Onmisbare tools voor uw less paper office

Door Samsung België 16.09.2016

tools voor uw less paper office

Een volbloed paperless office lijkt nog niet voor morgen. Papier is daarvoor nog té alomtegenwoordig. Maar waarom start u niet meteen de bouwwerken van uw less paper office? Met de volgende succestools creëert u een werkplek die bespaart op bomen en inkt.

Evernote - altijd en overal schetsen en noteren

Evernote maakt komaf met de mozaïeken van plaknotities op uw bureau. De app laat u uw ideeën en taken digitaal bijhouden , opfleuren met foto ’ s en eigen digitale schetsen, en terugvinden in een kraaknette, gebruiksvriendelijke interface.

De basisversie van de app is gratis en omvat voldoende opslagruimte en functionaliteiten voor de doorsneemedewerker. Collega ’ s delen hun Evernote-notities, to-do-lijstjes, brainstormoogsten, … heel eenvoudig met elkaar. Ze werken trouwens nog productiever als ze hun mobile app automatisch laten synchroniseren met de desktop-versie van Evernote.

Nog in deze categorie: Google Keep, Squid, OneNote, Simplenote

Google Drive – collaboration tool en cloud voor documenten

Een meeting of brainstormsessie? U hoeft daarvoor echt niet in veelvoud briefings of verslagen af te drukken. Deel ze beter met de betrokken medewerkers via Google Drive en de web-based editor Google Documents . Zo profiteren ze bovendien van een bijzondere functionaliteit: tegelijkertijd werken in één en hetzelfde Microsoft Office-document.

Google Drive doet de grens tussen desktopcomputers, smartphones en tablets zo vervagen. Offline-aanpassingen aan teksten, presentaties en rekenbladen in de mobile app komen bijvoorbeeld meteen in de cloud terecht zodra er terug internetverbinding is. Nog mooier: u kunt in Google Drive een overzicht bewaren van elke wijziging aan een bestand. En de app is volledig gratis.

Nog in deze categorie: Dropbox, Evernote Business, Huddle

Office Lens – scan-app voor documenten, whiteboards en visitekaartjes

Iedereen heeft vandaag een scanner in zijn zak, maar beseft het misschien nog niet. Smartphones en tablets lenen zich uitstekend om fysieke documenten te ‘ scannen ’ . Op voorwaarde dat u de juiste app installeert: Microsoft Office Lens .

Office Lens omvat speciaal ontwikkelde functionaliteiten om documenten, foto ’ s, whiteboardtekeningen en visitekaartjes optimaal leesbaar te digitaliseren. De app herkent de randen van het object automatisch en zet ze recht. En van visitekaartjes maakt de app met optical character recognition (OCR) vanzelf een vCard (of VCF-bestand). U kunt de gegevens dan meteen opslaan in uw adresboek en het kaartje versnipperen. Bovendien garandeert Office Lens een naadloze integratie met Word, OneNote, PowerPoint, Reader (voor pdf ’ s), …

Nog in deze categorie: Evernote Scannable, CamScanner, Google Drive, Genius Scan

Adobe Acrobat Document Cloude-signatures in pdf-documenten

U zet tegenwoordig perfect een rechtsgeldige handtekening zonder dat er een pen of papier aan te pas komen. Bijvoorbeeld in een formulier via Adobe Reader op uw smartphone of tablet.

Via de Adobe Acrobat Reader Document Cloud verzamelt en beheert u al die e-handtekeningen erg vlot. U kunt zo bestanden laten ondertekenen op eender welke locatie ter wereld, en moet niet wachten tot een koerier of postbode ze terugbrengt. Sterker nog: u weet welke documenten nog op wachten op een e-signature en slaat ondertekende documenten automatisch op. Zo gaat geen vel papier nog verloren.

Nog in deze categorie: SignNow, HelloSign, RightSignature

Canvasforms die de natuur niet langer bedreigen

Elektronische handtekeningen betekenen niet per se het einde van papieren formulieren in klemborden. Software als Canvas geeft die genadeslag mogelijk wel. De voorbije jaren zijn hele regenwouden aan papier volgeschreven met inventarissen en verslagen, contracten en klantenfiches, bestellingen en facturen, … Tot nu.

Canvas biedt standaard invulformulieren voor ongeveer dertig verschillende sectoren. U past ze eenvoudig aan aan uw dagelijkse realiteit en gaat ermee aan de slag. Of zoals een gebruiker getuigt: “ Click. Submit. Done. Yes, that easy. ”

De gegevens uit al die formulieren? Die integreert u vlot met uw bestaande databases en back-end-systemen. In tegenstelling tot vroeger, duurt het geen twee weken meer voor de verzamelde info verwerkt en bruikbaar is. Canvas garandeert real time processing . En dus: correctere data in een fel gereduceerd tijdsbestek.

Nog in deze categorie: RightSignature, Device Magic, PushForms, iFormBuilder, PFDescape

Combineer apps met krachtig mobiel toestel

Geweldige apps presteren uiteraard eens zo goed op een krachtig mobiel toestel. Evernote, Google Drive of Office Lens in combinatie met een Galaxy S8-smartphone ? Een stevige basis voor uw less paper office .

Meer tips en achtergrond over papierloos werken? Ontdek ze hier.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

paperless office is een illusie

De illusie van het paperless office en tips voor uw less paper-kmo

Android for Work verhoogt productiviteit

Maakt Android for Work uw kantoor-pc’s overbodig?

Samsung, productivity, presenteer draadloos, toptools

Presenteer draadloos met 3 toptools

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy S8 SM-G950FZKAPHN

Galaxy S8