Health / Self-Care

Een eerste smartphone voor je kind? Check deze 5 punten!

Tips voor de zoektocht naar de geschikte smartphone voor kids.

Een kleine jongen zit buiten op een basketbal en kijkt naar zijn telefoon met zijn vader aan zijn zijde.

Overweeg je een eerste telefoon te kopen voor je kind? Zo’n eerste smartphone, het is een belangrijke mijlpaal! Een smartphone draagt bij aan de veiligheid van kids en kan hen verantwoordelijkheid aanleren. Maar misschien vraag je je toch af of het wel veilig is of hoe duur(zaam) die eerste smartphone moet zijn. Hieronder vind je een aantal belangrijke factoren om te bekijken voor je eerste aankoop.

Een jong meisje kijkt onder haar lakens op haar telefoon, en haar smartphone belicht haar gezicht.
Een productshot dat het vooraanzicht van een Galaxy S10 telefoon laat zien
AMOLED beeldscherm

Het beeldscherm van de Galaxy S10 beschermt tegen schadelijk blauw licht zonder aan kwaliteit in te boeten.

ONTDEK MEER
1

Bescherm je kids tegen blauw licht

Slaap is superbelangrijk voor kinderen, want dan gebeurt het meeste van hun ontwikkeling. Daarom wil je het zeker niet gaan verstoren! Ben je bezorgd dat je kind tijdens het gamen blootgesteld wordt aan blauw licht en dat dit zijn slaap zou kunnen schaden? Volledig terecht. Het kan je biologische klok namelijk helemaal in de war brengen waardoor het moeilijker is om in slaap te vallen. Een onnodig risico, toch? Beperk dus duidelijk het gebruik van de smartphone, en ga op zoek naar een smartphone die de ogen van je kind beschermt tegen schadelijke effecten.

Een productshot dat het vooraanzicht van een Galaxy S10 telefoon laat zien
AMOLED beeldscherm

Het beeldscherm van de Galaxy S10 beschermt tegen schadelijk blauw licht zonder aan kwaliteit in te boeten.

ONTDEK MEER
Een moeder zit in de zetel terwijl haar peuter voor haar staat, beide spelen op een telefoon
2

Digitale regels zijn een must

Bij kinderen, en zeker bij jonge kinderen, is het belangrijk dat jij bepaalt welke spelletjes en apps het kind mag zien en uitproberen. Want er zijn echt wel verslavende spelletjes of ongepaste apps waar je je kind online niet mee in aanraking wil laten komen. Ouderlijk toezicht en duidelijke regels zijn dan ook een absolute must! Maak het jezelf makkelijk en ga op zoek naar een smartphone waarop jij zelf de regels kan bepalen. Een app zoals Samsungs Kids modus laat je de gebruikstijd instellen, helpt je om te bepalen welke apps beschikbaar zijn en geeft je een gebruiksrapport zodat je ziet wat je kind daadwerkelijk op zijn of haar device doet.

Een tiener in een buitenomgeving verlicht door neonlampen die haar hoofd op een hand laat rusten terwijl ze met de andere hand op haar telefoon bezig is
3

Doe een veiligheidscheck

Een kind of tiener gekluisterd aan het scherm van een smartphone: we zien het elke dag. Omdat het behoorlijk hoog scoort op de schaal van slechte smartphonegewoontes is het normaal dat we ons vragen stellen over het effect van straling op kinderen in volle groei. Spookt die vraag soms door je hoofd? Check dan zeker de Specific Absorption Rate (SAR) bij je zoektocht naar die geschikte eerste smartphone. SAR geeft aan hoeveel radioactieve energie ons lichaam absorbeert bij het gebruik van een telefoon. Experts en studies zijn het lang niet eens wat het gevaar van mobiele straling betreft, en dan is voorkomen altijd beter dan genezen, toch?

TIP

Een snelle zoektocht op internet laat de SAR-niveaus van meerdere fabrikanten van mobiele telefoons zien.

Een jong meisje staat buiten met haar telefoon in haar hand en glimlacht
4

Bescherm hun identiteit

Kinderen verliezen hun smartphones of laten ze zonder toezicht rondslingeren – dat is gewoon zo. Het is dus vrij logisch dat je je zorgen maakt dat hun persoonlijke informatie of accounts in verkeerde handen terechtkomen. Maar wist je dat er een manier bestaat om hun info altijd veilig te houden? Vergeet wachtwoorden, jij wil een apparaat dat identiteitsmanagement biedt zoals Samsung Pass. Dan kan je smartphones en accounts openen via vingerafdruksensoren en gezichtsherkenningstechnologie.

Drie jonge meisjes zitten in het park, het middelste meisje heeft een telefoon en daar kijken ze lachend naar
Een productshot die de voorzijde van een Galaxy S10 laat zien met een Wi-Fi-symbool op het scherm tegen een zwarte achtergrond
Slimme Wi-Fi

Wi-Fi 6 helpt fraude voorkomen en verbind je sneller met de content waar je van houdt.

ONTDEK MEER
5

Laat ze nadenken over hoe veilig openbare Wi-Fi is

Open hotspots zijn handig, maar niet altijd even veilig! Een serieus gesprek over digitale beveiliging is een must om je kinderen te leren kritisch nadenken over hun gebruik. Houd er wel rekening mee dat een kind dat zijn eerste stappen in de digitale wereld zet niet altijd weet hoe veilig openbare Wi-Fi is. Zeker niet als Snapchat of Instagram roept! Jij kan natuurlijk niet altijd over je kind waken, laat die security check dus aan de telefoon zelf over en ga op zoek naar een smartphone die beschermt tegen malware en andere digitale bedreigingen. Een platform zoals Samsung Knox zal je de nodige gemoedsrust geven. En dat kan jij wel gebruiken, hé?

Een productshot die de voorzijde van een Galaxy S10 laat zien met een Wi-Fi-symbool op het scherm tegen een zwarte achtergrond
Slimme Wi-Fi

Wi-Fi 6 helpt fraude voorkomen en verbind je sneller met de content waar je van houdt.

ONTDEK MEER

Klaar voor de grote stap?

Bescherm je kids informatie, ogen en gezondheid met een krachtige smartphone die het beste met hem of haar (en jou!) voor heeft. En weet dat hun persoonlijke gegevens en veiligheid in goede handen zijn met extreem veilige platforms zoals Samsung Pass en Knox.

Productshot van een Galaxy S10e, S10 en S10+ die elkaar allemaal een beetje overlappen

Galaxy S10e | S10 | S10+

Het Samsung Pass logo

Samsung Pass

The Samsung Knox logo

Samsung Knox

Lees de volgende verhalen