Wellbeing

Inspireer je kinderen thuis
met kleurentherapie

Kleurrijke binnenactiviteiten voor kinderen om hun creativiteit te ontplooien.

Een vader en zijn drie kinderen beleven kleurentherapie terwijl ze de witte muren van een kamer helderblauw schilderen. Een vader en zijn drie kinderen beleven kleurentherapie terwijl ze de witte muren van een kamer helderblauw schilderen.

Op zoek naar leuke, uitdagende dingen om thuis met je kinderen te doen? Kleurentherapie is een geweldige manier om de creativiteit van kinderen te stimuleren en hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Kleuren bezitten de kracht om onze emoties, stemmingen en zelfs ons gedrag positief te beïnvloeden. Houd je kinderen geïnspireerd en enthousiast door kleurrijke kunstwerken te tonen. Of probeer deze leuke kleurenactiviteiten om het beste te maken van deze kostbare tijd met je kinderen.

Een moeder en haar twee dochters praten in de woonkamer met The Frame aan de muur waarop de kunstwerken van de kinderen worden weergegeven. Een moeder en haar twee dochters praten in de woonkamer met The Frame aan de muur waarop de kunstwerken van de kinderen worden weergegeven.
The Frame laat categorieën van effecten zien die je kan toepassen op foto’s in Mijn Album op Ambient Mode. The Frame laat categorieën van effecten zien die je kan toepassen op foto’s in Mijn Album op Ambient Mode.
Ambient Mode
- Mijn album: zet het kunstwerk van je kinderen extra in de verf met allerlei effecten als je het op de TV laat zien.

Voorzie een groot doek voor grote ideeën

Creëer een speelstation vol knutselmateriaal om je kinderen actief bezig te houden. Geef ze een groot vel wit papier en laat ze met handen en voeten schilderen. Of druk leuke kleurplaten af voor je kinderen en laat ze experimenteren met een breed kleurenpalet. Als ze klaar zijn, maak dan een foto van hun tekeningen en toon ze op een groot scherm zoals dat van de QLED.

Een vrouw camoufleert haar QLED-tv met Ambient Mode. Een vrouw camoufleert haar QLED-tv met Ambient Mode.

Geniet van diverse sfeerinstellingen op QLED

Een QLED-tv toont een berglandschap aan de witte muur in een woonkamer. Een QLED-tv toont een berglandschap aan de witte muur in een woonkamer.

Verander de sfeer in huis met QLED

Een klein kind in een gele overall ervaart kleurentherapie door groene planten water te geven. Heldere oranje en gele bloemen in een vaas op een tafel bij daglicht. Een klein kind in een gele overall ervaart kleurentherapie door groene planten water te geven. Heldere oranje en gele bloemen in een vaas op een tafel bij daglicht.

Ontwikkel de groene vingers van je kids

Laat je kinderen het plezier ontdekken van het verzorgen en zien groeien van planten. Help ze zaadjes planten en bloemen water geven tot ze bloeien in levendige rode, oranje, gele en andere kleuren. Het populaire Kaaps viooltje bloeit in het paars, wat de creativiteit kan stimuleren. Het gebruik van natuurlijke groene tinten in huis kan je ook een evenwichtiger en rustiger gevoel geven.

Een vader en zijn twee kinderen bereiden een gerecht in de keuken, omringd door kleurrijke ingrediënten, terwijl ze samen een culinaire video volgen op The Serif. Een vader en zijn twee kinderen bereiden een gerecht in de keuken, omringd door kleurrijke ingrediënten, terwijl ze samen een culinaire video volgen op The Serif.

Speel met pigmenten in de keuken

Gebruik al je zintuigen door met je kinderen lekkere hapjes te bedenken. Vooral goed voor moeilijke eters! Koken met je kinderen geeft hen de kans om vertrouwd te raken met verschillende ingrediënten. Voeg vers fruit toe aan je recept voor een vleugje kleurentherapie. Sinaasappels hebben een vrolijke en aantrekkelijke kleur, terwijl het geel in de mango’s het vertrouwen en de positiviteit bevordert. Een activiteit die al je zintuigen prikkelt!

Een lachend jong meisje speelt in een ballenbad gevuld met veelkleurige kunststof ballen. Een lachend jong meisje speelt in een ballenbad gevuld met veelkleurige kunststof ballen.

Een blijvende band opbouwen

Kleuractiviteiten zijn een effectieve methode om te communiceren als ouder en kind. Zet een stap terug en laat je kinderen volledig vrij in het kiezen van kleuren en het vormgeven van hun creaties. Blijf betrokken door hen vragen te stellen en geef complimenten over hun keuzes. Positieve bevestiging verhoogt hun zelfvertrouwen, geeft kinderen een gevoel van voldoening en bevordert hun zelfstandigheid.

In een woonkamer spelen een moeder en vader met hun dochter met The Frame aan de muur. The Frame toont kunstwerken op groot scherm. Zo integreer je kleurentherapie in je interieurvormgeving. In een woonkamer spelen een moeder en vader met hun dochter met The Frame aan de muur. The Frame toont kunstwerken op groot scherm. Zo integreer je kleurentherapie in je interieurvormgeving.
Kunstwerken in The Frame’s Art Store Kunstwerken in The Frame’s Art Store
Kunst ontdekken
Ontdek de verschillende kunststijlen en -genres met de Art Mode van The Frame.

Integreer kleur in je dagelijkse routine

Je kan op zoek gaan naar manieren om kleurentherapie in je dagelijks leven te integreren. Het versieren van je muren met kleurrijke kunstwerken laat kinderen kennismaken met verschillende culturen en stimuleert hun creatieve en emotionele ontwikkeling. Gebruik de Art Mode op The Frame om gemakkelijk kunstwerken weer te geven die je kinderen zullen aanspreken en je huis in een handomdraai opvrolijken.

Levendige kleurentherapie op het grote scherm

Fleur je humeur op met briljante en levendige tinten op je TV.

Lees de volgende verhalen