Photography / Still Photos

Hoe je betoverende foto’s kan maken met spiegels

Tips voor het maken van creatieve foto’s met behulp van spiegels.

Close-up van een autospiegel met een berglandschap

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om creatieve foto’s te maken, kijk dan niet verder dan je reflectie in de spiegel. Door reflectieve objecten te gebruiken gaat er een hele nieuwe wereld met creatieve mogelijkheden voor je open en kan je foto’s meer diepte en dimensie kunnen geven. Haal die spiegel maar van de muur en laat je creativiteit los.

Hier zijn enkele leuke tips en tricks om fascinerende foto’s te maken met een paar spiegels.

Beeld van een vrouw die een spiegel vasthoudt

Surrealistische portretten

Met behulp van reflectie kan je van een normaal portret iets heel interessants en surrealistisch maken. Hou gewoon een middelgrote spiegel onder je gezicht en reflecteer verschillende vormen en kleuren. Creëer leuke illusies door de reflectie op je achtergrond af te stemmen; dit kan een dromerig effect creëren. Wees creatief met wat je via de spiegel toont en gebruik een mysterieuze houding.

Foto van een man die gehurkt met spiegels een oneindige foto maakt

Het oneindige effect

Is het oneindige effect misschien wat je zoekt? Je hebt het waarschijnlijk al eens in films gezien of wanneer je een spiegeldoolhof op een kermis ontdekt. Plaats een spiegel zowel voor als achter je, beide naar elkaar gericht en maak enkele fascinerende selfies. Als je een wazig, artistiek effect wil creëren, kan je ervoor zorgen dat er een lichtbron in het frame is en de ‘Bokeh’-camera van de Galaxy A9 gebruiken.

Foto van een rode hoge hak weerspiegeld op een spiegel

Eerste oppervlaktespiegels

Je zult het niet geloven maar er zijn meerdere soorten spiegels. Eerste oppervlaktespiegels reflecteren ongeveer 94-99% van het binnenkomende licht, terwijl de tweede oppervlaktespiegels (spiegels voor het dagelijks gebruik) ongeveer 80-85% reflecteren. Dit heeft tot gevolg dat de eerste oppervlaktespiegels voor reflecties zorgen die helderder zijn, zonder het subtiele ‘spook’-effect dat met de tweede oppervlaktespiegels behaald wordt. Omdat ze bijna absolute reflecties opleveren, zijn eerste oppervlaktespiegels perfect voor symmetrie. Plaats je favoriete potje, pen, schoen of ander persoonlijk voorwerp bovenop een eerste oppervlaktespiegel en ontdek alle reflectiemogelijkheden. Toon hoe artistiek je bent en deel die met je familie en vrienden op Instagram.

Close-up van een autospiegel met een stadslandschap

Onderweg

Het is altijd leuk om je avonturen vast te leggen wanneer je met vrienden en familie onderweg bent. Maak een foto van de personen op de achterbank, door de zijspiegels te gebruiken. Of maak een foto van het prachtige landschap via de achteruitkijkspiegel. Om veiligheidsredenen moet je natuurlijk alleen foto’s maken wanneer je de auto ergens geparkeerd hebt.

Spiegel in het gras met een reflectie van de lucht

Plezier met de buitenspiegel

Met spiegels kan je een natuurlijke omgeving origineel gebruiken zoals jij dat wilt. Het is een geweldige manier om met kleuren te spelen of om een glimp te tonen van wat er zich aan de kant van de camera afspeelt. Leg een spiegel op het gras; de reflectie van de lucht zal in de spiegel weerspiegeld worden en de kleuren zullen mooi contrasteren met het gras. Leg ’s middags de diep blauwe lucht vast of het zacht roze tijdens een zonsondergang. Probeer de spiegel ook op verschillende plaatsen,bijvoorbeeld tussen kleurrijke bloembedden.

Probeer ook zelf spiegelfotografie met de Galaxy A Serie

Breng je fotografie kunsten naar een nieuw niveau met een spiegel en de Galaxy A9.

Galaxy A9

Galaxy A9

Lees de volgende verhalen