Life Hacks

Ontwerp je interieur en herdefinieer
je stijl

Tips om met kunst een unieke ruimte te creëren en je eigen stijl te ontwikkelen.

Kirsten Grove kijkt vanuit haar zetel in de woonkamer naar Bill Claps’ Jungle Canopy II V.2, Positive (2016) in Art Mode op The Frame. Kirsten Grove kijkt vanuit haar zetel in de woonkamer naar Bill Claps’ Jungle Canopy II V.2, Positive (2016) in Art Mode op The Frame.

Kirsten Grove is binnenhuisarchitecte en consultant. Als je haar Instagram bekijkt, valt haar eclectische stijl meteen op. Ze houdt ervan verschillende stijlen te combineren en gebruikt kunst om de sfeer van een ruimte helemaal af te maken.

c c

"Mix & match, maar toch minimalistisch – de sleutel tot succes"

Kirsten laat zich voor haar bijzondere, gelaagde stijl met verschillende designelementen, inspireren door artiesten die kleuren en vormen combineren – zonder daarbij te ver te gaan. Voor haar is het belangrijkste een inrichting eenvoudig maar geraffineerd te houden, met hier en daar stukken en kleuraccenten. Een van de manieren waarop ze een ruimte verandert, is door een uniek kunstwerk te gebruiken. De juiste kunst in een ruimte brengen verandert niet alleen het uitzicht van die ruimte, maar verbetert ook de beleving.

Versterk de ruimte met kunst

Verschillende kunstwerken, onder meer Almond Milk (2013) van Carolyn MacLaren op The Frame, hangen aan de muren in de woonkamer van Kirsten Grove. Verschillende kunstwerken, onder meer Almond Milk (2013) van Carolyn MacLaren op The Frame, hangen aan de muren in de woonkamer van Kirsten Grove.

"Kunst is zo belangrijk in een ruimte"

Eenvoudige stylingtips

Drie vazen en een kunstwerk op een stenen tablet tegen een witte muur. Een voorbeeld van Kirsten Groves design voor een binnenmuur. Drie vazen en een kunstwerk op een stenen tablet tegen een witte muur. Een voorbeeld van Kirsten Groves design voor een binnenmuur.
1

Elke muur heeft de potentie om mooi te zijn

Iedere schilder heeft een doek nodig en voor een binnenhuisarchitect is dat de muur. Voor Kirsten heeft een muur drie fundamentele elementen: verf, belichting en omlijsting. De verf zorgt voor kleur op het doek, belichting flatteert het doek en de omlijsting maakt het tot een geheel. Zodra deze basis op orde is, kan je stapsgewijs designelementen zoals beelden en schilderijen toevoegen. Kirsten raadt aan verschillende formaten in een ruimte te combineren om het effect van een mooie galerij te bereiken. Terwijl de grotere stukken de aandacht trekken, zorgen de kleinere elementen voor detail en spanning. Er zijn heel veel opties en talloze mogelijkheden.

Op de witte muur zien we Heiko Hellwigs Butterfly IV (2015) op Samsung’s The Frame, in harmonie met andere kunstwerken. Op de witte muur zien we Heiko Hellwigs Butterfly IV (2015) op Samsung’s The Frame, in harmonie met andere kunstwerken.
2

Experimenteer met kleurcombinaties

"Een ruimte in een andere kleur schilderen kan een verbazingwekkend resultaat opleveren", vertelt Kirsten. Geniet van je artistieke vrijheid en wees niet bang om te experimenteren met contrasterende kleuren. Zorg voor verschillende lagen met decoratie voor je muren of hang één licht schilderij tegen een lege, witte muur. Het juiste kader is even belangrijk als de keuze van een passend kunstwerk. Kirsten adviseert The Frame TV als onderdeel van je thuisgalerij, zodat je met een druk op de knop het beeld kunt veranderen en bovendien de werken kunt accentueren met een verwisselbare lijst in verschillende kleuren.

The Frame, hier aan de muur van de woonkamer van Kirsten Grove, laat verschillende kunstwerken zien. Onder meer Golfer in New York, USA (1993) van Thomas Hoepker. The Frame, hier aan de muur van de woonkamer van Kirsten Grove, laat verschillende kunstwerken zien. Onder meer Golfer in New York, USA (1993) van Thomas Hoepker.
Samsung The Frame toont Rue de Paris, temps de pluie (1877) van Gustave Caillebotte in Art Mode. Samsung The Frame toont Rue de Paris, temps de pluie (1877) van Gustave Caillebotte in Art Mode.
Art Mode
Selecteer en toon kunst die past bij je stijl en sfeer met The Frame.
3

Maak het plaatje compleet met een passend kunstwerk

Kirsten ontvangt graag mensen thuis. Het liefst bereidt ze maaltijden die aangepast zijn aan de smaak van haar gasten. Ze geniet van het creëren van ervaringen die passen bij een unieke gelegenheid. Met Art Mode kan je een sfeer neerzetten voor elke gelegenheid. Of je nu een stuk zoekt dat een uitdagend statement maakt, of een warme, uitnodigende foto. Bepaal de stemming en de sfeer met verschillende kunststijlen.

TV when it's on. Art when it's off

"Met kleine details verander je de uitstraling van een ruimte"

Soms kan een klein detail de hele sfeer van een ruimte veranderen. Met The Frame verzonken in de muur, krijgt je kamer de uitstraling van een galerij, terwijl hij op een studiostandaard de aandacht trekt als een vitrine. En uiteraard beïnvloedt het getoonde beeld op het scherm de sfeer van de ruimte. The Frame is een veelzijdig instrument waarmee je op eenvoudige wijze nieuwe designelementen toevoegt aan een ruimte, met behoud van een heldere en strakke esthetiek.

Een nieuwe woonruimte

Maak de uitstraling van je interieur af met The Frame.

Portret van Kirsten Grove terwijl ze over haar schouder kijkt. Portret van Kirsten Grove terwijl ze over haar schouder kijkt.

FEATURING

Kirsten Grove

Binnenhuisarchitecte en auteur van Simply Styling.

Lees de volgende verhalen