren. Met Hospitality TV kun je elke individuele display centraal configureren, beheren en onderhouden. Hotels knippen op die manier drastisch in hun werkuren en energiekosten. Bovendien verloopt het management gewoon via de COAX- of IP-netwerken die er al liggen. Extra investeringen in infrastructuur zijn niet nodig. ”

“ Wat de inkomsten betreft: met Hospitality TV kun je specifieke content creëren voor displays in afzonderlijke kamers, bijvoorbeeld rond speciale aanbiedingen tijdens het verblijf. Zo richt je de aandacht van je gasten naar de diensten die je hotel biedt . En net die services worden almaar belangrijker als inkomstenbron. ”

hospitality tv photo 2

Hospitality TV van Samsung is niet het enige product in zijn soort. Hoe blijf je de concurrentie voor?

“ Samsung spendeert een recordaandeel van zijn winst aan onderzoek en ontwikkeling . Een bewijs van onze toekomstgerichte visie. We werken hard aan de innovatieve integratie van third party -systemen en ontwikkelen relevante all-in-one-softwareoplossingen. Ook het Internet of Things komt in ons vizier, net als interoperabiliteit met lokale bedrijven. ”

“ We plukken bovendien de vruchten van onze positie als hét consumentenmerk voor televisies . Gasten zullen ons merk en onze displaytechnologie in hun hotelkamer ongetwijfeld herkennen. ”

Hoe zie je de hotelsector de komende jaren evolueren? Volgens sommige doemdenkers is televisie ten dode opgeschreven …

“ Dat zie ik niet gauw gebeuren. Al staat de industrie wel voor ingrijpende veranderingen , op software- én hardwareniveau. Nog even en tablets zijn niet meer weg te slaan uit de hotelkamer. Ze zijn daar trouwens niet om de kamerdisplay te verjagen, wel om ermee samen te werken. ”

“ De tablet (van de gast of van het hotel) wordt een input device . Een controlepaneel dat de onmiddellijke omgeving (inclusief de hotel-tv) bestuurt en uitgebreid communiceert met de buitenwereld. ”

"De uitdaging? Gasten in een vingerknip laten overschakelen van
relaxmodus naar een hoogwaardige, connected hotel experience ."

“ De hospitality display fungeert dan weer als gateway naar de sensoren in de kamer, of als output device voor de content van zowel klant als hotel. Hoteldisplays worden interactiever en delen almaar meer informatie: ze groeten gasten met gepersonaliseerde boodschappen en bieden diensten die gasten individueel aanspreken. ”

“ Ik geloof dat totaalconcepten met kamerdisplays en tablets leiden tot meer empowerment . Omdat ze informatie en diensten halen uit verschillende systemen en beschikbaar maken op gebruiksvriendelijke toestellen. De toegevoegde waarde van een grote centrale display blijft onomstotelijk, dankzij de comfortabele combinatie van een vlotte contentstroom, een topscherm en een gezellige omgeving. ”

“ De uitdaging? Gasten in een vingerknip laten overschakelen van relaxmodus naar een hoogwaardige, connected hotel experience . ”

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

HOU ME OP DE HOOGTE

INTERESSANT VOOR U

De jungle van digital signage

Vind moeiteloos uw weg door de digital signage-jungle

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  55" PH55F

Professional Display PHF Series 55"