Photography / Video

Futuristische video's via je smartphone

Leer hoe je video’s edit en begin met dit reisvlog van Brooklyn - gemaakt met de Galaxy Note10.

Screenshot van een video die de Brooklyn Bridge laat zien met een tekst daaroverheen die zegt “Een dag in Brooklyn #withGalaxy”
Een millennial man en vrouw bezoeken hun favoriete plekken in Brooklyn, New York terwijl ze koffie drinken in een café, gaan skateboarden in Domino Park, bocce spelen aan de rivier, een vintage winkeltje in Dumbo bezoeken, varen op de NYC ferry en rondhangen op het dak van een gebouw

Met de mogelijkheid om direct met je toestel te filmen, bewerken en publiceren bieden smartphones nu nieuwe kansen voor beginnende filmmakers die Hollywoodwaardige films willen maken met een beperkt budget. Als je geïnteresseerd bent in films maken en wil leren hoe je een film maakt met een smartphone, is een kortfilm maken de perfecte start om je deze kunst eigen te maken. Bekijk deze reisvlog over Brooklyn en maak je eigen film door volgende basisprincipes van het filmmaken te volgen.

Kies de juiste locatie

Een goede locatie kan het verschil maken tussen een epische film en een middelmatige. En ook al is het een belangrijk onderdeel van de pre-productie, het zoeken naar een geschikte locatie hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Bijvoorbeeld: onze reisvlog laat een normale dag in Brooklyn zien - spelletjes spelen, rondneuzen en wat rondhangen. Zoek gewoon naar plekken die je aan een uniek verhaal helpen - ergens waar weinig voetgangers zijn en je genoeg ruimte hebt om te filmen. En check altijd of je op die plek daadwerkelijk mag filmen.

Een beeld vanuit een smartphone met een rivier en een brug. Het beeld op het scherm laat zien dat de smartphone in Ultra Wide modus staat
Een beeld vanuit een smartphone met een rivier en een brug. Het beeld op het scherm laat zien dat de smartphone wisselt van een ultra wide modus naar wide modus terwijl de camera in- en uitzoomt, beginnend op 7,9 keer tot 1,0 keer tot 0,5 keer. UI/UX zijn onderhevig aan verandering.

Ga voor Wide of ga naar huis

Als je je publiek wil verbazen met spectaculaire filmische shots, dan is Ultra Wide wat je moet hebben. Van epische landschappen tot gewoon alles op je scherm doen passen - een Ultra Wide lens helpt je om je verhaal in scene te zetten. En omdat je vanuit meerdere hoeken zult filmen, kan je dat maar beter doen in goed verlichte gebieden om schaduw en korreligheid te voorkomen. Er zijn natuurlijk die “beste” momenten van de dag om een film te maken zoals tijdens zonsopgang of zonsondergang (ook wel bekend als het gouden uur) dus trek voor deze twee zeker wat tijd uit.

TIP

Houd de focus en de sluitertijd vast om het licht constant te houden als je je verplaatst.

Een eerste persoonsperspectief van een individu dat op een skateboard rijdt. Alleen de benen, het skateboard en de linkerhand zijn zichtbaar in het shot.
Een eerste persoonsperspectief van een individu dat op een asfaltweg aan het skateboarden is. Je kan het rechterbeen en de linkerhand van voor naar achteren zien bewegen als het individu zich afzet.

Stay steady

Videostabilisatie is niet nodig als je net die ietwat wankele shots wil, maar als je de onscherpte wil verslaan, moet je investeren in een statief of een gimbal. Een statief is perfect voor stilstaande shots en een gimbal is ideaal voor bewegend filmen. Als je nog maar net begonnen bent met het starten van een vlog en nog niet klaar bent om aanvullende apparatuur aan te schaffen, maak dan simpelweg gebruik van de Super Steady-feature op de Galaxy Note10 om alle beweging die onlosmakelijk met handmatige shots verbonden is te vermijden.

Een beeld vanuit een smartphone van een man die op zijn gitaar speelt. De Zoom-in Mic-functie is zichtbaar op het scherm
Een beeld vanuit een smartphone van een man die op zijn gitaar speelt op het dak van een gebouw. De camera zoomt van 1,0 keer tot 7,9 keer om de Zoom-in Mic-mogelijkheden weer te geven die het geluid van de gitaar isoleren. UI/UX zijn onderhevig aan verandering.
Een enkel icoontje van een gele microfoon.
Zoom-in Mic

Houd het geluid om je heen onder controle als je in- of uitzoomt op de Galaxy Note10.

ONTDEK MEER

Luister eens hier

Een film met slecht geluid kan net zo goed zonder geluid zijn, behalve als je van plan bent om een totaal nieuwe audiotrack tijdens de post-productie toe te voegen (en wie heeft daar tijd voor?). Bespaar jezelf de moeite om uit te vissen hoe je het achtergrondgeluid van een video verwijdert en probeer scènes met dialogen te filmen op een rustige plek. Hoor je echo’s? Een simpel trucje om de geluidsweerkaatsing te elimineren is door zware lakens te gebruiken die de geluidsgolven absorberen die van de vloer afkaatsen. Als de locatie geweldig is, maar het achtergrondlawaai afleidt, gebruik dan de Zoom-in Mic op de Galaxy Note10 om je te richten op het specifieke geluid dat je wilt benadrukken.

Een enkel icoontje van een gele microfoon.
Zoom-in Mic

Houd het geluid om je heen onder controle als je in- of uitzoomt op de Galaxy Note10.

ONTDEK MEER
Een smartphonescreenshot van een vrouw die op een balkon staat. De Live focus slider op de Galaxy Note10 is zichtbaar
Een vrouw lacht naar de camera met gebouwen zichtbaar achter haar als de Live focus-videoslider aangepast wordt om de omgeving steeds vager te maken

Maak de achtergrond eens vager

Een meeslepende film zit boordevol afwisselende shots, onverwachte kijkhoeken en unieke gezichtspunten. Dus, wees creatief als nooit tevoren. Waarom maak je niet een gedeelte in je video vager om alle aandacht te richten op je onderwerp? Voor die cinematische diepte ga je dicht bij je onderwerp staan en maak je hem of haar de ster van je show. Probeer ook eens op plekken te filmen met levendige kleuren en heldere verlichting op de achtergrond. Een leuke functie zoals Live focus video op de Galaxy Note10 laat je die gewilde bokeh-effecten maken, gewoon met je smartphone.

Een schermafbeelding van een video die ge-edit wordt met Adobe Premiere Rush.
'Een dag in Brooklyn #withGalaxy' wordt getypt op een video terwijl de Brooklyn Bridge in beeld komt. Vervolgens zie je een beeld vanuit een smartphone van een meisje die aan het skaten is terwijl de edit-onderdelen van Adobe Premiere Rush op het scherm te zien zijn. De overgangen veranderen van 'none' naar 'slide'
Een enkel icoontje van een batterij met 100% daarop, wat laat zien dat hij volledig is opgeladen
Stroom voor een hele dag

Leg elk shot vast dankzij een batterij die de hele dag meegaat.

ONTDEK MEER

Maak een geslaagde edit

Het editen van een video lijkt misschien saai, maar het is echt de plek waar de magie ontstaat. Zonder te editen heb je alleen een paar gave maar betekenisloze clips - dus neem de tijd om ze in een volgorde te zetten die ervoor zorgt dat je een visueel interessant reisverhaal vertelt. Een van de beste apps om video’s te editen, Adobe Premiere Rush, laat je enkele goed getimede overgangen, titels voor context en professionele kleurcorrectie toevoegen - en dat allemaal op je smartphone.

Een enkel icoontje van een batterij met 100% daarop, wat laat zien dat hij volledig is opgeladen
Stroom voor een hele dag

Leg elk shot vast dankzij een batterij die de hele dag meegaat.

ONTDEK MEER

Maak je klaar om je eigen filmische reisvlog te maken

Met het topcamerasysteem en een batterij die de hele dag meegaat, is de Galaxy Note10 klaar om een compleet nieuwe dimensie aan jouw filmmaken toe te voegen.

Shot van de voorzijde van een rechtopstaande Galaxy Note10 met een S Pen die tegen de zijkant leunt

Galaxy Note10

Het paarse Adobe Premiere Rush pictogram

Adobe Premiere Rush

Lees ook deze verhalen