Photography / Still-photos

Into photography?
Deze 6 lenzen zijn onmisbaar

Of je nu houdt van strakke architectuurfotografie of onweerstaanbare food foto's, vanaf nu heb je altijd de perfecte lens op zak.

Fotograferen tijdens het gouden uur: foto van een vrouw die op het tennisveld zit, culinaire fotografie close-up shot, groep mensen die in de Oculus van het World Trade Center in New York City lopen

Durf uit je comfort zone te stappen en experimenteer eens met nieuwe lenzen. Wedden dat je in no time je foto skills naar nieuwe hoogtes brengt? Maar met zoveel opties om uit te kiezen, twijfel je misschien welke je moet gebruiken - en vooral wanneer? We gaan je echt niet overweldigen met heel veel technische (en ingewikkelde!) termen: bedenk gewoon welke foto's je wil nemen. De kans is groot dat deze zes lenzen al jouw mooiste momenten zullen doen schitteren!

Straatfotografie van mensen die tegen de muur leunen
Achterkant van een prisma witte Galaxy S10+ telefoon met Dual Aperture lens, met de voorkant van een zwarte Galaxy S10+ telefoon die lichtjes overlappen op de bovenkant
Dual Aperture

Scherpe foto's van zonsopgang tot zonsondergang? Deze lens past zich aan het licht - of het gebrek aan licht aan.

ONTDEK MEER

Heb je uitgestrekte street art of duizelingwekkend hoge buildings gespot? Om in één enkel frame vast te leggen wat je met je eigen ogen ziet (en misschien zelfs nog meer!), moet je de groothoeklens bovenhalen. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de groothoeklens je een breder beeld van wat je probeert te fotograferen. Belangrijke details of gezichten afsnijden? Met groothoekfotografie moet dat nooit. De straat oversteken of je in moeilijke poses wringen om een gebouw te fotograferen? Nope, dat doe jij vanaf nu nooit meer.

Achterkant van een prisma witte Galaxy S10+ telefoon met Dual Aperture lens, met de voorkant van een zwarte Galaxy S10+ telefoon die lichtjes overlappen op de bovenkant
Dual Aperture

Scherpe foto's van zonsopgang tot zonsondergang? Deze lens past zich aan het licht - of het gebrek aan licht aan.

ONTDEK MEER
Man die bovenop een klip zit, vrouw die voor een muurschildering springt en een taxi die door de stad rijdt
New York stadsfotografie

Panoramische landschappen? Go Ultra-Wide

Zie je het nog groter? Groot gelijk! Voor je meest ambitieuze foto’s kies je een ultragroothoeklens: de beste reisgenoot – en dat zeggen we niet zomaar. Met een brandpuntsafstand van minder dan 24 mm (de kortste van alle lenstypen), legt het ultragroothoekbeeld van 123 graden het panorama van het menselijk oog vast. What you see is what you get! Denk maar aan de adembenemende skyline van New York City, het volledige uitzicht op Caldera in Santorini of Lake Louise in Banff - inclusief de bergtoppen. Het past allemaal in één enkele frame. Het enige minpunt? Je foto's zullen ongetwijfeld vervormd raken doordat je zo'n breed perspectief in één opname probeert te persen. Gelukkig zijn telefoons zoals Galaxy S10 voorzien van een ultrabrede lens correctiefunctie op de groothoekcamera, zodat je jezelf de moeite van het bewerken van foto's na je vakantie kunt besparen.

TIP

Hoe lager de brandpuntsafstand, hoe meer beeld er in je frame past.

Drie selfies van een vrouw met het geleidelijke bokeh fotografie effect

De beste selfie? Leg de lat hoger!

Gezichtsfilters laten ons er perfect uitzien, no doubt about it. Maar voor een echt sterk portret ga je best terug naar de basics: gebruik hier een klassieke standaardlens. Door zijn vaste brandpuntsafstand heeft de lens geen groot bereik, maar zorgt hij wel voor scherpere beeldkwaliteit en een mooie scherptediepte. Je kan dus heel makkelijk het onderwerp van je foto tegen een onscherpe achtergrond isoleren. Om het bokeh-effect van je selfies te verhogen, speel je met camera's zoals de RGB-dieptecamera op de Galaxy S10+ om je gezicht uit de achtergrond te laten springen. En dat zorgt voor een artistiek effect, niet?

Extreme close-up van de neus van een hond

Intieme foto’s? Ga voor macro

Zin om te experimenteren met extreme close-ups die nog steeds scherp zijn? Dan is macro de lens voor jou. Weinig situaties vragen om macrofotografie, maar als ze dat doen, zijn de resultaten magisch. Die prachtige bloem of dat merkwaardige insect dat je tijdens een wandeling tegenkwam? Hun fijnste details geef je weer met je macrolens. Nog een extra tip? Zet je wekker iets vroeger: ochtenddauw of een beetje mist voegen sfeer toe aan je foto’s en brengen ze helemaal tot leven. Slaap je liever lekker lang uit? Met je macrolens maak je ook de leukste ‘foodstagramfoto's’, bijvoorbeeld van de perfecte latte art die je voor je zondagse brunch maakt.

Culinaire fotografie  foto van latte art, macrofoto van blaadjes
Man die kunstjes uitoefent op een skateboard met behulp van een trapleuning

Wat ademruimte nodig? Zoom uit!

Komt macro iets te dichtbij voor jou? Hou je opties open en ga voor de zoomlens: deze lens kan zijn brandpuntsafstand variëren en zo heel verschillende foto's (inclusief close-ups!) maken zonder dat jij beweegt. Het beste van alles? Je kan snel foto's maken terwijl je schakelt tussen de verschillende versnellingen op autofocus. Perfect om die vluchtige maar fascinerende momenten mee vast te leggen, zoals bij wildlife fotografie.

Foto van man en vrouw die op de stoep van de winkel zitten

Iets helemaal anders? Gebruik de telelens

Bij het woord ‘telelens’ denk je waarschijnlijk spontaan aan paparazzi of sportfotografen. De lens staat inderdaad het meest bekend voor het vastleggen van scènes van veraf, toch biedt hij zoveel meer! Een prachtige sterrenhemel vastleggen eens de avond gevallen is? Dat kan hij. Het moment waarop een speler een winnende pas maakt opvangen? Dat kan hij ook. Of misschien wil je wel een mooi portret met bokeh-effect maken? Of focussen op details via de zoomfunctie? Deze lens is een echte allrounder: hij kan het allemaal.

 Luchtfotografie  dat een foto toont met een brug, architectonische details van het Oculus-gebouw in New York City, zonsondergang fotografie portret van een vrouw

Ben je die zware cameratas beu?

De Galaxy S10 serie maakt het mogelijk om een volledige set lenzen op zak te hebben. In combinatie met intelligente camerafuncties zoals de Scene Optimiser, kan je als een echte professional fotograferen zonder al het gewicht dat daar vaak bij hoort.

Galaxy S10

Galaxy S10

Lees de volgende verhalen