Wat betekent de Open Economy voor jouw kmo? 4 cruciale implicaties

Door Samsung België 10.08.2017

Voor welke ontwikkelingen staat je kmo?

Het nieuwe organisatiemodel van de Open Economy nadert met rasse schreden. Natuurlijk wil je je als kmo niet laten overrompelen. Daarom loop je maar beter mee in de voorhoede. Dit zijn 4 cruciale focuspunten voor de komende jaren.

1. Teamleden eisen meer ondersteuning

CONTEXT – Het personeelsbestand verandert langzaam maar zeker van gedaante. Je blijft een beroep doen op deskundige interne medewerkers. Maar je werkt ook almaar vaker samen met externe experts, ofwel: digitale freelancers.

In de Open Economy zet je die in als strategische pionnen. Om flexibel in te spelen op marktontwikkelingen en te groeien als bedrijf. Sleutelwoorden voor je hernieuwde workforce? Creativiteit en autonomie.

UITDAGING – Een succesvolle kmo heeft altijd de juiste vaardigheden binnen handbereik. Ze schenkt haar vaste en tijdelijke teamleden voldoende empowerment. En brengt een inspirerend verhaal, waarmee de komende generatie medewerkers zich identificeert.

OPLOSSING – Kies voor strategisch humanresourcesmanagement, waarbij je verder kijkt dan werving en selectie. Je biedt je medewerkers en freelancers dan een ruime ondersteuning: van coaching en concrete doelstelling tot samenwerkingstools. Goed voor maximale empowerment.

2. Data vraagt beveiliging en flexibiliteit

CONTEXT – Van market intelligence tot supply chain performance, in de Open Economy drijven kmo’ s meer dan ooit op data. Ze benutten realtime gegevens om snellere en meer betrouwbare strategische beslissingen te nemen, of om precies te voorspellen wat de toekomst brengt.

Relevante gegevens moeten bovendien vlot toegankelijk zijn – ook voor externen. Want teamleden bepalen steeds vaker zelf waar en wanneer ze werken. Maar opgelet, want zodra bedrijfsdata je fysieke kantoor verlaat, duiken er veiligheidsrisico ’ s op: niet iedere medewerker gaat spontaan voorzichtig om met gegevens en malware wordt almaar complexer en slimmer.

UITDAGING – Aan jou om te zorgen dat medewerkers veilig met gegevens omspringen. En dat data beschermd is tegen cyberaanvallen, ransomware en smartphoneverlies. Beperk je trouwens niet tot beveiliging. Want dit is ook je kans om de efficiëntie van je medewerkers te vergroten en om flexibele toegang te verschaffen tot cruciale gegevens.

OPLOSSING – Kies een geïntegreerd securityplatform zoals Samsung Knox. . Daarmee bepaal jij welke informatie je precies vrijgeeft. En verzeker je de privacy van je medewerkers en freelancers.

Hoe verandert jouw kmo?

3. Infrastructuur bepaalt nieuwe werkervaring

CONTEXT – De fysieke werkplaats blijft een cruciale rol vervullen. Maar ze verdraagt geen verouderde infrastructuur meer. Net als jouw toekomstig talent. Sputterende hardware en software gaan in tegen wat je als moderne onderneming wilt bereiken: wendbaar zijn, efficiënt samenwerken op afstand, grenzen verleggen en innoveren.

UITDAGING – Laat de digitale medewerker zich als een vis in het water voelen. Wees dus voorbereid op zijn wensen, zodat je talent niet afhaakt. Heel vaak bijvoorbeeld zal een externe medewerker zijn eigen toestel willen gebruiken binnen het bedrijfsnetwerk.

OPLOSSING – Laat je medewerkers smartphones en andere IT-technologieën gebruiken als work tools. Bekijk ook welk mobiel beleid bij jouw kmo past. En hoe je voor je mobiele teamleden toch een consistente werkervaring creëert. Zo heb je heel wat ijzers in het vuur om toptalent aan te trekken.

4. Samenwerking zwaait je kmo-deuren open

CONTEXT – In de toekomst delven gesloten bedrijven het onderspit. Om te innoveren, moeten kmo ’ s hun binnen- én buitendeuren openzwaaien. Externe expertise onbenut laten, is geen optie meer. Net zoals de verschillende departementen binnen een bedrijf niet langer op zichzelf staan. Geen Open Economy zonder open samenwerking.

UITDAGING – Bedrijfsleider, IT- en hr-manager zetten het best hun schouders onder gemeenschappelijke bedrijfsdoelstellingen. De uitdaging? De middelen en de kennis samenbrengen om die te realiseren.

OPLOSSING – Durf over je bedrijfsmuur te kijken: start-ups en zelfs concurrerende organisaties vormen vaak jouw opstap naar innovatie. Ga dus oude beperkingen en principes te lijf met de sloophamer. En begin vandaag. Zo gids je je kmo naar succes in de Open Economy.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Zó transformeert de Open Economy jouw bedrijf

Samenwerken zonder grenzen. Op zoek naar het hart van de Open Economy

Open Economy: de toekomst van werk in 5 quotes

Open Economy: de toekomst van werk in 5 quotes

Samsung Knox versterkt mobile security

Bouw je mobile security om tot een fort

Is BYOD wel een goed idee?

BYOD: buitenkans, bedreiging of tweesnijdend zwaard?

GERELATEERDE PRODUCTEN

Samsung DeX Galaxy S8/S8+

Samsung DeX