Entertainment / Home Entertainment

Hoe maak je jouw TV schoon?

Tips om je TV weer te laten blinken!

Een nieuwe Samsung QLED TV die uit staat

Ben je helemaal tevreden met je nieuwe Samsung QLED TV? Gaat hij perfect op in je interieur? Wel jammer dat je naast dat mooie toestel ook die vette vingerafdrukken en dat laagje stof zo duidelijk ziet. Wil je graag weten hoe jouw QLED TV weer helemaal blinkend schoon te maken? Lees hieronder onze tips.

1

Schakel het scherm uit

Sla deze eerste stap niet over! Voor je met de schoonmaak van je TV begint, is het heel belangrijk om het toestel uit te schakelen. Trek vervolgens de stekker uit het stopcontact en laat de TV een tijdje afkoelen.


2

Microvezeldoekje: de makkelijkste manier

De ultieme tip? Een microvezeldoekje! Ja, dat is de beste én makkelijkste manier om je TV-scherm schoon te maken. Dompel het doekje in een zelfgemaakt sopje van water en azijn en wring het een aantal keer goed uit totdat het doekje bijna droog aanvoelt. Zorg ervoor dat er op geen enkele wijze vocht in het toestel kan komen! Met dit simpel trucje verdwijnen de afdrukken van vette vingers en stof zonder enige moeite van je toestel..

3

Wrijf niet te hard

Ga vooral niet te hevig wrijven over je scherm! Het beste effect krijg je door zachtjes met het doekje over het scherm te gaan. Je hebt echt niet veel nodig om je TV in een handomdraai weer te laten blinken als een spiegel.


4

Ga je liever voor gemak?

Even geen tijd of zin om een sopje van water en azijn te maken? Doekjes, sprays, foams of zelfs groene alternatieven… In de winkel kan je het product kiezen dat het beste bij je past. Kant-en-klare oplossingen zijn natuurlijk wel handig, maar ook iets duurder. Wat je keuze ook is, ons advies is: spuit nooit een foam of spray direct op het toestel, maar op een schoonmaakdoekje. Zorg er hier ook voor dat er nooit water of druppels naar beneden kunnen sijpelen. Dus wring het doekje hier ook een aantal keer goed uit, voordat je je TV begint schoon te maken.

Dus erger je niet langer aan die vette vegen of aan dat stof: poets ze weg, plof in de zetel neer en geniet van je blinkend schone TV!

Lees de volgende verhalen