Entertainment

Op zoek naar magische kunst - Deel II

Verander een alledaagse ruimte in een visuele oase met relaxte zonsondergangkunst.

Een familie, zittend op de rotsen, waardeert de schoonheid van de natuur terwijl ze naar de zonsondergang kijken op een afgelegen berg. Een familie, zittend op de rotsen, waardeert de schoonheid van de natuur terwijl ze naar de zonsondergang kijken op een afgelegen berg.

Het is makkelijk om helemaal op te gaan in onze drukke levens. Zeker als je stress hebt kan op de natuur geïnspireerde kunst een rustgevend effect op je hebben. Een van de grootste meesterwerken van Moeder Natuur is de zonsondergang: uniek en magisch om te zien. De laaghangende zon kleurt de lucht in gouden tinten en geeft een warme gloed. De zonsondergang is er maar een paar korte momenten per dag, maar je kan er op elk moment van genieten door inspirerende kunstwerken.

The Frame, Samsung TV op de studio standaard, laat een strand-zonsondergangschilderij van Joseph Mallord William Turner zien, wat goed past bij het woonkamerinterieur en de zee-zonsondergang-omgeving buiten. The Frame, Samsung TV op de studio standaard, laat een strand-zonsondergangschilderij van Joseph Mallord William Turner zien, wat goed past bij het woonkamerinterieur en de zee-zonsondergang-omgeving buiten.

Aan de muur hangt Nicole Renee Ryan's 'There and Back Again I', getoond via The Frame Art Mode, in complete harmonie met de zonsondergang boven de oceaan achter het raam van de woonkamer. Aan de muur hangt Nicole Renee Ryan's 'There and Back Again I', getoond via The Frame Art Mode, in complete harmonie met de zonsondergang boven de oceaan achter het raam van de woonkamer.

Bekijk het met andere ogen

Elke dag vormen de wind en de wolken met het oranje licht van de ondergaande zon een spectaculair hemellandschap. Niet zo gek dat dit kunstenaars steeds weer inspireert. De interpretaties van de kunstenaars zijn eindeloos, want kunst met een zonsondergang laat niet alleen de natuur zien, maar ook de emoties van de maker.

“Kunst wast het stof van het alledaagse leven van de ziel.”

- Pablo Picasso

Jinseok Lee's kunstwerk, 'Horizon 2' wordt getoond op de Samsung The Frame die aan de muur hangt van een gezellige woonkamer en brengt emotionele stabiliteit. Jinseok Lee's kunstwerk, 'Horizon 2' wordt getoond op de Samsung The Frame die aan de muur hangt van een gezellige woonkamer en brengt emotionele stabiliteit.
Een vrouw neemt een pauze met een kopje koffie op de bank terwijl de Samsung The Frame die in TV met Art Mode staat, een kunstwerk laat zien, ' Por do Sol na Lagoa Gaiva' van Araquém Alcântara, dat geestelijke rust biedt. Een vrouw neemt een pauze met een kopje koffie op de bank terwijl de Samsung The Frame die in TV met Art Mode staat, een kunstwerk laat zien, ' Por do Sol na Lagoa Gaiva' van Araquém Alcântara, dat geestelijke rust biedt.

Geniet van de warme gloed

Vind je het gouden licht van de ondergaande zon dat zich strekt en weerkaatst boven de oneindige horizon ook niet adembenemend? Als je druk bent of het moeilijk hebt herinnert het je voorzichtig aan de grootsheid van tijd en ruimte. Dat helpt soms om iets weer te relativeren en opnieuw te focussen. Misschien is dat de reden waarom zo veel kunstenaars worden aangetrokken tot de weerkaatsing van het zonlicht op het water. Verwonder je over de zonsondergang weerspiegeld in de wateren van Lake Gaiba in Zuid-Amerika of in de Noorse Zee aan de stranden van de Lofoten eilanden.

The Frame laat SERGE RAMELLI's 'The Roof of Paris' zien via de Samsung Art Mode. The Frame laat SERGE RAMELLI's 'The Roof of Paris' zien via de Samsung Art Mode.
Een vrouw geniet van het kijken naar de kunstfoto 'Sunset over Gondolas' van SERGE RAMELLI via Samsung The Frame Art Mode en zet haar gedachten rustig op een rijtje voordat ze ze in haar notitieboek opschrijft. Een vrouw geniet van het kijken naar de kunstfoto 'Sunset over Gondolas' van SERGE RAMELLI via Samsung The Frame Art Mode en zet haar gedachten rustig op een rijtje voordat ze ze in haar notitieboek opschrijft.
Samsung The Frame  laat het kunstwerk 'Rue de Paris, temps de pluie' (1877) van Gustave Caillebotte zien via Art Store. Samsung The Frame  laat het kunstwerk 'Rue de Paris, temps de pluie' (1877) van Gustave Caillebotte zien via Art Store.
Art Store
Stel je persoonlijke collectie samen met werken uit The Frame's Art Store.

Wereldberoemde zonsondergangen

Ook al kan je de zonsondergang overal zien, toch zijn er een aantal plekken op de wereld die bekend staan voor hun weergaloze zonsondergangen. Zo springt Parijs eruit: kijk naar de stad van licht, die baadt in de warme, gele en oranje gloed van het gouden uur. De rijke kleuren van de zonsondergang laten zelfs de meest mondaine delen van de stad er onwerkelijk uitzien. Sommigen zeggen dat de toren van Montparnasse de beste plek is om de zonsondergang in Parijs te zien, met een onvergetelijk 360 graden panoramisch uitzicht over de stad.

Of reis af naar de kust van de Middellandse Zee, naar de fotogenieke stad Venetië. Neem een gondel vanaf het San Marcoplein en kijk terwijl de ondergaande zon de stad en de zee hult in een roze gloed. Ooit door Napoleon benoemd tot "de mooiste tekenkamer van Europa", is het San Marcoplein in Venetië één van de meest beroemde plekken ter wereld om de zonsondergang te bekijken.

“Het licht verandert constant en dat verandert voortdurend de sfeer en schoonheid van dingen.”

- Claude Monet

The Frame hangt aan de muur van de woonkamer en laat 'Hooiberg in de ochtend, sneeuweffect' van Claude Monet zien. En een vrouw kijkt naar en geniet van de schilderijen van Monet; impressionistische kunst gebruikt de schoonheid van licht tijdens de zonsondergang. The Frame hangt aan de muur van de woonkamer en laat 'Hooiberg in de ochtend, sneeuweffect' van Claude Monet zien. En een vrouw kijkt naar en geniet van de schilderijen van Monet; impressionistische kunst gebruikt de schoonheid van licht tijdens de zonsondergang.

De schitterende kleuren van de zonsondergang

Claude Monet, grondlegger van het Franse Impressionisme, bestudeerde de effecten van licht door dezelfde setting op verschillende tijdstippen te schilderen. De Impressionisten waren gefascineerd door de manier waarop kleuren veranderen door de weerkaatsing van het licht op verschillende tijdstippen van de dag, vooral tijdens de zonsondergang. De lichtinval tijdens de zonsondergang zorgt voor fotogenieke landschappen die ontelbare artiesten en dromers inspireren om naar de lucht te kijken. Je kan de magische inspiratie elk moment van de dag thuis ervaren met een zonsondergangschilderij uit de Art Store weergegeven op The Frame.

White Nenuphars (1899) van Claude Monet, op de witte muur getoond via Samsung The Frame Art Mode, gaat harmonieus samen met het rustgevende witte interieur van de woonkamer. White Nenuphars (1899) van Claude Monet, op de witte muur getoond via Samsung The Frame Art Mode, gaat harmonieus samen met het rustgevende witte interieur van de woonkamer.

Relax bij de rustgevende beelden van The Frame

Ontspan met een foto of schilderij van je favoriete omgeving.

Lees de volgende verhalen