Groeien met je kmo? Maak van IT-security een motor

Door Samsung België 14.09.2017

IT-security schermt waardevolle data af

Is samenwerking de snelweg naar innovatie, dan vormt bedrijfsdata de brandstof. Maar wees voorzichtig: gegevens kunnen lekken. Vlot en veilig toegang verlenen tot cruciale data is dus een must – ook aan externen. Daar loopt het weleens mis. Kmo’s hanteren security nog te vaak als rem. Met nieuwe IT-tools en inzicht in het organisatiemodel van de toekomst wordt die rem een motor.

IT-security doet de deur dicht

Security schermt waardevolle data af van cyberaanvallen en malafide software. Dat is het klassieke beeld van wat IT-beveiliging doet en moet doen. Jarenlang installeerden bedrijven closed platforms. Niets of niemand raakte binnen, dus ook niet de freelance consultant en zijn onmisbare expertise. Gevolg? Geen ruimte voor het potentieel van open samenwerking.

We horen u denken: het ging die bedrijven toch ook voor de wind? Klopt, maar de wind draait, onder invloed van de Open Economy. Projecten afschermen van de buitenwereld, is passé. Als kmo investeer je beter in open, inclusieve werkmethodes – ondersteund door samenwerkings- en security-technologie.

Voorzichtigheid volstaat niet

Het threat landscape evolueert razendsnel. In 2016 werden wereldwijd 1792 data-incidenten geregistreerd. 1,4 miljard gegevensbestanden kwamen zo in gevaar – een stijging van 86 procent ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit de Breach Level Index van digital security -expert Gemalto.

Bedrijven zijn dus terecht op hun hoede. En wie achterloopt met zijn beveiliging moet een inhaalbeweging maken. Want de Europese GDPR-regulering, die op 25 mei 2018 van kracht wordt, stelt hoge eisen aan de bescherming van persoonsgegevens.

Toch vormt zuivere IT-beveiliging maar een deel van de uitdaging. Je mag security niet los zien van de veranderende workforce. Talent wordt steeds vaker gezocht buiten het bedrijf. Die externe medewerkers willen werken op hun eigen toestel. Met relevante data en met zekerheid van privacy. Dat speel je alleen klaar met een flexibel securityplatform.

openheid en security

IT-security helpt kmo ’ s naar meer openheid

IT-security als motor voor je kmo? Hoe moet je je dat precies voorstellen? Alles draait rond de combinatie van openheid en veiligheid:

openheid als organisatie naar externe expertise en innovatieve technologie
veiligheid van bedrijfs- en personendata

Sloten beide aspecten elkaar vroeger uit? Dan helpt IT-security in de toekomst net om als organisatie figuurlijk open te bloeien. Want angst voor dataverlies of oneigenlijk gebruik van gegevens staat innovatie dan niet meer in de weg. Enkele scenario ’ s:

• Je l aat freelancers toe om de hardware en de samenwerkingstechnologie van hun voorkeur te gebruiken. En je geeft alleen de data vrij die nodig is voor hun project – zonder zorgen over verlies of privacy-issues. Vrijheid binnen veilige grenzen, zeg maar.
• Je beperkt de drempelvrees voor nieuwe, veelbelovende technologieën zoals machine learning en artificial intelligence . Het is te begrijpen dat bedrijven terughoudend zijn, want nog niet alle risico ’ s zijn in kaart gebracht. Maar dat de technologieën onmisbaar worden, staat als een paal boven water.
• Je haalt de expertise en de innovatieve ideeën van start-ups en andere kennisbedrijven in huis. Dat betekent niet dat je al je bedrijfsgeheimen moet prijsgegeven. Jij bepaalt welke data relevant is voor externe partijen.

Vrijheid tussen de regels: het ideale securityplatform

De werkomgeving strekt zich uit tot ver buiten de kantoormuren. En de ‘ doorsnee medewerker ’ ? Die laat zich alsmaar moeilijker definiëren. Als IT-verantwoordelijke wil je je securityplatform daarom naar je hand zetten. Iedere gebruiker krijgt dan zijn eigen IT-policy ’ s en data access -regels toegemeten.

De geïntegreerde, gelaagde beveiligingsoplossing Samsung Knox bied je de nodige flexibiliteit en garandeert je de hoogste securitygraad. Freelancers gebruiken alleen de data die jij ter beschikking stelt. En alleen binnen hun professionele werkcontainer. Persoonlijke en zakelijke gegevens blijven strikt gescheiden. Maar gebruikers hebben wel alles bij de hand om hun werk efficiënt uit te voeren.

Openheid, vrijheid en security in één dus. Wil jij een frisse wind laten waaien in je kmo? Bespreek de mogelijkheden van Samsung Knox met je reseller.

Sneller evolueren?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste evoluties in business en technologie? Exclusieve promoties rechtstreeks in je mailbox krijgen? Schrijf je dan nu in voor de Evolve nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR U

Voor welke ontwikkelingen staat je kmo?

Wat betekent de Open Economy voor jouw kmo? 4 cruciale implicaties

Mobiel werken in een infographic

De medewerker wil mobiel werken [infographic]

Samsung Knox versterkt mobile security

Bouw je mobile security om tot een fort

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy Note8

Galaxy Note8