Wellbeing

Blijf gezond in je kot

Hoe thuis samen sporten een relatie kan helpen.

Een koppel bereidt zich voor om te beginnen met hun dagelijkse training thuis Een koppel bereidt zich voor om te beginnen met hun dagelijkse training thuis

Thuis trainen is een geweldige manier om gezond te blijven in deze tijden. Toch kun je je al snel beginnen vervelen en lusteloos voelen wanneer je op de loopband loopt of gewichten heft. Zoek een partner om thuis trainen leuk en ontspannen te houden. Blaas je dagelijkse training nieuw leven in en breng wat kwaliteitsvolle één-op-één-trainingen thuis door met trainingen voor koppels.

 Een koppel rust thuis samen uit voor tv met groot scherm  Een koppel rust thuis samen uit voor tv met groot scherm

Pas je routine aan

Met z’n tweeën trainen vanuit het comfort van je huis betekent dat je vrij bent om een ritme en tempo te vinden dat voor jullie beiden werkt. Bekijk verschillende trainingsvideo’s en gebruik de beste elementen van je favoriete routines om een persoonlijke training op te stellen die je samen via de tv kunt volgen. Bepaal en bereik samen je fitnessdoelen en stimuleer je relatie gaandeweg.

Bedenk een workout waar je allebei plezier aan beleeft

Op de juiste manier opwarmen

Wist je dat stretchen voor een training de flexibiliteit van de spieren verhoogt en de bloedcirculatie verbetert? Het is een goede gewoonte om op te warmen met een dynamische volledige lichaamsstretching om aan de slag te gaan. Het afspelen van stretchoefeningen op een tv-scherm maakt het gemakkelijker om gedetailleerde bewegingen te zien en de juiste houding en techniek te ontwikkelen. Hier zijn enkele basisoefeningen voor twee om je op weg te helpen.

Voorbeeld van een zittende achteroverbuiging die je samen met je partner kunt doen Voorbeeld van een zittende achteroverbuiging die je samen met je partner kunt doen

Zittend achterover gebogen stretchen

Maak je los met een eenvoudige stretchbeweging door achterover te buigen. Beide partners zitten achterover met de benen volledig uitgestrekt. De ene partner legt beide handen achter het hoofd en leunt achterover om de borst en schouders te openen, terwijl de andere partner naar voren leunt, de benen recht houdt en de hamstring strekt.

Voorbeeld van zeemeerminhouding die je samen met je partner kunt doen Voorbeeld van zeemeerminhouding die je samen met je partner kunt doen

Zeemeermin-houding

Voel je je lenig? Probeer de zeemeerminhouding. Beide partners zitten naast elkaar, met het gezicht naar voren en beide benen naar buiten gevouwen als een zeemeermin. Houd beide knieën evenwijdig en druk de heupen naar beneden op de grond. Plaats de binnenste hand op de grond en buig de elleboog lichtjes zonder de schouders op te trekken. Gezicht naar voren, neem de buitenste arm en strek je over het hoofd tot je hand die van je partner ontmoet. Adem uit en voel de stretch in de spieren langs je zij.

Een stelletje bereid zich voor om voor een Big Screen TV oefeningen te doen Een stelletje bereid zich voor om voor een Big Screen TV oefeningen te doen
2020 82" Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 Smart tv 2020 82" Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 Smart tv
QLED 8K
Browse naar nieuwe fitnesscontent op je TV en ontvang aanbevelingen op basis van je voorkeuren.

Zorg voor een solide basis

Een goede trainingsroutine begint met het opbouwen van kracht. De hurkzit versterkt je kernspieren en brengt het boven- en onderlichaam in balans. Een hurkzittwist met een partner helpt je lager te buigen en verhoogt de efficiëntie van de full-body training. Kijk naar elkaar, strek je armen uit en houd je beide handen vast terwijl je in een hurkzit zakt. Terwijl ze de hurkzitpositie vasthouden, laten beide partners een hand los en draaien ze je wervelkolom langzaam terwijl je je arm naar buiten uitstrekt. Houd de heupen naar je partner gericht.

Samen uitdagingen aangaan

Voel je je zelfverzekerd genoeg om je vaardigheden op de proef te stellen? Zoek op je TV naar meer geavanceerde trainingen die door online personal trainers worden gepost. Deze uitdagende yogahouding is een geweldige oefening voor koppels in het verbeteren van de lichaamsbalans, kracht en vertrouwen. We raden aan om te beginnen met de fysiek sterkere partner als basis en de lichtere partner als vlinder.

Basis en vlinder in uitgangspositie voor de yogahouding. Basis en vlinder in uitgangspositie voor de yogahouding.
STAP 1

Als basis lig je plat op de grond, de knieën gebogen, met beide voetholtes stevig tegen de heuppunten van de vlinder gedrukt.

Basis en vlinder houden de handen vast en bereiden zich voor op de volgende stap. Basis en vlinder houden de handen vast en bereiden zich voor op de volgende stap.
STAP 2

De vlinder verschuift het gewicht naar de benen van de basis, terwijl beide partners de handen met elkaar verbinden en de armen recht houden. Oogcontact tussen vlinder en basis zal vertrouwen scheppen.

De vlinder tilt de voeten van de grond met een gewicht dat door de basis wordt ondersteund. De vlinder tilt de voeten van de grond met een gewicht dat door de basis wordt ondersteund.
STAP 3

Wanneer het gewicht van de vlinder verschoven is naar de basis, tilt de vlinder de voeten van de grond als de basis de knieën recht maakt. De vlinder houdt de benen horizontaal recht en de tenen naar voren gericht.

De vlinder is in de lucht met een gewicht dat alleen door de benen van de basis wordt ondersteund. De vlinder is in de lucht met een gewicht dat alleen door de benen van de basis wordt ondersteund.
STAP 4

Basis en vlinder richten zich op kracht in de schouders om elkaar te duwen en te ondersteunen. De vlinder houdt de kern in stand, brengt het hoofd naar voren, laat de handen los en bereikt de armen terug als de vleugels van een vogel.

Man die in de zetel zit, thuis naar een groot tv-scherm kijkt en de schema’s rechtstreeks op het scherm ontvangt. Man die in de zetel zit, thuis naar een groot tv-scherm kijkt en de schema’s rechtstreeks op het scherm ontvangt.
Logo van de app Samsung SmartThings Logo van de app Samsung SmartThings
SmartThings-app
Bepaal fitnessdoelen en houd je gezondheid in de gaten met de app.

Volg je voortgang

Sluit elke trainingssessie af met een selfie van een koppel om die gezonde, post-workout uitstraling vast te leggen en je resultaten te registreren. Kijk samen naar de foto’s op een groot tv-scherm om nieuwe spieren die je hebt ontwikkeld, te bestuderen of noteer de zones die je wilt verbeteren. Het is een leuke manier om met elkaar te communiceren en elkaar verantwoordelijk te houden op je fitnesstraject.

Herinneringen instellen voor je training

Synchroniseer je smartphone met een Smart TV en ontvang rechtstreeks op het tv-scherm meldingen over je planning.

Richt je eigen fitnessruimte in

Ervaar diepe contrasten, scherpe details en naadloze connectiviteit op een hoger niveau.

Lees de volgende artikelen