7 tips om meer te verkopen met je etalagedisplay

Door Samsung België 24.08.2017

meer te verkopen met je etalagedisplay

Met een digitale etalagedisplay snoep je klantenaandacht af van je concurrenten in de winkelstraat. Zoveel is zeker. Die extra blikken, daar koop je natuurlijk niets mee. Wil je je sales zien toenemen? Dan moet je je window signage juist inschakelen. Evolve bundelde 7 tips over hoe je aandacht omzet in omzet.

1. Start met de ideale mix en configuratie

Je schermen gebruiken voor digitale posters of om opvallende animaties de straat in projecteren? Niemand voelt beter aan dan jij waarvoor je klanten vallen. Stem je type content af op je publiek, je brand en je doelstellingen. Sta ook stil bij de grootte van je etalagedisplay(s) en de opstelling ervan: discreet element in het decor, onderdeel van een videowall, puzzelstuk van een fantasierijke configuratie, … Onmisbaar: creativiteit en inlevingsvermogen.

2. Zet de downtime naar je hand

Sluit je je winkel ’ s avonds af? Laat dan je digitale etalagedisplay aanstaan. Zo val je 24 / 7 op, als je wilt. Presenteer brandingboodschappen, producten en kortingen, … Of speel het nog slimmer en promoot je webshop. Zo verkoop je je zaak en je producten zelfs in de downtime.

3. Verleng je omnichannel-verhaal tot op de stoep

Breng je met je winkel een omnichannel -verhaal ? Kom er dan mee op straat:

• Toon ook je online stock – zoals kleurenvariaties of accessoires – en laat mensen die binnen aan een tablet online bestellen
• Spoor voorbijgangers met de semi-outdoor signage in je etalage aan om je webshop te bezoeken. Vrees je dat ze je adres niet onthouden? Voeg dan een QR-code toe aan je content.
• Zorg er altijd voor dat klanten online terugvinden wat je promoot in je uitstalraam. Want verschillen in aanbod en prijs helpen je niet.

smart signage tot op de stoep

4. Vertel wat je van de klant verwacht

Visuele impact leidt niet automatisch tot conversie. De klant heeft in vele gevallen nog een zetje nodig. Maak met je semi-outdoor signage duidelijk wat je verwacht van de klant. Een call to action doet wonderen: “ Ontdek deze promotie vandaag in de winkel ” , “ Registreer je online in de winkel en krijg je geschenk ” of simpelweg een “ Spring even binnen! ’

5. Kies voor relevante boodschappen

Relevante content gaat er bij klanten gemakkelijker in dan niet-gekaderde boodschappen. Stem je inhoud af op het weer ( “ topjes aan halve prijs tijdens de hittegolf ” ), aan het tijdstip van de dag ( “ haal hier je lunchpakket ” ) of recente gebeurtenissen ( “ We bestaan 10 jaar. Krijg 10% korting ” ). Om geen kostbare tijd te verliezen, gebruik je dus maar beter gebruiksvriendelijke digital signage -software, via een app op je laptop, tablet of smartphone. Je kunt dan snel door content navigeren in playlists of in een oogwenk nieuwe boodschappen maken met professionele templates.

6. Kijk uit naar een interactieve display

Tot nu stelden we de window display voor als medium voor eenrichtingverkeer. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Want je kunt ook werken met interactieve beeldschermen in je etalage. Die reageren op de aanrakingen of bewegingen in de lucht van voorbijgangers, dankzij touch- of gesture -technologie. Klanten leggen zo zelf de eerste steen van hun ervaring met je winkel. Ze bladeren bijvoorbeeld door je catalogus en pikken het gewenste item binnen op. Of ze bestellen iets buiten de openingsuren aan je touchdisplay of kiosk met tablet en laten het de volgende dag leveren – thuis of in de winkel. Dankzij die endless aisles laat je een geïnteresseerde klant niet zomaar wegglippen.

small signage in koffiebar

7. Prikkel zoveel mogelijk zintuigen

Je kunt uiteraard nog meer zintuigelijke elementen inlassen in je verhaal. Een koffiebar kan dynamische infofiches over ristretto, lungo en macchiato vergezellen van de overeenstemmende geuren. En klanten binnenlokken via hun neus. Als ijssalon kun je je signage dan weer gebruiken om voorbijgangers uit te nodigen voor een gratis proevertje in je winkel.

Maak van je etalage je digitale verkooptool

Met de bovenstaande tips heb je alles in handen om je buurman-retailer de loef af te steken. En dat felle zonnestralen nooit roet in het eten gooien, weet je ondertussen ook. Met de OME- en OMD-beeldschermen van Samsung en het bijbehorende Samsung Smart Signage Platform (SSSP, 3de generatie) ben je gerust.

Voor het precieze concept en de installatie van je semi-outdoor signage schakel je het best een professionele partner in. Zo gaat je display naadloos op in je etalage en ben je zeker van maximale impact en optimaal gebruiksgemak.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Semi-outdoor display laat je etalage verkopen

Nieuwe inrichting voor je etalage? Met een semi-outdoor display lok je meer klanten

3 topideeën voor je levensgrote retail-signage

Levensgrote digital signage? The real thing in retail

Kleine schermen oogsten veel effect in winkels

Trend in retail: kleine schermen, grote impact

GERELATEERDE PRODUCTEN

FHD Large Format Display  55" OM55D-W

Semi-outdoor OM55D-W