2017: het jaar van de data security [infographic]

Door Samsung België 04.01.2017

digital security, data security, data security, mobile security

Hoe groter de organisatie, hoe groter de kans dat ze al een beleid rond data security uitrolde. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Grofweg een derde van de Europese bedrijven heeft al zo’n policy. Een verhouding die we ook zien terugkeren in België en Nederland. De IT- en communicatiesector blijkt de grote pionier. Al zullen de overige industrietakken in het huidige klimaat zeker volgen. In 2017 kunnen bedrijven data security niet langer negeren.

Malware en virussen worden intelligenter. Mobiel werken en BYOD zetten de bescherming van bedrijfsdata onder druk. En nu de grotere bedrijven hun IT-beveiliging perfectioneren, mikken hackers op de kwetsbaardere kleine en middelgrote ondernemingen.

Deloitte berekende in april 2016 dat cybercriminaliteit Nederlandse organisaties jaarlijks 10 miljard euro kost. Voor België worden die jaarlijkse kosten door de Cyber Security Coalition geraamd op 3,5 miljard euro. Coaching en bewustmaking van personeel rond data security zijn dus onmisbaar, net als beveiligings- en mobile device management- platformen zoals Samsung Knox. Bovendien legt Europa bedrijven strenge reguleringen rond lekken van persoonsgegevens op. 

Toets met deze infographic uw bedrijfssituatie aan de stand van zaken.

Bedrijven ICT securitybeleid
ict securitybeleid
sectoren securitybeleid

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Mobiel werken in een infographic

De medewerker wil mobiel werken [infographic]

Samsung Knox versterkt mobile security

Bouw je mobile security om tot een fort

5 mobile device management-oplossingen

5 uitmuntende mobile device management-oplossingen (en hoe je de knoop doorhakt)

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy S8 SM-G950FZKAPHN

Galaxy S8