Photography / Still-photos

Kies voor kleur en ga voor neon

Geef je foto's extra glans met deze tips voor coole neonfoto's.

Neonlichtfotografie met een Samsung Galaxy Note8

Van Hongkong tot Los Angeles, de neontrend straalt feller dan ooit en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Neonkleuren zijn niet alleen kunstzinnige blikvangers, maar ze geven je reisfoto’s ook extra glans en ze maken je selfies net wat spannender. Dit zijn onze beste tips om neonfoto's te maken.

Neonfoto's
TIP

Ziet je foto er een beetje flets uit? Gebruik de Pro-modus om de ISO-waarde te verlagen voor heldere foto's.

1

Kies voor kleur

Of je nu meer aandacht wil op Tinder of op LinkedIn, met een neonportretfoto is succes gegarandeerd. Neem een positie in waarbij het licht ofwel direct naast je valt of achter je, afhankelijk van de belichting die je wil. Bij de meeste pro-camera's heb je veel last met diafragma- en sluitersnelheden bij een slechte belichting, maar het dubbele diafragma van de Samsung Galaxy S9+ past zich automatisch aan. Het enige wat je moet doen, is richten en de foto nemen.

TIP

Ziet je foto er een beetje flets uit? Gebruik de Pro-modus om de ISO-waarde te verlagen voor heldere foto's.

Image
2

Speel met de juiste hoek

Bij professionele neonfoto's draait alles om de juiste hoek en het licht zijn werk laten doen. Speel met de hoeken – ga eens op je hurken zitten of op een stoel staan om het neon in een heel nieuw licht te zien.

Coole neonfoto's genomen met de Galaxy S9
3

Gek op de blur

Neonkleuren zijn schitterend voor natuurlijke bokeh-tastische portretten. Het belangrijkste waar je aan moet denken is; hoe dichter je bij het onderwerp staat, des te beter is het bokeh-effect.

Image
Samsung Galaxy S8: Camera – Pro Mode
4

Schilderen met ultraviolet

Bekijk deze video over hoe je de Pro-modus kunt gebruiken om te schilderen met licht en om je neonfoto's naar een hoger niveau te tillen.

Zo blink jij uit

Of je nu nieuw bent op Instagram of je jezelf inmiddels een Insta-beroemdheid mag noemen, de camera van je telefoon maakt of breekt je feed. Dankzij het dubbele diafragma van de Samsung Galaxy-toestellen maak je bij weinig licht fantastische foto's die opvallen.

Galaxy S10e | S10 | S10+

Galaxy S10e | S10 | S10+

Galaxy Note9

Galaxy Note9

Galaxy S9ㅣS9+

Galaxy S9ㅣS9+

Lees de volgende verhalen