Entertainment / Home Entertainment

De toekomst van het voetbal

5 voetbalsterren van de nieuwe generatie.

Image

In samenwerking met de voetbalnieuwssite Goal presenteren we een lijst met de voetbalsterren van de toekomst. Deze tieners hebben zich al bewezen op het veld en met hun talenten indruk gemaakt op de wereld. Ontdek waarom wij denken dat je deze spelers in 2019 in de gaten moet houden.

Gianluigi Donnarumma

Gianluigi Donnarumma heeft recent zijn twintigste verjaardag gevierd. Maar met elf interlands voor Italië, meer dan 100 wedstrijden in de Serie A en transfergeruchten die hem aan ongeveer elke grote club in Europa linken, is hij een van de meest veelbelovende talenten. En hij hoeft als keeper zijn piek eigenlijk pas over een jaar of tien te bereiken. Maar de Italiaanse keeper van de toekomst geeft zich al van in het begin van zijn ongetwijfeld glansrijke toekomstige carrière.

Close-up van voetballer Kai Havertz
1

Kai Havertz

In oktober 2016 was Havertz de jongste debutant in de Bundesliga van zijn club en op zeventienjarige leeftijd heeft hij al een enorme vooruitgang laten zien. Nu hij 19 is, begint deze Duitse voetballer een van Europa’s meest gewilde spelers te worden. Met zijn lengte van 1,88 m heeft de in Aken geboren middenvelder zijn naam in de recordboeken gevestigd als de jongste speler ooit met 50 topwedstrijden in Duitsland. Hij maakt gemiddeld 1,6 dribbels en 0,7 belangrijke passes per wedstrijd, waarmee hij de leider is van een dynamisch en jong team dat een van de meest opwindende teams van Duitsland is.

Close-up van voetballer Matthijs de Ligt
2

Matthijs de Ligt

Matthijs is een van de opvallendste talenten van de afgelopen tien jaar uit de beroemde Ajax-opleiding en hij is ondertussen een vaste kracht in het Nederlands Elftal. Hij is zowel fysiek als mentaal erg sterk en daarnaast heel snel en technisch zeer bedreven. Daarom is het niet verbazingwekkend dat De Ligt niet was weg te denken uit het eerste team van Ajax de laatste seizoenen. Zijn aanvoerderscapaciteiten hebben zijn team geholpen om de laatste 16 van de Champions League te bereiken, voor het eerst in 15 jaar. Na een magistraal 2018 heeft de Ligt de wereld aan zijn voeten liggen.

Close-up van voetballer Reiss Nelson
3

Reiss Nelson

Reiss Nelson kwam 16 keer uit voor Arsenal in alle competities van het vorige seizoen. Dat leverde hem 764 actieminuten op, wat ongeveer gelijk staat aan negen volledige wedstrijden. Niet slecht voor een tiener die net 19 is geworden. Heel veel clubs wilden hem op huurbasis overnemen maar Nelson koos voor Hoffenheim. En we kunnen wel zeggen dat die beslissing zijn vruchten heeft afgeworpen. In 17 optredens waarvan hij bij vijf wedstrijden in de basis-elf startte, wist Nelson zes keer te scoren en leverde hij één keer de assist. De ster die geboren werd in Southwark ligt volledig op koers om een vaste waarde voor Arsenal te worden als hij in de zomer van 2019 terugkeert naar Noord-Londen. En een plaats in het Engels nationaal elftal lonkt ook.

Clubs genoeg die Nelson graag hadden geleend van Arsenal, maar het is bij Hoffenheim dat de jonge speler zich in de kijker speelt.

Close-up van voetballer Jadon Sancho
4

Jadon Sancho

Vanaf het moment dat Sancho de grote stap maakte van het Etihad-stadion naar Borussia Dortmund, heeft hij de Bundesliga op zijn kop gezet. Hij hielp BVB naar de top van de Duitse competitie en bood Gareth Southgate geen andere keuze dan hem op te nemen in het Engelse team. Zijn indrukwekkende voetbalkunsten op het veld hebben zijn waarde tot grote hoogtes doen stijgen met een astronomische groei van 806% in de laatste drie maanden: van £ 8,77 miljoen naar £ 79,44 miljoen volgens de CIES Football Observatory. De in Southwark geboren Sancho maakte grote stappen in 2018 en zijn potentieel lijkt eindeloos.

Close up of footballer Jadon Sancho
5

Maak elke voetbalwedstrijd levensecht

Breng je favoriete voetbalspelers tot leven met de QLED 8K TV.

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10

Samsung 8K QLED TV

QLED 8K 75 inch

Lees de volgende verhalen