Health / Fitness

Word ‘better, faster, stronger’

En geef je sportieve prestaties een boost dankzij wearables.

Vrouw draagt ​​Samsung Galaxy Fit, indoor klimmen

Zin in een gezondere levensstijl in 2020? Groot gelijk! Vroeg begonnen is half gewonnen, toch? En dit jaar heb je een extra troef om je aan je goede voornemens te houden: wearables. Technologie verandert niet alleen de manier waarop atleten trainen, maar ook hoe ze rusten en aan wedstrijden deelnemen. En dat brengt grote voordelen met zich mee, voordelen die ook voor jou toegankelijk zijn!

Al sinds de jaren '80 speelt technologie een belangrijke rol voor sporters. Zo wordt video sinds jaar en dag gebruikt om atleten te helpen technische sterktes en zwaktes vast te stellen. Maar wearables gaan nog een stapje verder: ze bezorgen ons in real time zeer gedetailleerde feedback over hoe ons lichaam werkt. Dankzij smartwatches kunnen atleten dus gedetailleerde persoonlijke gegevens monitoren en analyseren om hun prestaties een serieuze boost te geven. Niet verwonderlijk dat men voorspelt dat deze slimme sporthorloges, zoals de Samsung Galaxy Watch Active, de markt van wearables tegen 2022 zullen veroveren, toch?

Benieuwd hoe ook jij in de voetstappen van topatleten kan treden met behulp van wearable tech? We vertellen het je graag aan de hand van vier van de belangrijkste sportevenementen van 2019. Neem een voorbeeld aan de beste!

Voetballer die een voetbal voorbereidingen treft te schoppen

Tempo, tempo!

Voetbal wordt steeds sneller en technischer. Hoe kan dat? Dankzij slimme technologie! Deze ongekende snelheid en techniek hielpen ook Liverpool F.C. dit jaar de Champions League te winnen. En zo namen ze het in augustus op tegen Chelsea F.C. tijdens de UEFA European Super Cup in Istanbul (Turkije). Na een hectisch spel won Liverpool F.C. uiteindelijk met strafschoppen en haalde zo het zilver binnen.

Voetbal heeft technologie met open armen onthaald. Wist je dat spelers van Europese topclubs ondertussen nieuwe wearables aan hun schoenen bevestigen? Zo kunnen ze nauwkeuriger dan ooit registreren hoe snel ze lopen, scoren en passen. En weten hun coaches precies wanneer hun teamleden op hun best spelen of wanneer ze een rustpauze kunnen gebruiken.

Impressed? De Galaxy Watch Active heeft een gepersonaliseerde trainingsmotivator met een hartslagmonitor die jou, net als een coach, in real time aanwijzingen geeft om je actief te ondersteunen bij je doelen. Zo snel als een profvoetballer ben je misschien (nog) niet, maar het helpt je wel om sneller als ooit tevoren te worden!

Groep fietsers die de Vuelta a España racen

Verbeter je tijd

Een 3272 kilometer lange race, met 21 etappes waaronder zes vlakke etappes, vier heuvelachtige en negen bikkelharde bergritten. Ja, de Vuelta a España improviseer je niet zomaar! Hoe kan wearable tech bij zo'n zware race een belangrijke rol spelen in de pogingen van elke deelnemer om mederenners te verslaan?

Door gebruik te maken van een eenvoudig GPS-volgsysteem, zoals dat van de Galaxy Watch Active, kan het team traceren waar de fietser zich bevindt en hoe snel hij gaat. Die gegevens kunnen dan worden gebruikt om te voorspellen hoe snel ze het volgende checkpoint zullen bereiken. Zo kunnen teammanagers hun ploegen optimaal begeleiden en aanmoedigen om het tempo op te drijven of aan te passen.

Of je nu loopt of fietst, jij kan op dezelfde manier de Galaxy Watch Active gebruiken om wat meer pit in je training te brengen. Weten wanneer je vertraagt en hoe het je eindtijd zal beïnvloeden? Daarvan krijg je zin om het tempo op te drijven en je tijden te verbeteren!

Atleten lopen op de IAAF Diamond League in Parijs

Op maat gemaakte coaching

Of het nu gaat om 100 m, het hindernissenparcours, 800 m of team trackevenementen, zoals de 4 x 400 m estafette, technologie heeft een cruciale rol gespeeld om atleten inzicht te geven in hun eigen prestaties. Ook worden de looptijden verbeterd bij grote evenementen zoals de Parijse Diamant-liga in augustus.

Met de ontwikkeling van wearable vesten en smartwatches, kunnen lopers nu elk detail van hun runs meten om de concurrentie voor te blijven. Reactietijd, wendbaarheid, sprintsnelheid en loopcyclus zijn allemaal traceerbaar zodat atleten en coaches de effectiviteit van verschillende technieken kunnen meten.

Geen eigen persoonlijke coach? Geen probleem! Door Samsung Health te koppelen aan de Galaxy Watch Active krijg je precies de coaching die jij nodig hebt om net als een professionele atleet te trainen. Door je work-outs in detail te meten, kan je zien waar je jezelf nog kan verbeteren en wanneer je net je trainingsdoel hebt gemist.

Persoon die in steeg bij een zwembad zwemt

Versla je eigen record

Het heeft wat meer tijd in beslag genomen voor wearable tech om zich te bewijzen in de zwemsport, vooral door het wachten op waterdichte equivalenten. Een 3D-bewegingssensor die de bewegingen in het water analyseert en precies weet hoe snel de laatste bocht van een zwemmer was, en waar hij zijn slagkracht kan verbeteren? Dankzij wearable tech zijn zwemwedstrijden, zoals de London 2019 World Para Swimming Allianz Championships in september, extra spannend!

Dankzij smartwatches met waterbestendige functies kunnen professionele zwemmers dus hun tijden verbeteren. Maar wist je dat de Gear Sport in combinatie met de Speedo On app precies weet wat voor slag je doet? Hij meet ook voor elke slag je hartslag en rondetijd, net zoals bij de pro’s, en is bovendien super gebruiksvriendelijk. Zo kan ook jij je prestaties met precisie verbeteren!

*De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Houd er rekening mee dat de bovengenoemde sportevenementen in dit artikel niet worden gesponsord door Samsung en dat zij geen enkele band hebben met Samsung.

Deze informatie wordt verstrekt door Samsung Electronics (UK) Limited en hoewel wij ernaar streven om de informatie actueel en correct te houden, geven wij geen verklaringen of garanties van welke aard dan ook, expliciet of impliciet, over de volledigheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, geschiktheid of beschikbaarheid met betrekking tot de website of de informatie, producten, diensten of gerelateerde afbeeldingen op de website voor enig doel. Elk vertrouwen dat je in dergelijke informatie stelt, is daarom uitsluitend op eigen risico.

In geen geval zijn wij aansprakelijk voor enig verlies of schade, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, indirecte of gevolgschade of schade, of enig verlies of schade van welke aard dan ook als gevolg van gegevens- of winstverlies dat voortkomt uit, of in verband met, het gebruik van deze website.

Via deze website kan je naar andere websites navigeren die niet onder het toezicht van Samsung Electronics (UK) Limited staan. Wij hebben geen controle over de aard, inhoud en beschikbaarheid van deze sites. Het vermelden van links houdt niet altijd een aanbeveling in of ondersteunt niet meteen de standpunten die in deze links worden verwoord.

Word ‘better, faster, stronger’ met de Galaxy Watch Active

De perfecte combo om te trainen als een pro? De Galaxy Watch Active en Samsung Health.

Galaxy Watch Active

Galaxy Watch Active

Samsung Health

Samsung Health

Lees de volgende verhalen