Brand

Niets tussenin

Het Samsung QLED 8K 2020 ontwerpverhaal

Een dramatische close-up van een 2020 Samsung QLED TV. Een dramatische close-up van een 2020 Samsung QLED TV.

Design is meer dan esthetiek. Het is voortbouwen op persoonlijke ervaringen om een nieuwe en verbeterde levensstijl te creëren. En naarmate de wereld in de loop van de tijd verandert en uitbreidt, verandert ook ons ontwerp.

De 2020 QLED 8K is als het ware de belichaming van deze ontwerpfilosofie van Samsung Electronics. Om een perfecte & meeslepende kijkervaring te creëren, hebben we een TV ontworpen die de obstakels voor de belangrijkste handelingen van het kijken en horen wegneemt. Een harmonieus spel tussen beeld, geluid en ruimte maken van de 2020 QLED 8K onze kijk op het meest complete TV-ontwerp tot nu toe.

De 2020 QLED 8K in Ambient Mode voegt het scherm op natuurlijke wijze samen met de omgeving. Twee TV’s die randloos zijn: de 2019 Q900R en 2020 Infinity Screen. De 2020 QLED 8K in Ambient Mode voegt het scherm op natuurlijke wijze samen met de omgeving. Twee TV’s die randloos zijn: de 2019 Q900R en 2020 Infinity Screen.
 ’ONDERDOMPELING’  ’ONDERDOMPELING’
Tip
Voor filmliefhebbers:
laat je meeslepen naar een andere wereld. De 8K resolutie strekt zich uit van edge-to-edge, waardoor de grens tussen realiteit en fantasie vervaagt voor een meeslepende bioscoopervaring thuis.

Grenzen verleggen

Als het gaat om een meeslepende kijkervaring, wordt een randloze TV vaak genoemd. Een metalen frame en donkere rand rond het TV-scherm – ook bekend als het zwarte masker – leek ons overbodig en die probeerden we dus te verwijderen.

De 2020 QLED 8K is ontworpen met een dramatisch gereduceerd zwart masker en een metalen frame die voor de kijker bijna onzichtbaar zijn. Met het Infinity Screen komt vrijwel niets tussen het scherm en de omringende ruimte. Zo geniet jij van een perfect meeslepende kijkervaring in een adembenemende 8K-beeldkwaliteit. En zelfs als je geen TV kijkt, laat de Ambient Mode het enorme, bijna randloze scherm naar de achtergrond verdwijnen. De 2020 QLED 8K? Dat is een stijlvolle aanvulling in elk huis.

Een fijne zonnestraal schijnt tussen de gordijnen door en wekt een man uit zijn slaap. Een fijne zonnestraal schijnt tussen de gordijnen door en wekt een man uit zijn slaap.
Het platte 2020 QLED TV-ontwerp vanaf de achterkant. De 2020 QLED TV met zijn plat en slank ontwerp vanaf de zijkant. Het platte 2020 QLED TV-ontwerp vanaf de achterkant. De 2020 QLED TV met zijn plat en slank ontwerp vanaf de zijkant.
 'VOLLEDIGHEID'  'VOLLEDIGHEID'

Het perfectioneren van de harmonie tussen vorm en functie

Achter het scherm ondersteunt het gewicht van een TV een enorme hoeveelheid activiteit. Er is voldoende ruimte nodig om de processor, de printplaat, de luidspreker, het paneel en de diverse uitvoerpoorten plaats te geven. Desondanks wilden we een slanke en platte behuizing van de TV maken die groot was maar niet storend. En om dat te kunnen doen, moesten alle verschillende circuits - inclusief de luidspreker - opnieuw worden ontwikkeld om te passen bij deze nieuwe stijl.

De 2020 QLED 8K heeft een platte plaat met een dikte van slechts 15 mm. Alle overbodige elementen in het geheel werden weggewerkt om een functioneel toestel te creëren dat dun maar sterk genoeg is om op zichzelf te staan. En door de volledig rechte achterkant kan de TV zonder openingen aan de muur worden bevestigd. Daardoor beschikt de 2020 QLED 8K over rechte lijnen en strakke oppervlakken die een modern en zelfverzekerd exterieur bieden dat geschikt is voor elk huis.

* Gemeten vanaf het achterste einde van de TV kan de opening variëren afhankelijk van de installatie en het soort muur.
* Een kleine opening tussen de muur en de TV kan ontstaan als de muur niet 100% vlak is, niet onder een hoek met de vloer is gebouwd of verkeerd is geïnstalleerd.

De 2020 QLED 8K op een standaard met een indrukwekkende zeeklif afgebeeld. De 2020 QLED 8K op een standaard met een indrukwekkende zeeklif afgebeeld.
Kleine luidsprekergaten op het metalen frame van de QLED TV 2020. De subwoofer is geplaatst in het achterpaneel van de QLED TV 2020. Kleine luidsprekergaten op het metalen frame van de QLED TV 2020. De subwoofer is geplaatst in het achterpaneel van de QLED TV 2020.
 'VERSCHIJNING'  'VERSCHIJNING'
Tip
Voor game- en sportliefhebbers:
Speel spelletjes en kijk naar sport met levensecht geluid. Het maakt niet uit wat je hobby's zijn, dankzij acht ingebouwde luidsprekers bevind je je in het middelpunt van de actie.

Versterkt de vibe & atmosfeer

Op TV's met een groot scherm, speelt geluid een prominente en belangrijke rol. Door mee te bewegen met het beeld, verandert het geluid de emotie en de sfeer van een kamer, afhankelijk van wat er speelt. De 2020 QLED 8K is uitgerust met Object Tracking Sound (OTS) dat heldere, levensechte audio produceert op basis van bewegingen op het scherm. Het geluid klinkt uit verschillende richtingen en brengt de toon in balans alsof er meerdere luidsprekers in de ruimte aanwezig zijn.

Om een ruimtelijke geluidsbeleving te produceren, zijn kleine luidsprekergaten zorgvuldig geplaatst aan de zijkanten en bovenkant van het 0,8mm metalen frame. We ontwikkelden een ultradunne luidspreker die een uitstekend geluid genereert en brachten deze samen met een subwoofer in het achterpaneel aan om de beperkingen in de ruimte te overwinnen. De vernieuwde audio is in perfecte harmonie met het prachtige ontwerp van de TV, wat jou altijd de juiste vibe en atmosfeer in je kijkervaring bezorgt.

De 2020 QLED TV-standaard gezien vanaf de achterkant. De 2020 QLED TV-standaard gezien vanaf de voorkant. De 2020 QLED TV-standaard gezien vanaf de achterkant. De 2020 QLED TV-standaard gezien vanaf de voorkant.
 'EENVOUD'  'EENVOUD'

Staande op vermogen en bescheidenheid

De standaard is de finishing touch van een TV en maakt de praktische functionaliteit compleet. De 2020 QLED 8K standaard is ontworpen om zo klein en discreet mogelijk te zijn en biedt krachtige ondersteuning voor het toestel, terwijl de aanwezigheid ervan tot een minimum wordt beperkt om zo weinig mogelijk afleiding te garanderen.

De 2020 QLED 8K is vastgezet op zijn standaard en ziet er prachtig uit, omdat hij steeds een beetje naar achteren kantelt in de ideale kijkhoek. We hebben de metingen van de optimale afstand en hoogte van het scherm voor maximaal kijkplezier verwerkt in het ontwerp van deze sterke en bescheiden standaard. De eenvoudige uitvoering is strikt gericht op functionaliteit zonder zich te bemoeien met overbodige sentimenten, terwijl de zorgvuldige aandacht voor de invalshoek van de TV voortkomt uit studies van de gebruikersomgeving.

Drie 2020 QLED-TV's met een slank ontwerp en een dunne rand. Drie 2020 QLED-TV's met een slank ontwerp en een dunne rand.

Het 2020 QLED 8K ontwerp is perfect compatibel met elke ruimte en elk meubelstuk. Je kan zo in een nieuwe wereld duiken binnen het scherm, zonder enige afleiding. Ons TV-ontwerp is niet alleen een hoogtepunt van de nieuwste technologie, maar het resultaat van de inspanningen om een perfecte en complete kijkervaring te creëren.

Kijk over de grenzen heen met QLED

Lees de volgende verhalen