Health / Fitness

Jouw fitness motivatie-checklist

Je moet niet uit je comfortzone te komen om je fitnessdoelen te bereiken.

Vrouw die thuis haar yoga-oefeningen doet met kettlebells

Weet je niet meer wanneer je voor het laatst gebruik hebt gemaakt van je fitnessabonnement? We won’t judge! Zelfs de besten komen wel eens terecht in de sleur van een dagelijkse trainingsroutine. Gelukkig hebben wij de oplossing! Je ver moeten verplaatsen om te gaan sporten? Don’t think so! Daar heeft toch niemand zin in? Gebruik die energie maar om je persoonlijke records (in no time) te breken!

Foto van een vrouw die traint met Galaxy Watch Active
TIP

Probeer een BPM-gestuurde afspeellijst van ca. 147-169 BPM voor hardlopen en ca. 135-170 BPM om te fietsen.

1

Adrenaline kick binnen handbereik

Het is bewezen: muziek kan je hersenen er letterlijk van overtuigen dat sporten minder hard werken is dan je denkt. "Muziek is als is een legale drug voor sporters", aldus Costas Karageorghis, Ph.D. van de Londense Brunel University School of Sport and Education, in een interview met Reuters. "Het kan de perceptie van inspanning aanzienlijk verminderen en het uithoudingsvermogen met maar liefst 15 procent doen stijgen.” Wil je echt in een swingend ritme komen? Stel dan een afspeellijst samen die synchroon loopt met het ritme van je fitnessactiviteit. Sommige muziekstreamingapps hebben BPM (beats-per-minuut) afspeellijsten die je kunt openen op wearables zoals de Galaxy Watch Active. Kan je het al raden? Ja, de BPM van deze nummers komt natuurlijk overeen met je gewenste hartslag!

TIP

Probeer een BPM-gestuurde afspeellijst van ca. 147-169 BPM voor hardlopen en ca. 135-170 BPM om te fietsen.

Foto van een vrouw die hardloopt met Gear IconX
Set van Pink Gear IconX naast elkaar afgebeeld
Gear IconX

Krijg realtime coaching op je hardlooptrainingen met een virtuele coach in je oor.

Ontdek meer
2

Een work-out buddy die je nooit in de steek laat

Sporten met een work-out buddy zal je stimuleren om je aan een vast schema. Maar iemand vinden waarvan het schema op één lijn ligt met dat van jou, kan best moeilijk zijn. Gelukkig zijn virtuele fitnesscoaches in (denk: personal trainers maar dan zonder de hoge kosten!) en flexibiliteit is hun motto. Ben je eerder op zoek naar realtime en vriendelijke begeleiding? Search no more! Een fitnessapparaat als de Gear IconX zal je vertellen wanneer het tijd is om je loopsessie te versnellen of te vertragen, en doet dit altijd met bemoedigende woorden.

Set van Pink Gear IconX naast elkaar afgebeeld
Gear IconX

Krijg realtime coaching op je hardlooptrainingen met een virtuele coach in je oor.

Ontdek meer
Twee telefoonschermen met op het linker scherm "Je hebt gewonnen!" voor het bereiken van 50.000 stappen, in vergelijking met een concurrent op een app met stappenuitdaging. Het rechterscherm laat de Samsung Health app zien waar je huidige status en de status van de andere deelnemer worden getoond als een spel.
3

Zorg voor gezonde competitie

Jezelf een uur lang fysiek uitputten voor of na een lange werkdag? Dat is wel het laatste wat je zal willen doen! Maak het leuker met een portie gezonde competitie en daag andere sporters uit. Fitnessapps zoals Samsung Health kunnen je helpen om je competitieve kant te activeren. Daag vrienden (of andere gebruikers over de hele wereld) uit en blijf gemotiveerd. De beloningen – of gewoon het plezier om wat op te scheppen – maken het hele proces veel leuker!

Afbeelding van een vrouw die de downward dog oefent met een yogavideo
4

Volg je eigen ritme

Zin om aan je “downward dog”-houding te werken? Dan moet je buiten de (yoga)mat denken! Je telefoon bevat een bibliotheek met on-demand fitness apps zoals de Workout-trainer, waarop je uit duizenden trainingen en aangepaste trainingsprogramma's kunt kiezen. Of je nu je uithoudingsvermogen wilt verbeteren met een bootcamp om gewicht te verliezen of je kernspieren wilt opbouwen met een energieke yogavideo - je krijgt een hoogstaande studiobelevenis, zelfs van thuis uit in je pyjama. Plus, als je je training streamt op een filmisch scherm zoals dat van de Galaxy S10, lijkt het alsof je er in levende lijve bij bent

Verleg grenzen

Apparaten zoals de Galaxy S10 maken het extra makkelijk om nog energie over te hebben. En dankzij de draadloze powersharing is er altijd genoeg energie over om met je work-out buddies te delen – zowel met de echte als de digitale.

Achterkant van een prism white Galaxy S10 telefoon, met de voorkant van een zwarte Galaxy S10 telefoon die lichtjes overlappen op de bovenkant

Galaxy S10e | S10 | S10+

Black Galaxy Buds getoond in een open, zwart hoesje

Galaxy Buds

Galaxy Watch Active

Galaxy Watch Active

Lees de volgende verhalen

Kelland, Kate. "Sportarts realiseert eerste muzikale halve marathon." Reuters,
Thomson Reuters, 1 okt. 2008, www.reuters.com/article/us-running-music-idUSTRE4904TA20081001.