Health / Fitness

Versterk je lichaam en je relatie

Hoe thuis trainen kan helpen om koppels te stimuleren.

Koppel bereidt zich voor om thuis dagelijks te trainen

Lichaamsbeweging is geweldig, maar je kunt je snel beginnen te vervelen en lusteloos voelen als je op de loopband loopt of gewichten optilt. Neem een partner voor meer fitnessplezier en om gemotiveerd te blijven. Blaas je dagelijkse training nieuw leven in en breng wat kwaliteitsvolle één-op-één-trainingen thuis door met trainingen voor koppels.

 Een koppel rust thuis samen uit voor tv met groot scherm

Pas je routine aan

Met z'n tweeën trainen vanuit het comfort van je huis betekent dat je vrij bent om een ritme en tempo te vinden dat voor jullie beiden werkt. Bekijk verschillende trainingsvideo's en gebruik de beste elementen van je favoriete routines om een persoonlijke training op te stellen die je samen via de tv kunt volgen. Bepaal en bereik samen je fitnessdoelen en stimuleer je relatie gaandeweg.

Bedenk een workout waar je allebei van zult genieten

Op de juiste manier opwarmen

Wist je dat stretchen voor een training de flexibiliteit van de spieren verhoogt en de bloedcirculatie verbetert? Het is een goede gewoonte om op te warmen met een dynamische lichaamsstretching om aan de slag te gaan. Het afspelen van stretchoefeningen op een tv-scherm maakt het gemakkelijker om gedetailleerde bewegingen te zien en de juiste houding en techniek te ontwikkelen. Hier zijn enkele basisoefeningen voor twee om je op weg te helpen.

Voorbeeld van zeemeerminhouding die je samen met je partner kunt doen

Zittend achterover gebogen stretchen

Maak je los met een eenvoudige stretchbeweging door achterover te buigen. Beide partners zitten achterover met de benen volledig uitgestrekt. De ene partner legt beide handen achter het hoofd en leunt achterover om de borst en schouders te openen, terwijl de andere partner naar voren leunt, de benen recht houdt en de hamstring strekt.

Voorbeeld van zeemeerminhouding die je samen met je partner kunt doen

zeemeermin-houding

Voel je je lenig? Probeer de zeemeerminhouding. Beide partners zitten naast elkaar, met het gezicht naar voren en beide benen naar buiten gevouwen als een zeemeermin. Houd beide knieën evenwijdig en druk de heupen naar beneden op de grond. Plaats je handpalm op de grond en buig de elleboog lichtjes zonder de schouders op te trekken. Gezicht naar voren, neem de buitenste arm en strek je over het hoofd tot je hand die van je partner ontmoet. Adem uit en voel de stretch in de spieren langs je zij.

Koppel maakt zich klaar om te trainen voor een tv met groot scherm
De 2019 Samsung QLED 8K TV voor trainingen voor koppels
Smart TV

Blader door nieuw fitnessmateriaal op je TV en krijg aanbevelingen op basis van je voorkeuren.

ONTDEK MEER

Bouw een degelijke basis op

Een goede trainingsroutine begint met het opbouwen van kracht. De hurkzit versterkt je kernspieren en brengt het boven- en onderlichaam in balans. Een hurkzittwist met een partner helpt je lager te buigen en verhoogt de efficiëntie van de full-body training. Kijk naar elkaar, strek je armen uit en houd je beide handen vast terwijl je in een hurkzit zakt. Terwijl ze de hurkzitpositie vasthouden, laten beide partners een hand los en draaien ze je wervelkolom langzaam terwijl je je arm naar buiten uitstrekt. Houd de heupen naar je partner gericht.

De 2019 Samsung QLED 8K TV voor trainingen voor koppels
Smart TV

Blader door nieuw fitnessmateriaal op je TV en krijg aanbevelingen op basis van je voorkeuren.

ONTDEK MEER

Samen uitdagingen aangaan

Voel je je zelfverzekerd genoeg om je vaardigheden op de proef te stellen? Zoek op je TV naar meer geavanceerde trainingen die door online personal trainers worden gepost. Deze uitdagende yogahouding is een geweldige oefening voor koppels in het verbeteren van de lichaamsbalans, kracht en vertrouwen. We raden aan om te beginnen met de fysiek sterkere partner als basis en de lichtere partner als vlinder.

Basis en vlinder in uitgangspositie voor de yogahouding

STAP 1

Als basis lig je plat op de grond, de knieën gebogen, met de bogen van beide voeten stevig tegen de heuppunten van de vlieger gedrukt.

Basis en vlinder houden de handen vast en bereiden zich voor op de volgende stap

STAP 2

De vlinder verschuift het gewicht naar de benen van de basis, terwijl beide partners de handen met elkaar verbinden en de armen recht houden. Oogcontact tussen vlinder en basis zal vertrouwen scheppen.

De vlinder tilt de voeten van de grond met een gewicht dat door de basis wordt ondersteund

STAP 3

Wanneer het gewicht van de vlinder verschoven is naar de basis, tilt de vlinder de voeten van de grond als de basis de knieën recht maakt. De vlinder houdt de benen horizontaal recht en de tenen naar voren gericht.

De vlinder is in de lucht met een gewicht dat alleen door de benen van de basis wordt ondersteund

STAP 4

Basis en vlinder richten zich op kracht in de schouders om elkaar te duwen en te ondersteunen. De vlinder houdt de kern in stand, brengt het hoofd naar voren, laat de handen los en bereikt de armen terug als de vleugels van een vogel.

Man die in de zetel zit, kijkt thuis naar TV met groot scherm
Samsung Health App om je dagelijkse trainingsroutine te beheren
Samsung Health

Bepaal fitnessdoelen, houd je gezondheid in de gaten en krijg dagelijkse trainingstips met de app.

ONTDEK MEER

Volg elke centimeter van je vorderingen op de voet

Sluit elke trainingssessie af met een selfie van een koppel om die gezonde, post-workout uitstraling vast te leggen en je resultaten te registreren. Kijk samen naar de foto's op een groot TV-scherm om nieuwe spieren die je hebt ontwikkeld, te bestuderen of noteer de zones die je wilt verbeteren. Het is een leuke manier om met elkaar te communiceren en elkaar verantwoordelijk te houden op je fitnesstraject.

Samsung Health App om je dagelijkse trainingsroutine te beheren
Samsung Health

Bepaal fitnessdoelen, houd je gezondheid in de gaten en krijg dagelijkse trainingstips met de app.

ONTDEK MEER

Herinneringen instellen voor je training

Synchroniseer je smartphone met een Smart TV en ontvang meldingen van je planning direct op het tv-scherm.

Richt je eigen fitnessruimte in

Rust jezelf uit met basismateriaal en train efficiënter.

2019 82" Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 Smart TV

Q950R 8K QLED

2019 75" Q90R Flagship QLED 4K HDR 2000 Smart TV

Q90R 4K QLED

2019 82" Q60R QLED 4K Quantum HDR Smart TV

Q60R 4K QLED

Lees de volgende verhalen