Entertainment / Home Entertainment

Van Rubens tot Van Gogh, vervul nu je stoutste (kunst)dromen met The Frame

En haal een prestigieus kunstwerk uit de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in huis!

The Frame TV aan de muur met kunst van Van Gogh afgebeeld

Als je van kunst houdt, is de kans groot dat je ook gevoelig bent voor een mooi interieur. Heb je veel aandacht besteed aan je interieur? Dan wil je het zeker niet verpesten met het storende zwarte vlak van een TV! Met The Frame heeft Samsung aan alle interieur- en kunstliefhebbers gedacht: eens hij uitgeschakeld is, tovert de discrete lifestyle TV zich om tot een van jouw lievelingskunstwerken. Maar dat is nog niet alles! Samsung en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) slaan voor het eerst de handen in elkaar zodat jij vanaf juli 22 exclusieve kunstwerken uit de belangrijkste Belgische kunstcollectie kan laten matchen met je interieur.

Ontdek hier alles over The Frame

Een man die met zijn afstandsbediening naar de TV wijst

Onbeperkt plezier

Niets maakt een interieur minder spannend dan kale muren, toch? Door hier en daar een paar persoonlijke toetsen toe te voegen, bijvoorbeeld met kunstwerken die je hart sneller doen kloppen, wordt je huis een echte thuis: gezellig, warm maar vooral op en top persoonlijk. In dure werken investeren? Dat hoeft helemaal niet: met The Frame, haal je makkelijk de meest exclusieve kunst in huis! Als lid van Samsungs exclusieve Art Store voor The Frame, krijg je voor €4,99 per maand namelijk onbeperkt toegang tot meer dan 1.200 kunstwerken en foto's, uit de collecties van onder meer het Museo del Prado, het Van Gogh Museum, het Tate, en nu ook de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Lees hier alles over Samsungs Art Store

The Frame TV aan de muur met kunst van Wapper afgebeeld

Kunst was nog nooit zo dichtbij

Het is de droom van ieder museum om kunst zo dicht mogelijk bij het publiek te brengen en de passie en kennis wereldwijd te delen’, licht Isabelle Vanhoonacker, directrice Publieksdiensten bij KMSKB, trots toe. Bruegel, Rubens, Seurat, van Gogh, Khnopff… Dankzij de uitgebreide mix van genres en thema’s, vind je zeker een kunstwerk dat past bij jouw smaak en interieur. Een echte aanrader zowel voor fervente kunstliefhebbers als voor wie voor het eerst wil proeven van kunst. Heb je een klik met meerdere werken? Laat ze om beurt in je woonkamer schitteren dankzij het roulatiesysteem.

Dankzij de samenwerking tussen Samsung en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België geeft The Frame je interieur de allures van een galerij maar de charme van een boetiekhotel. Vanaf juli kan je op jouw Frame pronken met 22 meesterwerken uit de KMSKB-collectie. Ontdek hier alvast 7 pareltjes uit die selectie!The Frame TV aan de muur met kunst van Jacques Jordaens afgebeelde
1

Jacques Jordaens
"De koning drinkt"

De feestvreugde spat van het doek af! Laat je niet misleiden door het warme maar neutrale kleurenpalet: dit kunstwerk brengt eender welke saaie muur tot leven. Een werk dat bijzonder goed zal matchen met het tijdloze karakter en de warme uitstraling van de licht-eiken kader van The Frame. Voel je de feestvreugde al?

The Frame TV aan de muur met kunst van Pieter Bruegel afgebeeld
2

Pieter Bruegel De Oude
“Volkstelling te Betlehem”

Ondanks zijn zachte winterse kleurenpalet is dit veelbesproken Bijbelse wintertafereel bijzonder dynamisch. In een breed en diep winterlandschap leidt Bruegel onze blikken strategisch langs alle details op het doek. Een werk waar je uren naar kan staren en toch nog dingen zal ontdekken!


The Frame TV aan de muur met kunst van Theo van Rysselberghe afgebeeld
3

Theo van Rysselberghe
“De Wandeling”

Zin om een frisse wind door je interieur te laten waaien? Dan is “De Wandeling” van Theo van Rysselberghe iets voor jou! Door zijn uitzonderlijke kracht zowel in kleur als vorm, voel je direct de stevige, frisse strandbries. Vergeet niet dat The Frame ook passe-partouts biedt: de ruimte rondom het kunstwerk geeft extra rust. Bovendien kan je ook de kleur van de passe-partout zelf kiezen.

"Laat kunst in je woonkamer schitteren"

The Frame TV aan de muur met kunst van Georges Seurat afgebeeld
4

Georges Seurat
“De Seine bij la Grande-Jatte”

Heb jij voor extra sfeer natuurlijke materialen, zoals een ruwe mat van sea grass of linnen gordijnen, in je interieur verwerkt? “De Seine bij la Grande-Jatte” zal deze sfeervolle elementen mooi aanvullen. De strakke, bijna meetkundige, compositie van dit schilderij moet je van dichtbij bewonderen: dan ontdek je een sprankelend spel van tienduizenden stippeltjes! Het lijkt wel confetti van blauw, geel en paars. Deze speelse en toch zó bedachtzame techniek van Seurat brengt het hele landschap tot leven.

The Frame TV aan de muur met kunst van Jan van Goyen afgebeeld
5

Jan van Goyen
“Gezicht op Dordrecht”

Dit “Gezicht op Dordrecht” is één van de dertig bekende varianten van het rivierlandschap dat van Goyen in zijn studio tot leven bracht. Met zijn neutrale kleuren past dit pareltje echt in elk interieur. Weet dat de bewegingssensor van The Frame opmerkt wanneer je in de buurt bent: zo kan je genieten van je favoriete kunst maar als je vertrekt, gaat het scherm uit om energie te besparen.


The Frame TV aan de muur met kunst van Van Gogh afgebeeld
6

Vincent Van Gogh
“Zeegezicht te Saintes-Maries-de-la-Mer”

Door de vele krullen, golvende lijnen en puntjes is dit sobere maar verrassende werk met Japanse inspiratie bijzonder krachtig maar perfect leesbaar. Benadruk de kracht van dit werk door het te contrasteren met zwarte lijnen. Kies dus het heel fijne zwarte kader voor The Frame, en trek die strakke zwarte lijnen overal door in je interieur. Met zwarte plankjes bijvoorbeeld, zo krijg je een complementair geheel, waarin je televisie perfect past, en jij helemaal tot rust kan komen.

The Frame TV aan de muur met kunst van Fernand Khnopff afgebeeld
7

Fernand Khnopff
“Memories”

Dit is er eentje voor de dagdromers onder ons! Zeven vrouwen, elk met een tennisraket in de hand, op een grasveld. Wie zijn ze? Wat doen ze daar? Vragen die alleen de schilder kan beantwoorden. Maar welk verhaal zou jij bij dit schilderij verzinnen? Neem een kopje thee en bekijk het werk vanuit elke hoek. Of kom er later op terug: de helderheidssensor past automatisch de helderheid en kleurweergave van het scherm aan voor een natuurlijke belichting.

Natuurmaterialen, zorgvuldig uitgekozen meubelstukken of tijdloze decoratie items geven je interieur een stijlvolle uitstraling, maar wil je echt verschil maken? Dat doe je met kunst!

Haal kunst in huis met The Frame

Read these stories next