Photography / #withGalaxy

Laat ons jouw stad zien
#withGalaxy

Tips om jouw stad te fotograferen.

De wilde kant van Londen, foto gemaakt met een Samsung Galaxy

Elke stad heeft natuurlijk plaatsen die al duizend keer gefotografeerd zijn. Maar zo doorzichtig ben jij niet, of wel? Wij zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief in onze maandelijkse #withGalaxy Instagram-wedstrijd. Gebruik #withGalaxy als je een van jouw 'one-of-a-kind' foto's plaatst en misschien komt die foto wel in onze feed of op onze website te staan. Lees onze tips over hoe je foto's neemt die zich onderscheiden van de rest.

Los Angeles en New York vanaf de grond, foto's gemaakt met een Samsung Galaxy
1

Kies een unieke hoek

De meeste objecten worden vaak op dezelfde manier gefotografeerd. Zoek bijvoorbeeld maar eens naar foto's van je favoriete gebouw op Instagram. Vaak zien die er allemaal hetzelfde uit. Maar wat ontbreekt er? Heel simpel: jij!

Wat die foto's niet hebben, is jouw visie, jouw stijl en jouw ervaring. Maar hoe leg je nu je eigen, persoonlijke perspectief vast? Probeer je foto's eens vanuit een andere hoek te nemen, of richt je op details die anderen niet eens opvallen. Misschien vind je daar wel verborgen schoonheid – en dat is wat een foto echt goed maakt.

Passagiers in een metro in Londen, foto gemaakt met een Samsung Galaxy
2

Zoek iets wat je interesseert

Je kunt natuurlijk alles fotograferen, niet alleen de bekende trekpleisters. Eigenlijk kun je overal een mooie foto van maken, het is maar hoe je ernaar kijkt.

Als je door de stad loopt, steek je telefoon dan weg en gebruik je ogen om interessante objecten te vinden – je weet nooit waar je inspiratie nu weer vandaan komt. En zodra je iets vindt dat je aandacht trekt, probeer dan zoveel mogelijk te spelen met de hoeken, posities en de compositie. Dan heb je later meer dan genoeg materiaal om jouw favoriet te kiezen.

Reflecterende perspectieven in Los Angeles, foto's gemaakt met een Samsung Galaxy
3

Kies de beste

Als het tijd is om jouw beste foto te kiezen, zoek er dan een waarvan mensen zich afvragen hoe die gemaakt is. Vraag jezelf af wanneer jij een foto perfect vindt, waarbij je het 'wow' - gevoel krijgt. Je wilt een foto vinden die je echt raakt. Wanneer dat gebeurt, dan weet je dat je iets heel bijzonders hebt vastgelegd. Probeer maar eens te bedenken wat dat precies is, en volg je gevoel. 

Foto van een oud treinspoor in New York, genomen met een Samsung Galaxy
Galaxy S10
Dubbel diafragma

Het dubbele diafragma van de Galaxy S10 past zich aan het licht aan, net als het menselijk oog, zodat je overdag en 's nachts dynamische foto's kunt maken.

Ontdek meer
4

Laat die foto van het scherm spatten

De juiste kleurtemperatuur is de eerste stap naar een geweldige Instagram-post – pas dus je kleuren aan aan de dag waarop je de foto maakt. Was het bewolkt en regenachtig, of juist mooi en zonnig? Door koudere of warmere kleuren te kiezen, kun je jouw beeld vastleggen zoals jij het zag.

Vertrouw niet alleen op de filters van je telefoon – gebruik bewerkingstools om er echt jouw foto van te maken. Speel met contrasten en verzadiging, licht en schaduw. Op Instagram vind je heel veel manieren om jouw foto's te bewerken – of kies een goede app, zoals VSCO, Snapseed of Adobe Lightroom.

Galaxy S10
Dubbel diafragma

Het dubbele diafragma van de Galaxy S10 past zich aan het licht aan, net als het menselijk oog, zodat je overdag en 's nachts dynamische foto's kunt maken.

Ontdek meer
SAMSUNG Galaxy

Delen en ontdekken

Deelnemen aan de wedstrijd?

Ga naar onze Instagram-pagina voor inspiratie en deel foto's van jouw stad #withGalaxy.

Handige tools voor stadsfotografie

Ga de straat op en maak schitterende foto's #withGalaxy.

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10e | S10 | S10+

MicroSD Plus EVO-geheugenkaart met adapter, 256GB

256GB EVO-geheugenkaart

Galaxy Note10

Galaxy Note10

Lees de volgende verhalen