QSR-sales stijgen met juiste signage-strategie

Door Samsung België 12.04.2017

QSR-sales stijgen met juiste signage-strategie

Meer producten verkopen met een hoge winstmarge. Het blijft een eeuwige strijd voor quick service restaurants. De sleutel zit in het woord ‘service’. Je valt daarvoor terug op je medewerkers, maar wat als die het laten afweten? Dan schittert in het beste geval je digital signage als overtuigend uithangbord en upselling-expert. En haal je die winst alsnog binnen.

Je hebt natuurlijk een aantal sterke merkambassadeurs binnen de rangen. Mensen die je klanten uitstekend helpen en langs hun neus weg nog meer verkopen ook. Maar een slechte dag, schroom om te verkopen, … het valt voor en je bent zelf niet constant in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Digital signage is dan de oplossing.

Natuurlijk kan je een hartelijke glimlach of klanteninteractie niet zomaar vervangen met schermtechnologie. Professionals Displays werpen wel andere unieke troeven op tafel:

consistentie qua content en customer experience
snelle updates van je menu en de bijbehorende prijzen
meetbaarheid van je digitale verkoopstrategie

Op die manier sorteren ze een grote invloed op de betrokkenheid van je gasten.

Ent je strategie op lokkertjes én topproducten

Je weet uit ervaring dat heel wat hoofdschotels relatief minder opbrengen dan drank, desserts en bijgerechten – meteen de reden waarom “ do you want fries with that ” een slimmere vraag is dan ze lijkt.

Toch heeft het weinig zin om de digitale displays in je restaurant vol te proppen met promo voor producten met hoge marges. Je integreert ze beter in een overkoepelende strategie, waarin ook producten thuishoren die bewust lager zijn geprijsd dan hun marktwaarde. Die laatste noemen we ook loss leaders of lokproducten. Supermarkten gebruiken ze al jaren gretig om meer klanten over de vloer te krijgen.

Digitale menuborden zorgen ervoor dat klanten grotere porties kiezen of bijgerechten en drankjes bestellen.

Je restaurant kan gasten verleiden op dezelfde manier. Een promotie op een digitaal scherm in je etalage lokt ze eerst naar binnen. Eenmaal daar stoten ze op je digital signage die hoge-marge-items aanprijst. En ze moeten dan al heel sterk in hun schoenen staan om bij hun oorspronkelijke keuze te blijven. Gerechten zien, daarvan krijg je het water nu eenmaal in de mond –een idee dat Lunch Garden treffend omzet in de praktijk. Digitale menuborden zorgen ervoor dat klanten grotere porties kiezen of bijgerechten en drankjes bestellen. En dan rinkelt de kassa vanzelf.

digital signage

Speel met vorm en frequentie van je signage-boodschappen

De strategische invulling van digital signage vond ook in onze regio al ingang. Zo wilde de Belgische keten van broodjeszaken Panos een tijd geleden meer frisdrank verkopen, en zo zijn winst vergroten. Daarom sloeg het bedrijf aan het experimenteren:

• In een eerste test namen Panos en integrator Scala een statische digitale advertentie op in de signage -loop. Die verscheen elke 60 tot 90 seconden. Dat leverde een stijging van 2,53% op in de frisdrankverkoop.
• In een tweede test schroefden ze de frequentie op: de advertentie bleef de hele tijd staan. Ze voegden ook een subtiele animatie toe aan het beeld, omdat dat de aandacht van de klant beter zou trekken. Resultaat? Salescijfers die stegen met een forse 7,8%. Opvallend is dat die toename de verkoop van andere producten niet kannibaliseerde.

De tests tonen niet alleen de gunstige effecten van een doordachte digital signage -strategie aan. Ze bewijzen ook dat het succes ervan meetbaar is. Ontdek hier alle details van Ontdek hier alle details van de studie. studie.

Signage voor QSR? Geen quick fix

Het moet gezegd: signage is een uitstekende, maar geen snelle oplossing. De beeldschermen moeten erop voorzien zijn om tot 18 uur per dag te draaien. En je boodschappen moeten relevant en goed getimed zijn.

Je return wordt dan ook pas duidelijk met de juiste mix van technologie, content en uitvoering. Neem daarom een Smart Signage-expert in de arm. En word een QSR met een genereuze portie service.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

De jungle van digital signage

Vind moeiteloos uw weg door de digital signage-jungle

restaurants draaien meer omzet dankzij digital signage

Restaurants Lunch Garden laten klanten watertanden met digitale menuborden

In-store tablets verbeteren customer experience

7 inventieve functies voor in-store tablets

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  55" PH55F

PH55F