fotografie / belichting

De foto-uitdaging: krijg Insta-inspiratie met deze ideeën

Wees creatief en maak ongeziene Instagram-foto’s

Vier jonge vrouwen lachen op het scherm van een smartphone

Als je door je Instagram-tijdlijn scrolt, zie je direct je eigen wereld in beeld. Magische momenten, bijzondere belevenissen: de fotografie zorgt voor een schitterend geheel. Met elke post heb je de kans om je persoonlijkheid te laten stralen. Bovendien blijf je beter in contact met de personen die je liefhebt als ze kunnen zien wat je allemaal beleefd hebt.


Om je te helpen bij het maken van geweldige foto’s en het delen van de dingen die je meemaakt, krijg je van ons 10 foto-ideeën.

Een vrouw en een jongen lopen weg van een camera over een berg

1. De natuurfoto

De wereld is groot en bestaat uit geweldige natuur die roept om te worden vastgelegd op camera. Maak een foto in landschapsmodus van de stad waarin je woont, je achtertuin of waar ter wereld je ook mag zijn. Een natuurfoto geeft je volgers ook een indruk van je persoonlijkheid. Met een foto van bergen straal je avontuur uit, groene weides weerspiegelen je mindfulness en met strand en golven toon je je vakantiemodus.

2. De ‘vrienden en familie’ foto

Waar zouden we zijn zonder de liefde en support van onze familie en vrienden? Deze foto is voor alle mensen die onze levens geweldig maken. Laat je van je beste kant zien met je broers en zussen, maak een selfie met je ouders of maak een groepsfoto met je beste vrienden. En vergeet niet om alle speciale personen in je foto te taggen zodat hij optimaal gedeeld wordt.

Close-up van een vrouw en een meisje die lachen en zingen op een festival

3. De inspirationele quote

Niets inspireert ons meer dan een paar wijze woorden. Geschiedenis is geschreven dankzij de woorden van grote denkers, wetenschappers, muzikanten, artiesten en politici. Kies je favoriet en deel de woorden die het beste bij jouw persoonlijkheid passen. Met quotes laat je je volgers op Instagram zien wat er bij je speelde en wat je onlangs allemaal is overkomen. En het mooie is dat ze ook weer anderen kunnen inspireren bij het behalen van hun persoonlijke doelen.

4. Instafood

Laat je kookkunsten zien en maak een foto van je avondeten. Het is niet makkelijk om je favoriete gerecht goed te laten lukken. Voeg daarom steeds snufjes van je vaardigheden aan Instagram toe. Of deel, als je uit eten bent in het hipste restaurant van de stad, dat wat op je bord ligt met je volgers. Mensen zijn continu op zoek naar nieuwe plekken om te eten en jouw aanbeveling kan precies zijn wat ze zoeken.

Close-up van drie gerechten met een telefoon die van één een foto maakt

5. De nachtfoto

Ga je vanavond de stad in? Of je nu op kroegentocht gaat, naar live muziek gaat luisteren of uit eten gaat in het nieuwste restaurant van de stad: leg al je belevenissen vast. De maan en de nachtelijke hemel zorgen voor prachtige achtergronden met de dual aperture cameralens van de Galaxy Note9. Je foto’s zullen er geweldig uit zien zelfs in het donker.

Een foto van een flamingo in neonlicht

6. The photo series

Sommige momenten en gebeurtenissen zijn gewoon te goed om in een foto vast te leggen. Met de fotoseriemogelijkheid van Instagram leg je dezelfde situatie vanuit meerdere hoeken en perspectieven vast. Zo worden alle geweldige details zichtbaar. Zo spam je je volgers niet met steeds weer dezelfde berichten en val je op door je unieke manier van het vastleggen van de wereld om je heen.

7. De zwart-wit foto

Als je het gevoel van vroeger aan je foto’s wilt toevoegen, ga dan eens voor kleurloos en maak ze zwart-wit. Er is iets aan zwart-witfotografie dat onze aandacht trekt en aanspoort om meer aandacht te besteden aan de compositie van de foto. Denk daarbij aan zaken als vorm, structuur en schaduw. Laat je expressieve kant zien met een zwart-witfoto.

8. De close-up

De kleinste momenten komen vaak het hardst binnen. Geef je volgers een persoonlijke blik op jouw leven door een close-up te posten. Maar het kan ook iets totaal anders zijn. Zoals je favoriete schoenen, dat gebouw waar je elke dag voorbij loopt, een embleem van je favoriete band op je tas,… Je begrijpt wel wat we bedoelen. Galaxy smartphones hebben goede in- en uitzoomfuncties op hun camera’s, zodat de kleinste details flink opvallen.

Close-up van een oranje bloem

9. De huisdier foto

Feit: Instagram houdt van katten en honden. Ben je een van de gelukkigen die zijn of haar huis deelt met een huisdier, maak dan een foto van datgene waar ze goed in zijn. Heb je een hond? Neem dan een foto van die warme lach. Kattenmens? Leg je kat vast als hij of zij helemaal tegen je aan kruipt. Het mogen natuurlijk ook compleet andere dieren zijn. Instagram staat open voor alle dieren.

Close-up van een kat die op de rugleuning van een bank slaapt

10. De mijlpaal

De meest geliefde en spannende Instagramposts zijn die van belangrijke levensgebeurtenissen. Je verjaardag, een verloving, slagen voor je opleiding of je droombaan vinden, scoren allemaal erg goed op Instagram. Deel dus de momenten waar je trots op bent met de wereld. Het mooie van Instagram is, dat iedereen waar je van houdt, deze momenten met je kan kan beleven.

Tips voor top Instagram-foto’s

Geef een boost aan je Instafeed met de Galaxy smartphone.

Galaxy Note9

Galaxy Note9

Galaxy S9ㅣS9+

Galaxy S9ㅣS9+

Read these stories next