The Frame perfect voor jouw interieur

Styled by Anouk Taeymans.

Samsung's lifestyle TV, The Frame, hangend aan de muur in een woonkamer met een Bold & Graphical-stijl met Anouk Taeymans zittend op het TV-meubel

Dat The Frame een meerwaarde is voor je interieur en perfect samengaat met verschillende stijlen bewijst ingenieur en architect Anouk Taeymans. Zij ontwierp voor Samsung drie interieurstijlen ter inspiratie voor jouw interieur: ‘Bold & Graphical’, ‘Warm & Neutral’ en ‘Fresh & Botanical’.Samsung’s lifestyle TV, The Frame, hangend aan de muur in een woonkamer met een Bold & Graphical-stijl.

'Bold & Graphical'

“Deze stijl is stoer en heeft een mannelijke touch met veel contrasten”, legt Anouk uit. “Less is more. Ik wilde niet te veel afleiding creëren: het gaat om The Frame en het kunstwerk daarop”. Doordat er gewerkt wordt met grote prints, mag het scherm ook groter van formaat zijn.

Interieurtip 1: Vermijd het 'kleurboekeffect'
Het is belangrijk om in de Art Store op zoek te gaan naar kunstwerken die goed samengaan met dit interieur. Kies voor zwart-wit of grijstinten, in combinatie met maximaal één kleur die er een beetje uitspringt. Voeg bijvoorbeeld een frisgroene plant toe, zoals een bananenplant of een Xanadu.

Interieurtip 2: Als een echt kunstwerk tegen de muur
Door The Frame strak tegen de muur te plaatsen, krijg je het effect van een echt kunstwerk. Niet helemaal waterpas? Geen probleem! Je kunt The Frame nadien altijd nog een beetje draaien.

Interieurtip 3: Kies voor wit
In deze stijl draait alles rond The Frame en de kunst die je erop plaatst. Gebruik het witte kader op een even witte muur zodat het werk nog beter tot zijn recht komt.

Interieurtip 4: Gallery wall
Om een rustig samenhangend geheel te creëren dat toch speelsheid uitstraalt, zorg je voor gelijke afstanden tussen de kunstwerken. Plaats The Frame centraal en hang verschillende kaders willekeurig rondom de televisie, maar houd de afstanden ertussen altijd rond de 10 centimeter.

The Frame in een warm en neutraal ingerichte woonkamer

'Warm & Neutral'

“Voor deze stijl werkte ik vooral met zachte tinten, zoals grijs en beige, en gaf ze vervolgens meer warmte door ze te combineren met hout. Voor een rustig effect is het belangrijk om te kiezen voor één bepaalde houtsoort”, geeft Anouk nog als tip.

Interieurtip 1: Vermijd steriel wit
Ga voor warmere tinten, zachte kleuren en warme houtsoorten in plaats van te steriel wit. Zo koos Anouk hier voor de naturel geoliede eiken lijst om The Frame helemaal te integreren in het interieur. Fris het geheel op door subtiele kleuraccenten toe te voegen, zoals oker, mosterdgeel of terracotta.

Interieurtip 2: Denk aan een passe-partout
Bij deze stijl is een mooi kunstwerk op The Frame een must. “Kies in de Art Store een foto met passe-partout. De witruimte rondom het kunstwerk zorgt voor extra rust”, zo stelt Anouk.

Interieurtip 3: Werk met natuurlijke texturen
“Kies voor gordijnen en kussens in linnen,” raadt de architecte aan. “Het is niet alleen een duurzaam materiaal, maar wordt ook nog eens mooier met de tijd. Win-win!”The Frame TV hangend aan de muur, in een woonkamer met veel planten wat een botanisch en fris gevoel geeft

'Fresh & Botanical'

“We kennen de botanical stijl vooral in combinatie met een bohemian vibe, maar dat is wat passé”, glimlacht Anouk. Om de stijl toch een hedendaagse touch te geven, werd alles heel fris gehouden. Hoe? Door te werken met een kalkverf die een wolkachtig effect geeft, en met fijne zwarte lijnen die zorgen voor contrast. Die strakke zwarte lijnen met het groen van de planten zijn echt een perfecte match.

Interieurtip 1: Planten, planten en nog eens planten
“Heb je geen groene vingers? Geen probleem, ik vroeger al helemaal niet”, lacht Anouk. “Maar ondertussen heb ik een selectie planten waarvan ik weet dat ze goed werken in elk interieur. De Philodendron Xanadu, Monstera, Ficus lyrata, Scindapsus en Clusia rosea worden je beste vrienden. Deze planten kunnen tot wel drie weken zonder water.”

Interieurtip 2: Durf te variëren
Werk niet alleen met kleine potjes, maar durf ook te combineren met een aantal grotere exemplaren. “Dat geeft een extra uitstraling aan het geheel”, aldus Anouk. “Combineer met hangplanten of elementen die je aan je plafond kan bevestigen. Dat zorgt meteen voor een weelderige groene sfeer in je woonkamer.”

Interieurtip 3: Creëer contrast met zwarte lijnen
Bij deze stijl koos Anouk voor The Frame met subtiele zwarte rand. Die strakke lijnen worden overal in het interieur doorgetrokken, ook in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan oversized linnen kussens met een zwart geborduurde rand. Zo krijg je één geheel waarin je televisie perfect opgaat en kan jij rustig chillen in je groene oase.

Een Samsung TV, The Frame, hangend aan de muur met Anouk Taeymans ervoor die een plantje aanraakt

Extra tips

De ideale plaats voor je televisie wordt bepaald door je ooghoogte wanneer je relaxed in de zetel zit. Het midden van The Frame moet op deze hoogte komen. De onderzijde van je televisie hangt dan ongeveer tussen de 70 à 90 centimeter boven de grond. Zo kijk je steeds ontspannen naar TV.

Dankzij de One Invisible Cable van The Frame hoef je zelfs geen TV-meubel te plaatsen, maar kan je de kabel mooi verbinden met de One Connect Box. Deze box plaats je bijvoorbeeld wat verderop in een kast. Zo heb je geen last van storende kabels en gaat je televisie helemaal op in de sfeer.

The Frame ook in jouw interieur?

Heeft Anouk jou ook zo geïnspireerd? Wil je meteen aan de slag met The Frame in je woonkamer? Bekijk dan hieronder wat deze lifestyle TV je allemaal te bieden heeft.

Volg Anouk op Instagram of ga naar haar website.

The Frame

The Frame 2019

Lees de
volgende verhalen