Samsung Within / Innovation

SpaceSelfie: Achter de schermen

Ontdek de buitenaardse technologie achter onze ruimtemissie.

SpaceSelfie video achter de schermen
Space Selfie behind the scenes video

Het maken van duizend selfies in de ruimte is geen dagelijkse kost. Dus om daar te komen waar nog geen enkele smartphone ooit is geweest, hadden we een toestel nodig dat anders was dan alle anderen - de Galaxy S10 5G. Bovendien hadden we heel speciale technologie en de nieuwste snufjes van een enkele tech pioniers nodig om onze ruimtemissie mogelijk te maken.

Van een super-pressure high-altitude ballon tot apps op maat: we hebben alles uit de kast gehaald om SpaceSelfie te laten slagen. Tijd om al een tipje van de sluier op te lichten en jullie de magie achter deze missie te tonen.

Close-up van een Samsung Galaxy S10

Een smartphone die verder gaat

Zonder de Galaxy S10 5G zou SpaceSelfie niet mogelijk zijn. Bij alles wat we maken, gaan we net een stapje verder om een toestel te maken dat anders is dan alle voorgaande toestellen. Hij is zo duurzaam dat hij bestand is tegen de extreme omstandigheden aan de rand van de ruimte, zonder een speciaal hoesje of isolatie. Voor de lancering werd de smartphone grondig getest en dat bewees dat hij temperaturen tot -65°C kon weerstaan.

De ster van de show - het 6,7 inch dynamische AMOLED beeldscherm - was zelfs in staat om condensatie of barsten op grote hoogtes te vermijden. De Galaxy S10 is het brein van de volledige operatie. De intelligente processor draagt de missie door data in een oogwenk te verwerken.

Een high-altitute heliumballon die wordt gebruikt om de Galaxy S10 in de ruimte te krijgen

Een ballon die ons naar nieuwe hoogtes brengt

We gebruiken een super-pressure high altitude heliumballon om onze Galaxy S10 5G de ruimte in te sturen. Deze gigantische ballon is net zo groot als een half basketbalveld. Om de ballon te laten opstijgen hadden we dus een plaats nodig die groot genoeg was om hem op de juiste manier te lanceren.

Met een laadruimte op maat van de smartphone zal onze ballon de stratosfeer ingaan boven het ruwe terrein van het Amerikaanse Midwesten. De speciale laadruimte is zo ontwikkeld dat hij rekening houdt met het draaien van de aarde, zodat alleen foto’s van de beste kwaliteit gemaakt worden.

Zowel de laadruimte als de Galaxy S10 worden via zonne-energie van stroom voorzien. Zonnepanelen die aan de bovenkant van de laadruimte bevestigd zijn, zorgen ervoor dat onze Galaxy S10 alle batterijkracht heeft die nodig is voor de complete missie.

Samsung Space Selfie Satellite

De apps die het allemaal mogelijk maken

Een once in a lifetime missie heeft apps nodig die volledig op zichzelf staan. Om alles van de grond te krijgen, hebben we twee apps ontwikkeld die de ins & outs van galactische selfies maken controleren.

De eerste app communiceert met de camera op aarde en geeft instructies om een foto te maken van het scherm van de Galaxy S10 met jouw gezicht erop. Dan is er nog de tweede app die bediend wordt vanop de grond en die je selfies verzendt en ontvangt tussen Mission Control en de laadruimte.

Lees de volgende verhalen