Fotografie

Breng je mobiele
filmvisie
tot leven #withGalaxy

Filmtips uit Lee Chung Hyun’s nieuwe film Heart Attack.

Het bedenken van een korte film kan al ontmoedigend genoeg zijn voordat je apparatuur zoals stabilisatoren, hightech camera’s en gecompliceerde verlichting aanschaft. Als je een visie wilt overbrengen, maar het graag simpel houdt, lees dan hoe de Koreaanse regisseur Lee Chung Hyun een inspirerend verhaal over tragedie, liefde en tijdreizen tot leven bracht met niets meer dan een Galaxy S20 Series en een paar items die hij bij de hand had.

Dit is een geweldige tijd voor contentmakers.

Met de hoeveelheid filmtechnologie die tegenwoordig in Samsung Galaxy-toestellen aanwezig is, is er nooit een beter moment geweest om een filmproject te lanceren. In deze digitale revolutie zijn de instrumenten voor het creëren van een beeldverhaal voor ieder bereikbaar. Met een eenvoudige smartphone kan vandaag meer worden bereikt dan wat professionele filmmakers met hele studio’s generaties geleden konden doen. Zo geniet je van nog meer vrijheid zonder dure camera’s en uitgebreide technologie, wat zich vertaalt in een nieuwe, frisse kijk op films.

De visionair

De dertigjarige directeur Lee Chung Hyun is al bekend aan het worden in Korea. Hij kreeg in 2015 lof voor zijn korte film Bargain en zijn volgende film Call wordt eind 2020 gelanceerd. Voor dit volgende project werkt Lee samen met Yong Film - het productiebedrijf achter Believer en Park Chan Wook’s The Handmaiden. Met een Samsung Galaxy S20 Ultra en een uitnodiging om een korte film te maken, greep Lee, als storyteller, zijn kans om te tonen wat er mogelijk is en de resultaten zijn verbluffend.

Exclusieve trailer van Heart Attack

Een vrouw zit op de vloer tegen een muur, omringd door boeken, en schrijft in een notitieblok. Een vrouw zit op de vloer tegen een muur, omringd door boeken, en schrijft in een notitieblok.

"Iedereen die een verhaal wil vertellen, heeft de apparatuur al in de hand." 

—Lee Chung Hyun

Super Steady
Geen enkele van Lee’s trucjes had kunnen worden uitgevoerd zonder de Super Steady functie van de Samsung Galaxy S20 Ultra.

De visie

Zijn film Heart Attack vertelt het verhaal van een jonge vrouw die zichzelf steeds weer terug in de tijd stuurt, in de hoop haar liefde te redden van een zware hartaanval. Het visueel treffende stuk vraagt ons te heroverwegen hoe we het verleden en het heden zien, en lokt de kijker op briljante wijze met een authentieke sfeer, mise-en-scène en boeiende kleuren.

Bekijk de trailer hierboven op en blijf scrollen voor vier snelle tips van de filmploeg om je te helpen bij het maken van je eigen film.

Tips voor het maken van films met behulp van alledaagse items

Klaar om je eigen kortfilm te maken? Voor de onderstaande cameratrucs is niets meer nodig dan een Galaxy-toestel en een aantal eenvoudige items die je misschien bij de kant-en-klare pro-apparatuur nodig hebt. Ontdek hoe je in je eentje vergelijkbare cinematografische trucs kunt doen.

Een mobiele, op afstand bediende unit met een Galaxy S20 Ultra, die een actrice op een longboard door een leeg zwembad volgt. Drie crewleden staan in de buurt.
Een crewlid filmt een acteur die op een basketbalveld aan het dribbelen is.
Een crewlid duwt een cameraman terwijl hij in een rollende bureaustoel met een Galaxy S20 Ultra de actrice filmt terwijl ze door een leeg zwembad longboard.
Een beeld vanuit kikkerperspectief recht omhoog naar een acteur terwijl hij een basketbal direct over de camera dribbelt.
4

Kijk achter de schermen met Lee Chung Hyun

Opname over de schouder van de cameraman terwijl hij een opname van de hoofdrolspeelster in de film maakt. Andere crewleden kijken toe. Opname over de schouder van de cameraman terwijl hij een opname van de hoofdrolspeelster in de film maakt. Andere crewleden kijken toe.

Klaar om je eigen visie tot leven te brengen?

Kijk naar Lee Chung Hyun’s Heart Attack op het Samsung YouTube channel, breng dan deze filmbenodigdheden samen en laat je ideeën tot leven komen.

Lees de volgende verhalen