Photography / Video

Mobiel filmen 101:
Hoe filmen als een professional

Filmtips van de crew van The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol

Rode en blauwe neontent van NBC Studios/The Tonight Show in het GE-gebouw in New York City, vastgelegd op een Samsung Galaxy S10+ smartphone.

Er was een tijd dat een stellaire videoproductie niet mogelijk was zonder je rug te breken met omvangrijke high-end studioapparatuur. Maar gelukkig zijn tijden veranderd.

Praktijkvoorbeeld: de productiecrew van The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol draaide een hele aflevering door de straten van New York City op de Galaxy S10+. Op deze manier kan je met je telefoon je eigen video's maken, die perfect kunnen worden uitgezonden, met aanwijzingen van de profs zelf.

De crew van The Tonight Show met Jimmy Fallon achter de schermen op de set
Video van achter de schermen van de productiebemanning van The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol die hun filmtips delen om een hele aflevering met een Samsung Galaxy S10+ te filmen

Gebruik de grootte in je voordeel

Ten eerste, neem de last weg - letterlijk en figuurlijk. Als je smartphone een kwalitatieve camera heeft, ben je er klaar voor om beginnen te filmen. Omdat je je geen zorgen moet maken om je te verplaatsen met een uitgebreide camera-uitrusting, kun je gezellige locaties overwegen waar het anders moeilijk zou zijn om te filmen. Je zou zelfs de telefoons van je vrienden kunnen gebruiken als extra camera's voor verschillende hoeken en meer intieme verhalen. Het mobiele karakter van de Galaxy S10+ stelde de bemanning van Fallon in staat om in een krappe taxi te schieten en hun telefoons op de keukenbladen van het Italiaanse restaurant Rao's te zetten om achter de schermen frikandellen te maken.

Samsung Galaxy S10+ registreert het keukenpersoneel aan het werk in het Italiaanse restaurant van Rao in New York City

Creatief zijn met perspectieven

Perspectief - of hoe je publiek je visuele project ervaart - is essentieel bij het maken van films. Door je cameralens om te schakelen, kan je de POV veranderen om je kijker mee te nemen wanneer je andere personages volgt of zelfs om dezelfde scène op een totaal andere manier te tonen. Zo hielpen ingebouwde smartphone-objectieven zoals de ultragroothoek de cameraploeg van Late Night om het beste uit hun favoriete locaties in de stad te halen door de hele scène vast te leggen vanuit een persoonlijke invalshoek, zelfs in krappe ruimtes.

"Een ultrabrede lens is echt handig. Je kunt heel dichtbij komen en veel van de omgeving vastleggen."

– Chris Tartaro, Regisseur

Regisseur Chris Tartaro gebruikt Galaxy S10+ om Jimmy Fallon en The Roots te filmen die "In the Still of the Night" onder de Brooklyn Bridge zingen
Een video die volledig gefilmd is op de Samsung Galaxy S10+ laat Jimmy Fallon zien die samen met The Roots een harmonische doo-wop vertolking van "In the Still of the Night" acapella-stijl zingt als de camera's tegen de achtergrond van een verlichte
Achteruitkijkfoto van de ultragroothoeklens van de Samsung Galaxy S10+
Ultragroothoek

Een lens die breed genoeg is om de hele crew in je frame te laten passen.

ONTDEK MEER
Achteruitkijkfoto van de ultragroothoeklens van de Samsung Galaxy S10+
Ultragroothoek

Een lens die breed genoeg is om de hele crew in je frame te laten passen.

ONTDEK MEER

Filmen als een pro

Is het je ooit opgevallen hoe vloeiend die camera's zijn in je favoriete films? Er is geen reden waarom je niet hetzelfde niveau kunt bereiken. Het stabiliseren van hobbelige beelden is een van de manieren om je lowbudgetfilm een high-end cinematisch gevoel te geven. Terwijl de Late Night-productiecrew verschillende DJI-gemarkeerde gimbals gebruikte voor wat extra stabiele bediening met één hand, kunnen camera-instellingen zoals de Super steady-modus van de S10+ helpen om de trillingen te verminderen.

"Super steady-modus is echt een geweldige functie voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van cinematografische films of kortfilms op een telefoon."

– Chris Tartaro, Regisseur

Plaats alles in de filmbewerkingsapp

Nu komt het leuke gedeelte: het maken van het eindproduct. Gelukkig maken filmbewerkingsapps zoals Adobe Premiere Rush het je gemakkelijk om onderweg de beelden van je telefoon te laden, te bewerken en te delen op je sociale kanalen (geen computeroverdracht nodig). Vergeet niet je eigen stempel op de video te drukken door met verschillende effecten te spelen, zwart-witfoto's toe te voegen of iets te benadrukken dat de essentie van je set en verhaal beter kan vastleggen.

Klaar voor je première?

Of je nu opnames maakt voor je Instagram-verhalen, vlogging van je reizen of zelfs het produceren van je eigen show of korte film, gebruik deze mobiele filmtools om je meesterwerk te maken, waar je ook bent.

Frontaal zicht op een zwarte Samsung Galaxy S10+ telefoon

Galaxy S10e | S10 | S10+

Frontaal zicht op een zilveren draadloze batterij

Set draadloze batterijen

Paarse pictogram van het Adobe Premiere Rush-logo (Ru)

Adobe Premiere Rush
voor Samsung

Lees de volgende verhalen