Health / Self-Care

Geef prioriteit aan je gezondheid

Maak, ondanks je drukke agenda, wat tijd vrij om goed voor jezelf te zorgen.

Een vrouw stretcht thuis haar hele lichaam.

Voel je je uitgeblust van het dagelijks leven? Soms is onze agenda zo hectisch dat het onmogelijk lijkt een pauze te nemen. Maar denk eraan: tijd maken om voor jezelf te zorgen, is essentieel en makkelijker dan je denkt. Neem kleine stappen om gezonde gewoontes te ontwikkelen die je welzijn op de lange termijn positief zullen beïnvloeden. Want hoe gezonder je bent, hoe beter je voorbereid bent om zelfs de drukste dagen aan te kunnen.

Adem diep in en vernieuw jezelf

Een vrouw op een bank ademt diep in om stress te verminderen en zich te ontspannen.

Bewuste ademhalingsoefeningen helpen bij het beheersen van stress en het verbeteren van je humeur. Haal diep adem, ontspan jezelf, vertraag je hartslag en maak je geest leeg. Het is een eenvoudige ontspanningstechniek die slechts 5 tot 10 minuten van je tijd in beslag neemt. Integreer wat lichte stretching of ga een stap verder en probeer een korte meditatie. Zo kan je tot rust komen voor het slapengaan of voor je aan je dag begint.

Concentreren en relaxen

Behoefte om te ontsnappen aan het lawaai van het dagelijks leven? Vind je weg naar je innerlijke rust met je TV. Stream kalmerende muziek op je televisie en speel beelden af van serene landschappen die je meenemen naar een rustige plek.

Afbeelding 1. Een vrouw stretcht haar rug en armen met een handdoek als trainingsmateriaal. Afbeelding 2. Iemand rolt een yogamat uit om een training te beginnen. Afbeelding 3. Een vrouw doet een eenvoudige training met waterflessen. Afbeelding 4. Iemand gebruikt een stoel om thuis de armen te trainen.
Begin met eenvoudige oefeningen thuis

Om jezelf aandacht te schenken hoef je heus niet de deur uit. Gebruik een beetje fantasie en je zult zien hoe eenvoudig je alles uit je dagelijkse omgeving kan gebruiken om te sporten. Stretch je arm- en rugspieren bijvoorbeeld met een handdoek. Of gebruik waterflessen als halters voor lichte gewichtstraining. Die stoel waar je dagelijks op werkt? Gebruik hem om enkele dips te doen en zo je armen te trainen. Tijd te kort? Doe enkele lichte trainingen terwijl je het huis schoonmaakt.

Een vrouw op een yogamat in haar huis volgt pilates op het grote scherm van haar TV.
2019 75" Q90R Flagship QLED 4K HDR 2000 Smart TV
Probeer nieuwe gewoontes uit

Zoek nieuwe sportoefeningen op je TV en druk op afspelen om je training te starten.

ONTDEK MEER
Tover je woonkamer om tot een fitnessruimte

Geen tijd om naar de fitness te gaan? Dan breng je toch gewoon de fitness naar je woonkamer! Thuis sporten, is een gemakkelijke manier om jezelf de nodige aandacht te geven. Bovendien heb je er geen last van pollen of luchtvervuiling. Zet de TV aan op je favoriete fitnessvideo en maak een grote open ruimte vrij om te stretchen, te schommelen, uit te strekken en te springen zoveel je wil. Als je de bewegingen op een groot scherm bekijkt, voelt het alsof je met een personal trainer in je eigen fitnessruimte aan het trainen bent.

2019 75" Q90R Flagship QLED 4K HDR 2000 Smart TV
Probeer nieuwe gewoontes uit

Zoek nieuwe sportoefeningen op je TV en druk op afspelen om je training te starten.

ONTDEK MEER
Een vrouw bekijkt het dashboard van SmartThings.
Multitasken tijdens je workout thuis

Overal een oogje op houden terwijl je traint? Met je Smart TV kan het! Sluit je toestellen aan op het SmartThings Dashboard om ze direct op je TV-scherm te bekijken en te bedienen. Ga eenvoudig aan de slag met een Samsung-account.


Beleef plezier met fitness

Er zijn veel work-outs die je thuis kunt doen, maar het is belangrijk iets te vinden dat je echt leuk vindt. Zoek iets dat bij je past en je interesse heeft. Hoe leuker je het vindt, des te meer tijd je ervoor vrij zult maken. Hier zijn een paar trainingsprogramma's die je kunt uitproberen.

Een vrouw stretcht haar rechterbeen in een ballethouding.
Ballet

Elegante krachttraining

Een vrouw tilt kleine gewichten in de lucht als onderdeel van haar gewichtstraining.

Gewichtstraining

Versterkt de spieren en verbrandt vet

De vrouwen gebruiken een schuimroller en yogamat voor pilates op de mat.
Pilates op de mat

Voor een betere houding en een sterker lichaam

Een vrouw strekt haar armen en benen als onderdeel van haar Zumba training.

Zumba

Verbrand calorieën terwijl je danst

Een vrouw beoefent bewust ademhalen als onderdeel van meditatie yoga.
Meditatie Yoga

Ontspan je lichaam en geest

Een vrouw geeft een vuistslag als onderdeel van haar kickbokstraining.
Kickboksen

Krachttraining voor het hele lichaam

A black currant salad is served on a black plate.

Zet gezond eten op het menu

Het is gemakkelijker dan je denkt om snelle – maar ook voedzame! – maaltijden te bereiden. Want, nee, een gezonde voeding hoeft heus niet tijdrovend te zijn! Appels, bananen en amandelen zijn bijvoorbeeld gezonde snacks die rijk zijn aan voedingsvezels maar ook gewoon makkelijk mee te nemen zijn voor onderweg. Evenwichtig eten is een gemakkelijke manier om je dagelijkse routine in te vullen met aandacht voor jezelf! Gebruik daarom spraakassistenten zoals Bixby om op je TV op zoek te gaan naar snelle en gezonde recepten die je kunt uitproberen.

"Bixby, zoek gezonde maaltijden."

* De afbeeldingen zijn uitsluitend ter illustratie en zijn bedoeld om je een beter begrip te geven.
* Het uiterlijk, het ontwerp en de GUI-specificaties (grafische gebruikersinterface) die niet van invloed zijn op de prestaties van het product, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
* Smart service, beschikbaarheid van de functie en GUI (grafische gebruikersinterface) kunnen per model en regio verschillen.
* Akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid van de slimme functie is vooraf vereist.
* Voor de slimme functies zijn compatibele apparaten of telefoons vereist.
* Raadpleeg de productinformatiepagina voor elk model.

Support om goed voor je zelf te zorgen

Uitrusting om je te helpen gezond en productief te blijven.

2019 82" Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 Smart TV

Q950R 8K QLED

2019 75" Q90R Flagship QLED 4K HDR 2000 Smart TV

Q90R 4K QLED

65" RU8000 Dynamic Crystal Colour Smart 4K TV

4K UHD

Lees de volgende verhalen