Entertainment

Versla de herfstblues met blauwe kunst

Ontdek de zen vibe van blauw in klassieke meesterwerken en hedendaagse kunst op The Frame TV.

Een man en zijn twee kinderen spelen een spel naast The Frame. The Frame staat op de studiostandaard met een heldere blauwe foto van zeewaters onder een blauwe hemel. Een man en zijn twee kinderen spelen een spel naast The Frame. The Frame staat op de studiostandaard met een heldere blauwe foto van zeewaters onder een blauwe hemel.

Wist je dat koele blauwe tinten een kalmerend effect hebben? Onze ultieme #chilltip is dus om blauw in je interieur te verwerken, bijvoorbeeld met foto’s van de zee of meesterlijke schilderijen van de nachtelijke hemel op je The Frame TV. Thuis volledig ontspannen? Denk « 50 shades of blue »! Stel snel je eigen collectie met blauwe kunst samen op jouw The Frame TV.

The Frame hangt aan de muur met de muurbevestiging zonder gaatjes. Het toont 'ALB100 (2011)' van Rafael Neff, een foto van de oceaan met blauwe en witte strandstoelen verspreid op de voorgrond. The Frame hangt aan de muur met de muurbevestiging zonder gaatjes. Het toont 'ALB100 (2011)' van Rafael Neff, een foto van de oceaan met blauwe en witte strandstoelen verspreid op de voorgrond.
1

Geweldige blauwe kleuren in de natuur

Kan jij ook blijven staren naar de oceaan? Naar dat punt waar de hemel overgaat in die prachtige, diepblauwe zee? We feel you! Weinig dingen zijn zo rustgevend als de uitgestrekte hemel en de oneindige zee. Stel je een zonnige dag voor op het strand met glinsterende lichten die van het oppervlak van de getinte oceaan dansen – precies wat je nodig hebt als de dagen inkorten. Je voelt je meteen lichter en meer relaxt. Laat een foto van een uitgestrekt, blauw zeezicht op je TV zien en laat je meevoeren naar de ongerepte oevers. Voel je de wind al op je gezicht en het zand al tussen je tenen?

Een man en zijn kind zijn samen in de keuken. The Frame toont 'Walrus mother and calf resting on an iceberg (2017)' van BBC, een foto van een walrus en haar kalf op de top van een ijsberg in de diepe turquoise zee. Een man en zijn kind zijn samen in de keuken. The Frame toont 'Walrus mother and calf resting on an iceberg (2017)' van BBC, een foto van een walrus en haar kalf op de top van een ijsberg in de diepe turquoise zee.

Some of the most alluring shades of blue in nature are visible when light interacts with water. As sunlight travels through the deep ocean, it illuminates various layers of the sea in an exotic mix of blues and greens. The unique, organic colors come alive on The Frame to reflect the mysterious nature of the world beneath. Feel a serene sense of security wash over you as you bask in the awe-inspiring beauty of Mother Nature.

"We houden ervan om over blauw na te denken, niet omdat het naar ons toekomt, maar omdat het ons ernaartoe trekt.

– Johann Wolfgang Goethe
Een vrouw zit aan de eettafel met een kopje koffie te kijken naar 'De Maagd met de Granaatappel (ca. 1426)' van Fra Angelico, weergegeven op The Frame. De Maagd Maria is gedrapeerd in een fel blauw gewaad in het midden van twee kinderlijke, engelachtige figuren. Een vrouw zit aan de eettafel met een kopje koffie te kijken naar 'De Maagd met de Granaatappel (ca. 1426)' van Fra Angelico, weergegeven op The Frame. De Maagd Maria is gedrapeerd in een fel blauw gewaad in het midden van twee kinderlijke, engelachtige figuren.
2

Waardevol blauw

Wist je dat blauwe pigmenten werden gemaakt van stenen die waardevoller zijn dan goud, en dus ontzettend duur waren? Daarom werden blauwe schilderijen enkel voorbehouden voor heilige figuren, zoals de Maagd Maria. Zo stond een blauwe hemel symbool voor de zuiverheid en de nobelheid van haar karakter. Zelfs vandaag nog blijven de blauwe tinten van haar kledij de sobere en majestueuze kwaliteiten van Maria benadrukken.

The Frame in Art Mode toont 'The Starry Night (1889)' van Vincent van Gogh. een vrouw kijkt naar het schilderij terwijl zij en haar kind tekenen en schilderen aan de eettafel. The Frame toont 'Eastern Point Light (1880)' van Winslow Homerus, een foto van twee boten die aan de diepe nachtelijke hemel varen bij volle maan. The Frame in Art Mode toont 'The Starry Night (1889)' van Vincent van Gogh. een vrouw kijkt naar het schilderij terwijl zij en haar kind tekenen en schilderen aan de eettafel. The Frame toont 'Eastern Point Light (1880)' van Winslow Homerus, een foto van twee boten die aan de diepe nachtelijke hemel varen bij volle maan.
Een vrouw in een grote open studio kijkt door werken van blauwe kunst die verkrijgbaar zijn in de Samsung Art Store op The Frame. Een vrouw in een grote open studio kijkt door werken van blauwe kunst die verkrijgbaar zijn in de Samsung Art Store op The Frame.
Tip
Voeg je eigen toets toe! Geef elk kunstwerk een gestroomlijnde matte finish, en werk ze af met de lijst die jij leuk vindt.

Rustgevend maar nooit saai

Blauw mag dan wel rustgevend zijn, het blijft toch een kleur vol karakter en betekenis. Lichte en donkere blauwe tinten in kunst? Die zorgen voor een rustgevende sfeer in huis maar inspireren je ook om volop van het leven te genieten. Stel met The Frame je eigen collectie samen met blauwe kunstwerken die jouw hart sneller doen slaan om van je thuis een oase van rust te maken. Zo maakt die herfstblues geen schijn van kans!

Stel je eigen collectie van blauwe kunst samen met The Frame

Lees de volgende verhalen