Health / Fitness

Fitnessgoals:
Maak van je workout
een spel

Ontdek vijf innovatieve oplossingen die fitness leuker maken.

Een vrouw zit op een renbaan en is aan het stretchen

Van wearables met een focus op fitness tot aan apps die elke calorie tellen: technologie is in elke moderne workout aanwezig. Sterker nog, Gartner voorspelt dat “wereldwijde verschepingen van wearable apparaten op 225 miljoen zullen uitkomen in 2019, een stijging van 25,8 procent ten opzichte van 2018.” Deze trend lijkt het ook lang te gaan volhouden - met sterke benen die de afstand kunnen afleggen. In 2020 zal de totale verscheping van wearable, fitnessgerelateerde apparaten boven de 453 miljoen uitkomen.

Aangespoord door de wearable-technologie en de verbindingsmogelijkheden bewegen fitnessliefhebbers van traditionele workouts naar meeslepende, online ervaringen waar ze zichzelf kunnen meten met hun vrienden en hun resultaten direct kunnen delen. Uitdaging geaccepteerd!

Met dit allemaal in het achterhoofd proberen bedrijven en gezondheidsprofessionals boven het maaiveld uit te steken met slimme technieken die spanning aan elke sprint, fietstocht, wandeling of stretch toevoegen. Daarom vind je hier onze top vijf van innovaties die weer plezier toevoegen aan fitness.

Een man zit op een spinfiets en kijkt naar een virtuele wereld

Fiets of ren door virtuele werelden met Zwift

Hardlopen op een loopband of spinnen op een spinfiets bood nog nooit zo veel plezier. Zwift maakt van je run of fietsinspanning een virtuele wereld waar je doorheen kan reizen. Door een digitaal geactiveerd vliegwiel aan de achterkant van je fiets te verbinden of door op een loopband te springen, maak je gebruik van een tablet voor je om in een virtuele wereld van 1000 gestructureerde workouts te duiken. Neem deel aan de community, daag vrienden uit, scoor punten en pas alles aan naar je vermogen.

Een vrouw en een mannen rennen op een stoep

Ontdek fitnessvrijheid met Freeletics

Freeletics gelooft dat iedereen, overal de mogelijkheid moet krijgen om fit te worden. Daarom hebben ze de Freeletics-app ontwikkeld, waarmee je je coach altijd op je smartphone bij je hebt. Nadat je je doelen hebt vastgesteld en je ideale trainingsreis hebt uitgekozen, kan je beslissen wanneer, waar en hoe je wilt trainen. De aanpak zonder apparaten en hulpmiddelen maakt het zo dynamisch en toegankelijk. Je krijgt videotutorials voor oefeningen, AI coaching die jouw techniek leert kennen en een community waarmee je oog in oog kunt staan met andere “vrije atleten” alsof je je in een spel bevindt.

Een foto van Georgie Spurling die oefeningen doet op een yogamat

Haal Georgie Spurling je huiskamer binnen met de GS Method

Met meer dan 20.000 volgers op Instagram is Georgie Spurling een fitness-influencer met een krachtig bereik - letterlijk. Haar GS Method bestaat uit online stapsgewijze lessen van videotutorials die zich focussen op interactieve oefeningen met een lage impact zodat je je spieren volledig kunt samentrekken en controleren. Ze laat haar leden in hun eigen tempo balanceren, rekken en strekken - of ze nu maar 10 minuten of juist meer tijd hebben.

Een close-up van de app ‘Zombies, Run!’ op een smartphone

Ren voor je leven met Zombies, Run!

Stel je voor dat je in een post-apocalyptische wereld bent die vol zit met de ondoden. Dat is genoeg om ieders hart sneller te doen kloppen zonder de hulp van een workout. In Zombies, Run! word je bij elke beurt achterna gezeten door de ondoden als je 200 missies probeert te voltooien. Deze smartphone-app beschikt over een prijswinnend verhaal dat door je koptelefoon klinkt als je aan het rennen bent en je in staat stelt om benodigdheden te verzamelen terwijl je op weg bent naar een veilige plek. Met meer dan 1 miljoen spelers is het de grootste smartphone fitness-app ter wereld.

Het logo van The Walk-app

Doe mee aan een wereldreddende hike met The Walk

Een bom ontploft in Iverness station en je krijgt een pakket waarmee je de wereld zou kunnen redden. Om in leven te blijven moet je doorheen VK wandelen. Dat is de basis van The Walk. Deze smartphone-app, die werd ontwikkeld in samenwerking met de National Health Service, werkt als een stappenteller en een op een thriller gebaseerd audiobook ineen. Als je door de echte wereld wandelt, wandel je ook door het spel waardoor elke trip een hartslagverhogend avontuur wordt, verspreid over 65 spannende afleveringen.

Maak een game van je workout!

Haal het maximale uit onze top vijf interactieve fitness apps met onderstaande producten.

Galaxy S20 | S20+ | Ultra

Galaxy S20 | S20+ | Ultra

Galaxy Watch Active2

Galaxy Watch Active2

Samsung Health

Samsung Health

Lees de volgende verhalen