Food & Home

De kunst van upcycling

Zo maak je elk kledingstuk in je kast weer fashionable

Een vrouw in een witte milieuvriendelijke jas zit op een stoel in haar studio. Een vrouw in een witte milieuvriendelijke jas zit op een stoel in haar studio.

Nergens komen en gaan trends sneller dan in de fashion industrie. Gelukkig zit upcycling in de lift, en is zelfs de wereld van de high-end mode er actief mee bezig. Dat is niet alleen goed nieuws voor de planeet maar ook voor je bankrekening! Kriebelt het vaak om je garderobe een update te geven om fashionable te blijven? Je hebt enkel een vleugje creativiteit nodig om de mooiste fair fashion outfits samen te stellen. Klaar om nieuw leven in je garderobe te blazen?

Een jonge vrouw poseert met drie verschillende stijlen in haar witte jas, die milieuvriendelijk is. Een jonge vrouw poseert met drie verschillende stijlen in haar witte jas, die milieuvriendelijk is.

“Upcycling kan supertrendy en fashionable zijn.”

Fiona, een urban fashionista die steeds populairder wordt dankzij haar creatieve aanpak, naait bestaande creaties aan elkaar of kiest dezelfde stoffen en kleuren om een kledingstuk aan te passen. “Het is meer dan het hergebruik van oude kleding om het milieu te redden”, zegt ze.

Was snel & milieuvriendelijk.

Lees de volgende verhalen