Entertainment

Maak een artistiek tripje naar Parijs

Bezoek de magische stad Parijs via de kunstwerken op The Frame.

Licht, liefde, kunst… Paris is always a good idea! Met zijn Franse « je-ne-sais-quoi » en tijdloze schoonheid wist de stad veel grote namen uit de kunstwereld aan te trekken en te inspireren. Zo schilderden onder andere Pablo Picasso, Marc Chagall en Vincent van Gogh hun eigen visie van Parijs. Het resultaat? Kunstwerken die ons nog steeds blijven boeien en inspireren. Proef door hun kunst met The Frame TV van de magische lichtstad, en beleef de meest inspirerende staycation city break ooit.

The Frame op Art Mode toont het schilderij 'Views of Paris (1886)' van Vincent van Gogh in een zonnige woonkamer. The Frame op Art Mode toont het schilderij 'Views of Paris (1886)' van Vincent van Gogh in een zonnige woonkamer.

Proef van het bruisende Montmartre

Parijs de stad van kunst? Absoluut! En Montmartre is het meest kunstzinnige plekje in de lichtstad. In deze bruisende wijk kwamen zowel buitenlandse als Franse schilders in de 19e eeuw samen om hun stempel te drukken op de kunstwereld. In de vele, gezellige restaurants, bars en cafés werden dan ook heel wat nieuwe technieken besproken en ontwikkeld door avant-garde kunstenaars. En zo ontstonden onder andere het impressionisme, post-impressionisme en symbolisme.

Vincent van Gogh, die zijn kenmerkende stijl ontwikkelde in een klein appartement dat hij deelde met zijn broer, is zo’n pionier in de moderne kunstgeschiedenis. De impressionistische invloed op zijn werk? Die kan je ontdekken in een van de 200 schilderijen die zijn twee jaar in Montmartre hem inspireerden.

The Frame op Art Mode toont de afbeelding, ‘The Stairs of Montmartre (2010)’ van Serge Ramelli in de woonkamermet gedimd licht. De romantisch verlichte stad is zichtbaar vanuit de ramen. Copyright Yellowkorner. The Frame op Art Mode toont de afbeelding, ‘The Stairs of Montmartre (2010)’ van Serge Ramelli in de woonkamermet gedimd licht. De romantisch verlichte stad is zichtbaar vanuit de ramen. Copyright Yellowkorner.

Je laten inspireren door de charmante, kronkelende straatjes van Parijs? Kijk met The Frame uit over Parijs vanaf de hoogten van Montmartre, zoals een jonge van Gogh dat zou doen voor zijn schilderijen van Parijs.

The Frame in a room on the Studio Stand with ‘Sunday Afternoon on the Island of la Grande Jatte (1884-1886)’ by Georges Seurat on display. People sunbathe and sit on a bench in a sunny, green park by the water. The Frame in a room on the Studio Stand with ‘Sunday Afternoon on the Island of la Grande Jatte (1884-1886)’ by Georges Seurat on display. People sunbathe and sit on a bench in a sunny, green park by the water.

Genieten van de zon op het eiland La Grande Jatte

Door de populariteit van landschapsschilderijen stapten de Parijse schilders vaker uit hun atelier om hun schildersezels buiten te zetten. Het park op het eiland La Grande Jatte was een van de favoriete spots van Impressionistische en Post-Impressionistische schilders als Claude Monet, Vincent van Gogh en Georges Seurat om te experimenteren met nieuwe technieken.

Hou je van Pointillisme? Check dan zeker een van de meest bekende schilderijen van het eiland, ‘Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte’. Hierin schilderde Georges Seurat met deze stippelachtige penseelstreken een relaxte scène van een zonnige dag aan de rivier. Wist je dat hij zo gedetailleerd werkte dat hij op tien jaar tijd slechts zeven schilderijen maakte? Inspirerend!

The Frame hangt aan een muur die grenst aan een lichte tafel in de eetkamer. Op het scherm verschijnt 'The River Seine at La Grande Jatte (1888)' van Georges Seurat.. The Frame hangt aan een muur die grenst aan een lichte tafel in de eetkamer. Op het scherm verschijnt 'The River Seine at La Grande Jatte (1888)' van Georges Seurat..

Voel je de warmte van de nazomerse zon al? Jij zit niet in je woonkamer, nee hoor! Je geniet samen met de vele zonnekloppers op La Grande Jatte van de Parijse frisse lucht. Ga rustig zitten en laat je overweldigen door de prachtige harmonie die de duizenden kleurrijke stippen creëren.

Sit back and appreciate the beautiful harmony created by the thousands of dots of colorful paint. Imagine yourself in the crowd of sunbathers on La Grande Jatte and feel the warmth of a summer in Paris at home in your living room.

"Er is maar één Parijs... de Franse lucht verheldert je geest en doet je goed - een wereld van goed."

― Vincent van Gogh

Een vrouw staat bij de deur in haar woonkamer en geniet van de zon bij de bomen en de rivier in de buitenlucht. The Frame op Art Mode toont 'Zicht op de Seine en het Monument voor Hendrik IV (circa 1907)' van Albert Marquet op de muur naast haar. Een vrouw staat bij de deur in haar woonkamer en geniet van de zon bij de bomen en de rivier in de buitenlucht. The Frame op Art Mode toont 'Zicht op de Seine en het Monument voor Hendrik IV (circa 1907)' van Albert Marquet op de muur naast haar.

Word verliefd op de Seine

Niets is zo inspirerend als liefde, en door hartje Parijs stroomt de meest romantische rivier: de Seine. De Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame zijn populaire crowd-pleasers, maar de Seine en haar charmante bruggen hebben een intieme “je-ne-sais-quoi” die heel wat verliefde harten sneller doet slaan!

Ook de Franse fauvistische schilder Albert Marquet was volledig in de ban van de schilderachtige rivier. Zo hadden zijn appartementen in Parijs altijd zicht op het water. Hij was gefascineerd door de Pont Neuf, de oudste staande brug van de Seine, en schilderde die dan ook vanuit de verschillende uitzichten in zijn huis.

Een vrouw kijkt uit haar raam naar de rivier de Seine tijdens de zonsondergang. Op The Frame, zorgt de afbeelding ‘Pont Neuf by Night (2008)’ van Serge Ramelli voor een romantische sfeer in haar woonkamer. Copyright Yellowkorner. Een vrouw kijkt uit haar raam naar de rivier de Seine tijdens de zonsondergang. Op The Frame, zorgt de afbeelding ‘Pont Neuf by Night (2008)’ van Serge Ramelli voor een romantische sfeer in haar woonkamer. Copyright Yellowkorner.
The Frame in Art Mode toont een afbeelding van een verlichte Parijse straat in een zonnige eetkamer. The Frame in Art Mode toont een afbeelding van een verlichte Parijse straat in een zonnige eetkamer.
Tip
Meer kunst in je dag? Dat doe je met Art Scheduler! Bepaal hoe lang The Frame elk werk in je collectie weergeeft, zodat je elke dag van zoveel mogelijk kunstwerken kan genieten.

Time for some romance!

Met zijn tijdloze charme en rijke cultuur is Parijs echt wel een magische plek! Eentje die maar blijft inspireren. Met The Frame van Samsung op Art Mode, geef je je huis galerij allures met de meest briljante creaties van grote namen uit de kunstwereld. Show je eigen collectie van Parijse kunstwerken op je TV en dompel je dit najaar onder in de artistieke flair van Parijs.

It’s time for Paris met The Frame

Lees de volgende verhalen